DEVA Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar: 'Ziyaretimiz esnasında esnafımızın durumunun içler acısı olduğunu gördük. Maalesef bu acı tablo karşısında yüreğimiz burkuldu. Düşünün ki günün ilk ışıklarıyla birlikte tezgahlarını kuran ve çekidüzen vererek rızkını (müşteri) bekleyen bazı esnaflarımız, saatler öğleden sonra 14.00'ı gösterdiğinde siftah dahi yapamamaktadır.'
DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar, beraberindeki parti teşkilatı üyeleriyle birlikte Kültür Mahallesi'nde kurulan pazar yerinde pazar esnafını ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.
Esnafın sorunlarını dinleyen Kovalar, şu ifadelerde bulundu: “İlimizde geçimlerini kurulan pazar yerlerinden sağlayan esnafımızı ziyaret ettik. Ziyaretimiz esnasında esnafımızın durumunun içler acısı olduğunu gördük. Maalesef bu acı tablo karşısında yüreğimiz burkuldu. Düşünün ki günün ilk ışıklarıyla birlikte tezgahlarını kuran ve çekidüzen vererek rızkını (müşteri) bekleyen bazı esnaflarımız, saatler öğleden sonra 14.00'ı gösterdiğinde siftah dahi yapamamaktadır. Esnafımızın bu içler acısı durumu karşısında büyük bir sorumsuzluk örneği gösteren ve ekonomi temelinde yaşanan toplumsal travmalara kendi zengin dünyalarından bakmakta olan iktidar partisinin yerel temsilcilerince dillendirilen “ekonomide ivme yakaladık, ekonomimiz pik yaptı, kriz yoktur veya enflasyon oranları tek (%10'nun altı) hanelerde” vb. iddialarının doğru olmadığı hususunda bir kez daha yanılmadığımızı görmüş olduk. Bizler, DEVA Partisi olarak toplumun farklı alanlarında milletimizin fertlerini ziyaret etmeye ve seçimden seçime hatırlanıp asılsız vaatler ile uyutulan esnafımızı bilgilendirmeye ve de çözüm üretmeye devam edeceğiz.
Pazar esnafımızı ziyaretimiz esnasında, esnafımızın var olan sorunlar bağlamında çeşitli talep içerisinde olduklarını ve talepleri konusunda yetkileri mercilerin çözüm konusunda duyarsız kaldıklarını gördük. Bu sorunların en büyük ve önemli olanı ilimizde daimi olarak Belediye Semt (Halk) Pazarı'nın olmayışıdır. Bu minvalde gerekli çalışmalarımızı başlatacağımızı ve yetkili mercilerin biran önce “Daimi Semt (Halk) Pazarı” için proje çalışmalarının başlatılması hususunda kamuoyunu meşgul edeceğimizi ifade etmek isterim.
Pazar esnafımızın muzdarip olduğu bir diğer husus ise ulusal market zincirlerinin haksız rekabet oluşturması ve bu temelde satış yapamamalarıdır. Unutulmamalıdır ki yerel esnafının sorun yaşadığı bir şehir, kalkınmaya müsait değildir. Eğer gerçekten şehrimizin kalkınması ve halkımızın refah içerisinde yaşamasını istiyorsak, bu gibi sorulara çözüm üretmek ve yerel esnafımıza sahip çıkmak zorundayız.
Ben buradan iktidar partisinin yerel temsilcilerine tüm samimiyetim ile seslenmek istiyorum. Bu halk, sizlere yetkiyi kendilerine hizmet etmek için vermiştir. Bu yetkiyi elde ettikten sonra üstenci bir yaklaşım çerçevesinde halkı unutursanız, bu halk, ilk fırsatta sizlere varlığını hissettirecektir.”
Cuma günleri BİM , Perşembe günleri A101 , Çarşamba günleri Şok ta sabahın erken saatlerinde millet kuyrukta. Bingöl de Özel idare nin park alanında aracı park edecek yer bulunmuyor. Şehir içi ha keza. Hep aynı nakarat millet aç. Belediye çöp kamyonları mahalelerden çöp toplamada yetersiz kalıyor. Millet açsa bu çöpler nereden geliyor. Yazık biraz dürüst olun.
HEP AYNI HİKAYE...HEP VATANDAŞ AÇ ESNAF AÇ MİLLET PERİŞAN....SOKAKLARA BAKIYORSUNUZ ARAÇ TRAFİĞİNDEN GEÇİLMİYOR. DEVLET MEMURLARI İŞLERİNE 300-400 BİN LİRALIK ARAÇLARLA İŞE GİDİP GELİYORLAR. MEMURLARIN KİMSE KUSURA BAKMASIN PASSATLARLA SUPERBLERLE JİPLERLE İŞE GİDİP GELDİĞİ BİRYERDE AÇLIKTAN YOKSULLUKTAN SÖZ EDİLEMEZ. KİŞİ BAŞINA 2 ARACIN DÜŞTÜĞÜ BİR YERDE AÇLIKTAN BAHSEDİLEMEZ. HABERE KONU OLAN İL BAŞKANINA SORUN BAKALIM ALTINDAKİ ARACIN DEĞERİNİ. YOK ESNAF İŞ YAPMIYORMUŞ. SEN GELDİĞİNDE BU ESNAF ÖĞLENE KALMADAN EN AZ 300-500 TL KAZANÇ SAĞLAYACAK GARANTİSİ VERİYORMUSUN.
Herkes açız diyor hastaneye gelen 10 hastanın 7 sinde karaciğer yağlanması var ilginç degilmi:))Kimi açlıktan ölüyoruz diyor; ki hiç rastlamadım bir Hekim olarak ...Ama bu gidişle herkes yemekten ölüp gidecek...Diyet yazdığımız hastalar 10 kişiden 6 kişi yine ..Yağlı yeme tuzlu yeme et yeme diyetleri çabası vs....
Yeni partileri eleştireceğinize 18 yıldır iktidarda olan akp yi eleştirin bizi bu hale getiren mevcut iktidar kulaklarınız duymuyorda gözlerinizdemi görmüyor
Ali Babacan da mevcut hükümete yıllarca ekonomi bakanlığı yapmıştır. Bir çok özelleştirme onun zamanında yapılmış veya satılmıştır. Bnlardan en önemlisi Türk telekom, Eti krom fabrikalrının tamamı Konya Alimünyum, Siirt Bakır , Elazığ Eti krom, Kayseri Eti bakır v.b bir çok yine aynı zamanda Osman gazi köprüsü, 3.Köprü, 3. Havalimanı, Marmaray v.b yine bir çok köprü ve havaalanları onun zamanında Verilmiştir. Yani şu an ülkede kriz varsa büyük paya DEVA Partisi başkanı Ali Babacanda bunlara ortaktır. Şimdi Tekrardanmı bunları seçeceğimizi zannediyorsunuz. İnsanlar uyandı
Eğer muhalefet yapılacaksa gerçekçi olunmalı... Evet sıkıntı var fakat sizin alternatif çözümleriniz nedir onları söyleyiniz. Sorun var gösterip yetkiye talip olmaksa gaye... alışılmış laflar olayı çözmüyor... v
Enflasyon düşük,Refah seviyesi yüksek olsaydı şimdi orada ak partililer boy gösterirdi.. Şimdi ak parti yöneticileri Avmlerde, hipermarketlerde alış verişini yapıyorlar, gariban halkımızda ya pazarlarda ya da ... Başka yerlerde yiyecek toplamakta..
Pazar dendiği zaman sebzeler daha ucuz olması gerekir ama ya aynı fiyat yada daha pahalı terazide oynamada var. Mesela Düzağaçtaki bir manavdan limon aldım pazarın önünden geçerken pazar esnafına limonun fiyatını sorduğumda daha fazla fiyat biçti o yüzden bingöl esnafına acımam Hayat diğer komşu illere göre daha pahalı
Bingöl'de trüf mantarının ekonomiye kazandırılması ve kentteki yapı stokunun deprem riski açısından incelenmesine yönelik iki ayrı proje için teknik destek protokolü imzalandı. Projelerden biri kırsal ekonomiye katkı sağlamayı, diğeri ise Bingöl'ün yapı güvenliğine ilişkin kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
09.09.2026
23:57
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
Apple, yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Değişken diyaframlı kamera sistemi, 2 nm A20 Pro işlemci ve büyütülen bataryalarıyla dikkat çeken telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı.
09.09.2026
23:56
Eğitim-Sen Bingöl'den KHK çağrısı: '10 yıllık hukuksuzluğa son verin'
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, KHK'larla görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve yargı süreçlerinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.
09.09.2026
23:55
Bingöl Üniversitesi'nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi, YÖK'ün Bilim Kafe Etkinlikleri kapsamında Gazze'de savaşın eğitim, bilim ve akademi üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek. 'Gazze'de Üniversite Olmak: Gazze İçin Bilim, Gelecek İçin Umut' başlıklı program, 16 Eylül'de Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
09.09.2026
23:53
Kadir Çintay yeniden aday: 'Hedefimiz 27'de 27'
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 2022-2026 döneminde hayata geçirilen çalışmaları ve yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. BİNTSO Başkanlığına yeniden aday olduğunu duyurarak Mavi Liste ile 10 meslek grubunda seçime gireceklerini belirten Çintay; Hedefimiz net, 27'de 27 yapmak.'
09.09.2026
14:13
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın