DEVA Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar: 'Ziyaretimiz esnasında esnafımızın durumunun içler acısı olduğunu gördük. Maalesef bu acı tablo karşısında yüreğimiz burkuldu. Düşünün ki günün ilk ışıklarıyla birlikte tezgahlarını kuran ve çekidüzen vererek rızkını (müşteri) bekleyen bazı esnaflarımız, saatler öğleden sonra 14.00'ı gösterdiğinde siftah dahi yapamamaktadır.'
DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar, beraberindeki parti teşkilatı üyeleriyle birlikte Kültür Mahallesi'nde kurulan pazar yerinde pazar esnafını ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.
Esnafın sorunlarını dinleyen Kovalar, şu ifadelerde bulundu: “İlimizde geçimlerini kurulan pazar yerlerinden sağlayan esnafımızı ziyaret ettik. Ziyaretimiz esnasında esnafımızın durumunun içler acısı olduğunu gördük. Maalesef bu acı tablo karşısında yüreğimiz burkuldu. Düşünün ki günün ilk ışıklarıyla birlikte tezgahlarını kuran ve çekidüzen vererek rızkını (müşteri) bekleyen bazı esnaflarımız, saatler öğleden sonra 14.00'ı gösterdiğinde siftah dahi yapamamaktadır. Esnafımızın bu içler acısı durumu karşısında büyük bir sorumsuzluk örneği gösteren ve ekonomi temelinde yaşanan toplumsal travmalara kendi zengin dünyalarından bakmakta olan iktidar partisinin yerel temsilcilerince dillendirilen “ekonomide ivme yakaladık, ekonomimiz pik yaptı, kriz yoktur veya enflasyon oranları tek (%10'nun altı) hanelerde” vb. iddialarının doğru olmadığı hususunda bir kez daha yanılmadığımızı görmüş olduk. Bizler, DEVA Partisi olarak toplumun farklı alanlarında milletimizin fertlerini ziyaret etmeye ve seçimden seçime hatırlanıp asılsız vaatler ile uyutulan esnafımızı bilgilendirmeye ve de çözüm üretmeye devam edeceğiz.
Pazar esnafımızı ziyaretimiz esnasında, esnafımızın var olan sorunlar bağlamında çeşitli talep içerisinde olduklarını ve talepleri konusunda yetkileri mercilerin çözüm konusunda duyarsız kaldıklarını gördük. Bu sorunların en büyük ve önemli olanı ilimizde daimi olarak Belediye Semt (Halk) Pazarı'nın olmayışıdır. Bu minvalde gerekli çalışmalarımızı başlatacağımızı ve yetkili mercilerin biran önce “Daimi Semt (Halk) Pazarı” için proje çalışmalarının başlatılması hususunda kamuoyunu meşgul edeceğimizi ifade etmek isterim.
Pazar esnafımızın muzdarip olduğu bir diğer husus ise ulusal market zincirlerinin haksız rekabet oluşturması ve bu temelde satış yapamamalarıdır. Unutulmamalıdır ki yerel esnafının sorun yaşadığı bir şehir, kalkınmaya müsait değildir. Eğer gerçekten şehrimizin kalkınması ve halkımızın refah içerisinde yaşamasını istiyorsak, bu gibi sorulara çözüm üretmek ve yerel esnafımıza sahip çıkmak zorundayız.
Ben buradan iktidar partisinin yerel temsilcilerine tüm samimiyetim ile seslenmek istiyorum. Bu halk, sizlere yetkiyi kendilerine hizmet etmek için vermiştir. Bu yetkiyi elde ettikten sonra üstenci bir yaklaşım çerçevesinde halkı unutursanız, bu halk, ilk fırsatta sizlere varlığını hissettirecektir.”
Cuma günleri BİM , Perşembe günleri A101 , Çarşamba günleri Şok ta sabahın erken saatlerinde millet kuyrukta. Bingöl de Özel idare nin park alanında aracı park edecek yer bulunmuyor. Şehir içi ha keza. Hep aynı nakarat millet aç. Belediye çöp kamyonları mahalelerden çöp toplamada yetersiz kalıyor. Millet açsa bu çöpler nereden geliyor. Yazık biraz dürüst olun.
HEP AYNI HİKAYE...HEP VATANDAŞ AÇ ESNAF AÇ MİLLET PERİŞAN....SOKAKLARA BAKIYORSUNUZ ARAÇ TRAFİĞİNDEN GEÇİLMİYOR. DEVLET MEMURLARI İŞLERİNE 300-400 BİN LİRALIK ARAÇLARLA İŞE GİDİP GELİYORLAR. MEMURLARIN KİMSE KUSURA BAKMASIN PASSATLARLA SUPERBLERLE JİPLERLE İŞE GİDİP GELDİĞİ BİRYERDE AÇLIKTAN YOKSULLUKTAN SÖZ EDİLEMEZ. KİŞİ BAŞINA 2 ARACIN DÜŞTÜĞÜ BİR YERDE AÇLIKTAN BAHSEDİLEMEZ. HABERE KONU OLAN İL BAŞKANINA SORUN BAKALIM ALTINDAKİ ARACIN DEĞERİNİ. YOK ESNAF İŞ YAPMIYORMUŞ. SEN GELDİĞİNDE BU ESNAF ÖĞLENE KALMADAN EN AZ 300-500 TL KAZANÇ SAĞLAYACAK GARANTİSİ VERİYORMUSUN.
Herkes açız diyor hastaneye gelen 10 hastanın 7 sinde karaciğer yağlanması var ilginç degilmi:))Kimi açlıktan ölüyoruz diyor; ki hiç rastlamadım bir Hekim olarak ...Ama bu gidişle herkes yemekten ölüp gidecek...Diyet yazdığımız hastalar 10 kişiden 6 kişi yine ..Yağlı yeme tuzlu yeme et yeme diyetleri çabası vs....
Yeni partileri eleştireceğinize 18 yıldır iktidarda olan akp yi eleştirin bizi bu hale getiren mevcut iktidar kulaklarınız duymuyorda gözlerinizdemi görmüyor
Ali Babacan da mevcut hükümete yıllarca ekonomi bakanlığı yapmıştır. Bir çok özelleştirme onun zamanında yapılmış veya satılmıştır. Bnlardan en önemlisi Türk telekom, Eti krom fabrikalrının tamamı Konya Alimünyum, Siirt Bakır , Elazığ Eti krom, Kayseri Eti bakır v.b bir çok yine aynı zamanda Osman gazi köprüsü, 3.Köprü, 3. Havalimanı, Marmaray v.b yine bir çok köprü ve havaalanları onun zamanında Verilmiştir. Yani şu an ülkede kriz varsa büyük paya DEVA Partisi başkanı Ali Babacanda bunlara ortaktır. Şimdi Tekrardanmı bunları seçeceğimizi zannediyorsunuz. İnsanlar uyandı
Eğer muhalefet yapılacaksa gerçekçi olunmalı... Evet sıkıntı var fakat sizin alternatif çözümleriniz nedir onları söyleyiniz. Sorun var gösterip yetkiye talip olmaksa gaye... alışılmış laflar olayı çözmüyor... v
Enflasyon düşük,Refah seviyesi yüksek olsaydı şimdi orada ak partililer boy gösterirdi.. Şimdi ak parti yöneticileri Avmlerde, hipermarketlerde alış verişini yapıyorlar, gariban halkımızda ya pazarlarda ya da ... Başka yerlerde yiyecek toplamakta..
Pazar dendiği zaman sebzeler daha ucuz olması gerekir ama ya aynı fiyat yada daha pahalı terazide oynamada var. Mesela Düzağaçtaki bir manavdan limon aldım pazarın önünden geçerken pazar esnafına limonun fiyatını sorduğumda daha fazla fiyat biçti o yüzden bingöl esnafına acımam Hayat diğer komşu illere göre daha pahalı
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın