KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

'Acı tablo karşısında yüreğimiz burkuldu'

DEVA Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar: 'Ziyaretimiz esnasında esnafımızın durumunun içler acısı olduğunu gördük. Maalesef bu acı tablo karşısında yüreğimiz burkuldu. Düşünün ki günün ilk ışıklarıyla birlikte tezgahlarını kuran ve çekidüzen vererek rızkını (müşteri) bekleyen bazı esnaflarımız, saatler öğleden sonra 14.00'ı gösterdiğinde siftah dahi yapamamaktadır.'

`Acı tablo karşısında yüreğimiz burkuldu`
12 OCAK 2021 SALI 16:51
10
4438
11
AA aa

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar, beraberindeki parti teşkilatı üyeleriyle birlikte Kültür Mahallesi'nde kurulan pazar yerinde pazar esnafını ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

Esnafın sorunlarını dinleyen Kovalar, şu ifadelerde bulundu: “İlimizde geçimlerini kurulan pazar yerlerinden sağlayan esnafımızı ziyaret ettik. Ziyaretimiz esnasında esnafımızın durumunun içler acısı olduğunu gördük. Maalesef bu acı tablo karşısında yüreğimiz burkuldu. Düşünün ki günün ilk ışıklarıyla birlikte tezgahlarını kuran ve çekidüzen vererek rızkını (müşteri) bekleyen bazı esnaflarımız, saatler öğleden sonra 14.00'ı gösterdiğinde siftah dahi yapamamaktadır.  Esnafımızın bu içler acısı durumu karşısında büyük bir sorumsuzluk örneği gösteren ve ekonomi temelinde yaşanan toplumsal travmalara kendi zengin dünyalarından bakmakta olan iktidar partisinin yerel temsilcilerince dillendirilen “ekonomide ivme yakaladık, ekonomimiz pik yaptı, kriz yoktur veya enflasyon oranları tek (%10'nun altı) hanelerde” vb. iddialarının doğru olmadığı hususunda bir kez daha yanılmadığımızı görmüş olduk. Bizler, DEVA Partisi olarak toplumun farklı alanlarında milletimizin fertlerini ziyaret etmeye ve seçimden seçime hatırlanıp asılsız vaatler ile uyutulan esnafımızı bilgilendirmeye ve de çözüm üretmeye devam edeceğiz.

Pazar esnafımızı ziyaretimiz esnasında, esnafımızın var olan sorunlar bağlamında çeşitli talep içerisinde olduklarını ve talepleri konusunda yetkileri mercilerin çözüm konusunda duyarsız kaldıklarını gördük. Bu sorunların en büyük ve önemli olanı ilimizde daimi olarak Belediye Semt (Halk) Pazarı'nın olmayışıdır. Bu minvalde gerekli çalışmalarımızı başlatacağımızı ve yetkili mercilerin biran önce “Daimi Semt (Halk) Pazarı” için proje çalışmalarının başlatılması hususunda kamuoyunu meşgul edeceğimizi ifade etmek isterim.

Pazar esnafımızın muzdarip olduğu bir diğer husus ise ulusal market zincirlerinin haksız rekabet oluşturması ve bu temelde satış yapamamalarıdır. Unutulmamalıdır ki yerel esnafının sorun yaşadığı bir şehir, kalkınmaya müsait değildir. Eğer gerçekten şehrimizin kalkınması ve halkımızın refah içerisinde yaşamasını istiyorsak, bu gibi sorulara çözüm üretmek ve yerel esnafımıza sahip çıkmak zorundayız.

Ben buradan iktidar partisinin yerel temsilcilerine tüm samimiyetim ile seslenmek istiyorum. Bu halk, sizlere yetkiyi kendilerine hizmet etmek için vermiştir. Bu yetkiyi elde ettikten sonra üstenci bir yaklaşım çerçevesinde halkı unutursanız, bu halk, ilk fırsatta sizlere varlığını hissettirecektir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80668)
14 Ocak 2021 Perşembe 12:22
Cuma günleri BİM , Perşembe günleri A101 , Çarşamba günleri Şok ta sabahın erken saatlerinde millet kuyrukta. Bingöl de Özel idare nin park alanında aracı park edecek yer bulunmuyor. Şehir içi ha keza. Hep aynı nakarat millet aç. Belediye çöp kamyonları mahalelerden çöp toplamada yetersiz kalıyor. Millet açsa bu çöpler nereden geliyor. Yazık biraz dürüst olun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80664)
14 Ocak 2021 Perşembe 11:20
HEP AYNI HİKAYE...HEP VATANDAŞ AÇ ESNAF AÇ MİLLET PERİŞAN....SOKAKLARA BAKIYORSUNUZ ARAÇ TRAFİĞİNDEN GEÇİLMİYOR. DEVLET MEMURLARI İŞLERİNE 300-400 BİN LİRALIK ARAÇLARLA İŞE GİDİP GELİYORLAR. MEMURLARIN KİMSE KUSURA BAKMASIN PASSATLARLA SUPERBLERLE JİPLERLE İŞE GİDİP GELDİĞİ BİRYERDE AÇLIKTAN YOKSULLUKTAN SÖZ EDİLEMEZ. KİŞİ BAŞINA 2 ARACIN DÜŞTÜĞÜ BİR YERDE AÇLIKTAN BAHSEDİLEMEZ. HABERE KONU OLAN İL BAŞKANINA SORUN BAKALIM ALTINDAKİ ARACIN DEĞERİNİ. YOK ESNAF İŞ YAPMIYORMUŞ. SEN GELDİĞİNDE BU ESNAF ÖĞLENE KALMADAN EN AZ 300-500 TL KAZANÇ SAĞLAYACAK GARANTİSİ VERİYORMUSUN.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80659)
13 Ocak 2021 Çarşamba 22:24
Herkes açız diyor hastaneye gelen 10 hastanın 7 sinde karaciğer yağlanması var ilginç degilmi:))Kimi açlıktan ölüyoruz diyor; ki hiç rastlamadım bir Hekim olarak ...Ama bu gidişle herkes yemekten ölüp gidecek...Diyet yazdığımız hastalar 10 kişiden 6 kişi yine ..Yağlı yeme tuzlu yeme et yeme diyetleri çabası vs....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80652)
13 Ocak 2021 Çarşamba 17:32
Bunların lideri bu ülkenin ekonomisini yönetmedimi? Dün ne çareler üretide bugün daha iyisini yapacakmış!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80648)
13 Ocak 2021 Çarşamba 12:16
Yeni partileri eleştireceğinize 18 yıldır iktidarda olan akp yi eleştirin bizi bu hale getiren mevcut iktidar kulaklarınız duymuyorda gözlerinizdemi görmüyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80656)
13 Ocak 2021 Çarşamba 21:46
@Misafir Kullanıcı Oy vermeseydiniz 3 defa iktidar yaptiniz akliniz nerdeydi insan bir defa hata yapar siz hep yapiyorsunuz sonra ah vah cekmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80644)
13 Ocak 2021 Çarşamba 10:49
Ali Babacan da mevcut hükümete yıllarca ekonomi bakanlığı yapmıştır. Bir çok özelleştirme onun zamanında yapılmış veya satılmıştır. Bnlardan en önemlisi Türk telekom, Eti krom fabrikalrının tamamı Konya Alimünyum, Siirt Bakır , Elazığ Eti krom, Kayseri Eti bakır v.b bir çok yine aynı zamanda Osman gazi köprüsü, 3.Köprü, 3. Havalimanı, Marmaray v.b yine bir çok köprü ve havaalanları onun zamanında Verilmiştir. Yani şu an ülkede kriz varsa büyük paya DEVA Partisi başkanı Ali Babacanda bunlara ortaktır. Şimdi Tekrardanmı bunları seçeceğimizi zannediyorsunuz. İnsanlar uyandı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80642)
13 Ocak 2021 Çarşamba 10:15
Şizmi düzelteceksiniz fırsatçılar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80639)
13 Ocak 2021 Çarşamba 09:56
Eğer muhalefet yapılacaksa gerçekçi olunmalı... Evet sıkıntı var fakat sizin alternatif çözümleriniz nedir onları söyleyiniz. Sorun var gösterip yetkiye talip olmaksa gaye... alışılmış laflar olayı çözmüyor... v
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80635)
13 Ocak 2021 Çarşamba 01:03
Enflasyon düşük,Refah seviyesi yüksek olsaydı şimdi orada ak partililer boy gösterirdi.. Şimdi ak parti yöneticileri Avmlerde, hipermarketlerde alış verişini yapıyorlar, gariban halkımızda ya pazarlarda ya da ... Başka yerlerde yiyecek toplamakta..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80630)
12 Ocak 2021 Salı 22:26
Pazar dendiği zaman sebzeler daha ucuz olması gerekir ama ya aynı fiyat yada daha pahalı terazide oynamada var. Mesela Düzağaçtaki bir manavdan limon aldım pazarın önünden geçerken pazar esnafına limonun fiyatını sorduğumda daha fazla fiyat biçti o yüzden bingöl esnafına acımam Hayat diğer komşu illere göre daha pahalı
18.05.2026
19:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'SUMUD' Protestosu: 'Gazze ve Özgürlük Filosu Yalnız Değildir'
İşgalci İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan SUMUD Filosuna uluslararası sularda müdahale etmesi ve çok sayıda aktivistin alıkonulmasının ardından Bingöl'de protesto düzenlendi. Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi öncülüğünde Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail'e lanet okuyarak Gazze'ye destek mesajı verdi.
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın