KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Abd'den emine erdoğan'a tepki

Emine Erdoğan'ın Kurtlar Vadisi Irak filminin galasına gitmesi Amerikan basınının eleştirilerine neden oldu: 'Laura Bush Geceyarısı Ekspresi'ni övse ne olur?'

Abd`den emine erdoğan`a tepki
15 ŞUBAT 2006 ÇARŞAMBA 18:54
0
1511
0
AA aa
Kurtlar Vadisi Irak filminin Amerika'daki yankıları hız kesmiyor. Amerikan ABC televizyonu, filmin Türkiye'de yakaladığı gişe başarısı ile ilgili olarak "Anti Amerikanizm kazandı" yorumu yaptı. Washington Times gazetesi ise Emine Erdoğan'ın filmin galasına gitmesini eleştirdi.

Hükümete karşı yaptığı "İslamofaşist" çıkışıyla Türkiye'de tepki çeken Washington Times bu kez Emine Erdoğan'ı eleştirdi. Gazete, Amerikan karşıtı olarak nitelediği Kurtlar Vadisi Irak filminin galasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı ve filmin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz'ın (Polat Alemdar)
yanında oturduğunu belirtti.

Emine Erdoğan'ın film çıkışında "Hepsiyle gurur duyuyorum" dediği belirtilen haberde, Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın da filmle ilgili "gerçekçi" yorumu yaptığı dile getirildi.

LAURA BUSH GECEYARISI EKSPERİNİ ÖVSE NE OLUR?

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün filmle ilgili olarak "Hollywood sinemasında daha sert örnekleri var" dediği ifade edilen haberde, buna rağmen Amerikalı yetkililerin "First Lady ya da Temsilciler Meclisi Başkanı Amerikalılar arasında Türk karşıtlığı yayan bir filmin galasına gittiğini hayal edebilir misiniz?" eleştirisinde bulunduğu belirtildi. Gazete ayrıca filmde Titanic filminden tanınan Amerikalı aktör Billy Zane'in oynadığını da hatırlattı.

BİR ELEŞTİRİ DE ABC TELEVİZYONUNDAN

ABC Televizyonu da Kurtlar Vadisi Irak filmi ile ilgili "Türkiye gişesinde Amerikan karşıtlığı kazandı" yorumu yaptı. Türkiye'nin uzun zamandır ABD'nin NATO üyesi bir müttefiki ve laik, demokratik bir Müslüman ülke modeli olduğu ifade edilen haberde, Türkiye'nin çuval skandalını unutmadığı aktarıldı.

ABC'nin internet sitesinde yayınlanan haberde, Kurtlar Vadisi Irak filminde Amerika askerlerin bir düğüne saldırıp çok sayıda kişi öldürdüğü, Ebu Garip'taki işkence skandallarına yer verildiği ve Ebu Garip'teki mahkumların organlarının New York, Londra ve Tel Aviv'de satıldığı belirtildi.

ABC, filmin bu kadar büyük gişe başarısı elde etmesinin ise iki nedeni olduğunu vurguladı. Haberde ilk neden olarak, filmin bir televizyon dizinin devamı niteliğinde olması, ikinci neden olarak ise filmin Metal Fırtına kitabının yarattığı ortamın üzerine gelmesi olduğunu gösterdi.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2025
17:18
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de durdurulan bir aracın bagajında 17 kilo 936 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi, 4 şüpheli tutuklandı. Ayrıca ruhsatsız iki av tüfeği ile buna ait şarjör ve fişekler ele geçirildi.
07.07.2025
16:42
Bakan Kacır Bingöl`e geliyor
Bakan Kacır Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleşecek Bingöl ziyaretinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın programı şöyle;
07.07.2025
16:24
Bingöl`de akaryakıt fiyatlarında tabela değişti!
Bingöl'de akaryakıt fiyatlarında tabela değişti!
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından duyurulan düzenlemeye göre, benzine 2,26 TL, motorine 2,12 TL ve LPG'ye 97 kuruş zam geldi. 7 Temmuz 2025 Pazartesi günü itibarıyla Bingöl'de benzin, motorin ve LPG ne kadar? İşte detaylar...
06.07.2025
23:26
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Protokol öncesi Bingöl'e gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen; 'Biz iki belediye arasında sadece teknik iş birliği değil; kültür, eğitim, sosyal yaşam gibi alanlarda kalpten kalbe bir bağ kurmak istiyoruz. Bu kardeşlik, Türkiye'ye örnek olacak' dedi.
06.07.2025
23:25
Bingöl`deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'de çıkan orman ve arazi yangınları, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın