KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ekim 2026 Pazartesi

Ab'nin türkiye'den beklentileri

AB zirvesi sonrasında yayımlanan belgede Türkiye de bir paragrafla yer aldı. Türkiye'nin yükümlülüklerini tam olarak yerine getirilmesi istenirken şu ifadeler dikkat çekti:

Ab`nin türkiye`den beklentileri
16 HAZİRAN 2006 CUMA 23:29
0
1388
0
AA aa
AB zirvesinde Türkiye'ye ayrılan paragrafta, Gümrük Birliğini 10 yeni AB üyesine genişleten Ek Protokolde ve Ortaklık Anlaşmasında öngörülen yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesinin 2006 yılı içinde değerlendirmeye alınacağı bildirildi.

Zirve sonunda yayımlanan belgede, Türkiye'nin tarama sürecinde gösterdiği ilerlemenin değerlendirildiği ve fiili müzakerelerin başlamış olmasından memnuniyet duyulduğu belirtilirken, AB'nin bu kapsamda Türkiye'nin çabalarını desteklemeyi sürdüreceği ifade edildi.
Müzakerelerin her ülkenin gösterdiği çabaya bağlı ilerleyeceği ve hızını ülkelerin yaptığı katılım hazırlıklarının belirleyeceği kaydedilen belgede, Türkiye'nin Ortaklık Anlaşması ve Ek Protokolden kaynaklanan yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmesi istendi. AB'nin 21 Eylül 2005 tarihinde yaptığı ortak deklarasyona atıfta bulunulan ve gözden geçirilmiş Katılım Ortaklığı Belgesi uyarınca Türkiye'nin 2006 yılı içinde yükümlülüklerini tam olarak yerine getirip getirmediğinin gözden geçirileceği vurgulanan belgede şu ifadeler yer aldı:
''Avrupa Birliği reform sürecini hızlandırması yanında tam ve etkin uygulama için Türkiye'ye çağrı yapar. Bu sayede (reform sürecinde) geri dönülmezlik ve sürdürülebilirlik garanti altına alınmalı, iyi komşuluk ilişkileri dahil olmak üzere Kopenhag siyasi kriterlerinin tam olarak karşılanması yolunda ilerleme devam etmelidir.
Bu kapsamda, sorunlara barışçıl çözümler üretilmesi sürecini olumsuz etkileyebilecek her türlü eylemden kaçınılmalıdır.'' AB zirvesinde genişleme politikasıyla ilgili alınan genel kararlarda ise ''mevcut taahhütlere bağlılık'' vurgusu yapılırken, ''Birliğin gelecekte siyasi, mali ve kurumsal açıdan işlemesini sağlamak ve Avrupa'nın ortak projesini daha da derinleştirmek önemlidir'' denildi.


Bu nedenle Aralık ayındaki AB zirvesinde genişlemenin bütün yönleriyle tartışılacağı bildirilen kararlarda, hazmetme kapasitesiyle önceki genişlemelerden elde edilen pozitif tecrübeler ışığında genişleme süreci kalitesinin artırılmasının da tartışılacak konular arasında bulunduğuna vurgu yapıldı.


AB zirvesi kararlarında, genişleme hızını belirlerken hazmetme kapasitesine dikkat edilmesi istendi. Alınan kararla AB Komisyonu, hazmetme kapasitesiyle ilgili bütün unsurları barındıran bir rapor yazmakla görevlendirildi.


İlerleme raporlarıyla eşzamanlı yayımlanacak hazmetme kapasitesi raporlarında, genişlemeyle ilgili Avrupa kamuoyunun mevcut ve gelecekteki algılamasıyla yer verilecek. Raporlarda ayrıca genişleme sürecine neden gerek duyulduğu birlik kamuoyuna gerekçeleriyle anlatılacak.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
11.10.2026
23:05
Avrupa şampiyonları Bingöl`de yeni zaferlere hazırlanıyor
Avrupa şampiyonları Bingöl'de yeni zaferlere hazırlanıyor
İtalya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Elif Aday ve Zilan Atilla, Bingöl'de antrenmanlarını sürdürüyor. Dünya şampiyonu antrenör Eda Sayak eşliğinde çalışan sporcular, gözünü yeni uluslararası başarılara dikti.
11.10.2026
23:04
Bingöl`de odunluk yangı
Bingöl'de odunluk yangı
Bingöl merkezde bir odunlukta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.10.2026
23:03
Bingöl`den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı`nda
Bingöl'den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı'nda
Bingöl'ün Solhan ilçesinden Batman'a giden 38 lise öğrencisi, dört gün sürecek kültür kampında tarihi keşifler ve çeşitli etkinliklerle buluşacak. Gençler, Hasankeyf başta olmak üzere bölgenin önemli tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıyacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın