KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ağustos 2026 Cuma
°C

'Acı tablo karşısında yüreğimiz burkuldu'

DEVA Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar: 'Ziyaretimiz esnasında esnafımızın durumunun içler acısı olduğunu gördük. Maalesef bu acı tablo karşısında yüreğimiz burkuldu. Düşünün ki günün ilk ışıklarıyla birlikte tezgahlarını kuran ve çekidüzen vererek rızkını (müşteri) bekleyen bazı esnaflarımız, saatler öğleden sonra 14.00'ı gösterdiğinde siftah dahi yapamamaktadır.'

`Acı tablo karşısında yüreğimiz burkuldu`
12 OCAK 2021 SALI 16:51
10
4582
11
AA aa

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar, beraberindeki parti teşkilatı üyeleriyle birlikte Kültür Mahallesi'nde kurulan pazar yerinde pazar esnafını ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

Esnafın sorunlarını dinleyen Kovalar, şu ifadelerde bulundu: “İlimizde geçimlerini kurulan pazar yerlerinden sağlayan esnafımızı ziyaret ettik. Ziyaretimiz esnasında esnafımızın durumunun içler acısı olduğunu gördük. Maalesef bu acı tablo karşısında yüreğimiz burkuldu. Düşünün ki günün ilk ışıklarıyla birlikte tezgahlarını kuran ve çekidüzen vererek rızkını (müşteri) bekleyen bazı esnaflarımız, saatler öğleden sonra 14.00'ı gösterdiğinde siftah dahi yapamamaktadır.  Esnafımızın bu içler acısı durumu karşısında büyük bir sorumsuzluk örneği gösteren ve ekonomi temelinde yaşanan toplumsal travmalara kendi zengin dünyalarından bakmakta olan iktidar partisinin yerel temsilcilerince dillendirilen “ekonomide ivme yakaladık, ekonomimiz pik yaptı, kriz yoktur veya enflasyon oranları tek (%10'nun altı) hanelerde” vb. iddialarının doğru olmadığı hususunda bir kez daha yanılmadığımızı görmüş olduk. Bizler, DEVA Partisi olarak toplumun farklı alanlarında milletimizin fertlerini ziyaret etmeye ve seçimden seçime hatırlanıp asılsız vaatler ile uyutulan esnafımızı bilgilendirmeye ve de çözüm üretmeye devam edeceğiz.

Pazar esnafımızı ziyaretimiz esnasında, esnafımızın var olan sorunlar bağlamında çeşitli talep içerisinde olduklarını ve talepleri konusunda yetkileri mercilerin çözüm konusunda duyarsız kaldıklarını gördük. Bu sorunların en büyük ve önemli olanı ilimizde daimi olarak Belediye Semt (Halk) Pazarı'nın olmayışıdır. Bu minvalde gerekli çalışmalarımızı başlatacağımızı ve yetkili mercilerin biran önce “Daimi Semt (Halk) Pazarı” için proje çalışmalarının başlatılması hususunda kamuoyunu meşgul edeceğimizi ifade etmek isterim.

Pazar esnafımızın muzdarip olduğu bir diğer husus ise ulusal market zincirlerinin haksız rekabet oluşturması ve bu temelde satış yapamamalarıdır. Unutulmamalıdır ki yerel esnafının sorun yaşadığı bir şehir, kalkınmaya müsait değildir. Eğer gerçekten şehrimizin kalkınması ve halkımızın refah içerisinde yaşamasını istiyorsak, bu gibi sorulara çözüm üretmek ve yerel esnafımıza sahip çıkmak zorundayız.

Ben buradan iktidar partisinin yerel temsilcilerine tüm samimiyetim ile seslenmek istiyorum. Bu halk, sizlere yetkiyi kendilerine hizmet etmek için vermiştir. Bu yetkiyi elde ettikten sonra üstenci bir yaklaşım çerçevesinde halkı unutursanız, bu halk, ilk fırsatta sizlere varlığını hissettirecektir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80668)
14 Ocak 2021 Perşembe 12:22
Cuma günleri BİM , Perşembe günleri A101 , Çarşamba günleri Şok ta sabahın erken saatlerinde millet kuyrukta. Bingöl de Özel idare nin park alanında aracı park edecek yer bulunmuyor. Şehir içi ha keza. Hep aynı nakarat millet aç. Belediye çöp kamyonları mahalelerden çöp toplamada yetersiz kalıyor. Millet açsa bu çöpler nereden geliyor. Yazık biraz dürüst olun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80664)
14 Ocak 2021 Perşembe 11:20
HEP AYNI HİKAYE...HEP VATANDAŞ AÇ ESNAF AÇ MİLLET PERİŞAN....SOKAKLARA BAKIYORSUNUZ ARAÇ TRAFİĞİNDEN GEÇİLMİYOR. DEVLET MEMURLARI İŞLERİNE 300-400 BİN LİRALIK ARAÇLARLA İŞE GİDİP GELİYORLAR. MEMURLARIN KİMSE KUSURA BAKMASIN PASSATLARLA SUPERBLERLE JİPLERLE İŞE GİDİP GELDİĞİ BİRYERDE AÇLIKTAN YOKSULLUKTAN SÖZ EDİLEMEZ. KİŞİ BAŞINA 2 ARACIN DÜŞTÜĞÜ BİR YERDE AÇLIKTAN BAHSEDİLEMEZ. HABERE KONU OLAN İL BAŞKANINA SORUN BAKALIM ALTINDAKİ ARACIN DEĞERİNİ. YOK ESNAF İŞ YAPMIYORMUŞ. SEN GELDİĞİNDE BU ESNAF ÖĞLENE KALMADAN EN AZ 300-500 TL KAZANÇ SAĞLAYACAK GARANTİSİ VERİYORMUSUN.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80659)
13 Ocak 2021 Çarşamba 22:24
Herkes açız diyor hastaneye gelen 10 hastanın 7 sinde karaciğer yağlanması var ilginç degilmi:))Kimi açlıktan ölüyoruz diyor; ki hiç rastlamadım bir Hekim olarak ...Ama bu gidişle herkes yemekten ölüp gidecek...Diyet yazdığımız hastalar 10 kişiden 6 kişi yine ..Yağlı yeme tuzlu yeme et yeme diyetleri çabası vs....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80652)
13 Ocak 2021 Çarşamba 17:32
Bunların lideri bu ülkenin ekonomisini yönetmedimi? Dün ne çareler üretide bugün daha iyisini yapacakmış!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80648)
13 Ocak 2021 Çarşamba 12:16
Yeni partileri eleştireceğinize 18 yıldır iktidarda olan akp yi eleştirin bizi bu hale getiren mevcut iktidar kulaklarınız duymuyorda gözlerinizdemi görmüyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80656)
13 Ocak 2021 Çarşamba 21:46
@Misafir Kullanıcı Oy vermeseydiniz 3 defa iktidar yaptiniz akliniz nerdeydi insan bir defa hata yapar siz hep yapiyorsunuz sonra ah vah cekmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80644)
13 Ocak 2021 Çarşamba 10:49
Ali Babacan da mevcut hükümete yıllarca ekonomi bakanlığı yapmıştır. Bir çok özelleştirme onun zamanında yapılmış veya satılmıştır. Bnlardan en önemlisi Türk telekom, Eti krom fabrikalrının tamamı Konya Alimünyum, Siirt Bakır , Elazığ Eti krom, Kayseri Eti bakır v.b bir çok yine aynı zamanda Osman gazi köprüsü, 3.Köprü, 3. Havalimanı, Marmaray v.b yine bir çok köprü ve havaalanları onun zamanında Verilmiştir. Yani şu an ülkede kriz varsa büyük paya DEVA Partisi başkanı Ali Babacanda bunlara ortaktır. Şimdi Tekrardanmı bunları seçeceğimizi zannediyorsunuz. İnsanlar uyandı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80642)
13 Ocak 2021 Çarşamba 10:15
Şizmi düzelteceksiniz fırsatçılar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80639)
13 Ocak 2021 Çarşamba 09:56
Eğer muhalefet yapılacaksa gerçekçi olunmalı... Evet sıkıntı var fakat sizin alternatif çözümleriniz nedir onları söyleyiniz. Sorun var gösterip yetkiye talip olmaksa gaye... alışılmış laflar olayı çözmüyor... v
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80635)
13 Ocak 2021 Çarşamba 01:03
Enflasyon düşük,Refah seviyesi yüksek olsaydı şimdi orada ak partililer boy gösterirdi.. Şimdi ak parti yöneticileri Avmlerde, hipermarketlerde alış verişini yapıyorlar, gariban halkımızda ya pazarlarda ya da ... Başka yerlerde yiyecek toplamakta..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80630)
12 Ocak 2021 Salı 22:26
Pazar dendiği zaman sebzeler daha ucuz olması gerekir ama ya aynı fiyat yada daha pahalı terazide oynamada var. Mesela Düzağaçtaki bir manavdan limon aldım pazarın önünden geçerken pazar esnafına limonun fiyatını sorduğumda daha fazla fiyat biçti o yüzden bingöl esnafına acımam Hayat diğer komşu illere göre daha pahalı
06.08.2026
18:03
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Genç ilçesinde yapımı süren 16 Derslikli İnönü Ortaokulu inşaatından gönderilen fotoğraflarda, bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda boşluklar ve açığa çıkan donatı demirleri görülüyor. Görüntüler, yapı kalitesine ilişkin soru işaretleri oluştururken, yetkili kurumların teknik inceleme yapması çağrısı yapıldı.
06.08.2026
17:39
Bingöl`de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de kaybolma riski taşıyan Alzheimer hastalarına yönelik başlatılan proje kapsamında ilk etapta 65 kişiye akıllı takip cihazı teslim edildi. Mobil uygulamayla anlık konum takibi yapılabilecek cihazların, olası kayıp vakalarında hastalara daha kısa sürede ulaşılmasını sağlaması hedefleniyor.
06.08.2026
17:28
Bingöl`de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl-Muş karayolunda üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
06.08.2026
17:04
Arıkan:
Arıkan: 'Konforlu Ulaşım, Güçlü Altyapı İçin Çalışıyoruz'
Kent genelinde devam eden asfalt çalışmalarını sahada inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Vatandaş yapılan çalışmayı değil, o çalışmanın hayatına kattığı konforu hatırlar' diyerek, ulaşım yatırımlarında kalıcı ve güvenli çözümleri öncelediklerini söyledi. Arıkan, bu sezon yaklaşık 40 bin ton asfalt serimi gerçekleştirileceğini belirtti.
06.08.2026
16:54
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigara fiyatlarındaki artış sürüyor. Ağustos ayının ilk haftasında JTI grubuna yapılan zammın ardından bu kez PM grubu sigaralara 10 TL zam geldi. Güncellemeyle gruptaki en ucuz sigara 120 TL, en pahalı sigara ise 140 TL'ye yükseldi.
06.08.2026
15:42
Bingöl`de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın