KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Adalet Bakanı açıkladı! İdam cezası gelecek mi?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül idam cezasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı açıkladı! İdam cezası gelecek mi?
29 AĞUSTOS 2019 PERŞEMBE 21:39
0
3740
0
AA aa

dalet Bakanı Abdülhamit Gül idam tartışmaları ile ilgili açıklamasında “bu konu parlamentonun vereceği bir karardır” dedi.

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kadına şiddete yönelik, "Meclis açıldığında bu şiddeti önleyici ne gibi ilave tedbirler gerekiyorsa hepimiz üzerimize düşeni elbette yaparız." dedi.      

Bakan Gül, Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığının, park, bahçe, mesire alanı ve sahillerin temizliğinin denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlülerce yapılmasına ilişkin "Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi"nin Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı'nda yapılan tanıtımına katıldı.     

 

Türkiye genelinde denetimli serbestlik kapsamında, 7 bin yükümlünün projeye destek verdiğini ifade eden Gül, Çevre ve Şehircilik ile Tarım ve Orman Bakanlığı ile projenin hayata geçmesi için iş birliği yapıldığını bildirdi.     

Adalet Bakanı Gül, bazı infaz hükümlerinin kamu yararına çalışma kapsamında yerine getirildiğini hatırlattı.     

Piknik, turizm ve orman alanlarının korunması gerektiğine dikkati çeken Gül, anayasa hükmü kapsamında orman alanlarının imara açılamadığını belirtti.     

Bu konuda idarelerin, yargı mercilerinin doğaya, tabiata, çevreye saldırıyı kabul etmediğini, hoş görmediğini dile getiren Gül, cezaevlerinin çevreye duyarlı projelere destek verdiğini aktardı.     

Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerindeki "Sıfır Atık Projesi"ni de desteklediklerinin altını çizdi.     

Bir gazetecinin Emine Bulut cinayetinin ardından idam tartışmalarının gündeme geldiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya dönüşü yaptığı açıklamaları hatırlatması üzerine Gül, kadına yönelik şiddetin, cinayetin, vahşi eylemlerin insanlık dışı olduğunu, bu eylemleri telin ettiklerini belirtti.     

Bu tür görüntüleri, hadiseleri, görmenin, yaşamanın, insanlıktan utanılan bir tablo olduğunu vurgulayan Bakan Gül, idarenin ve yargı mercilerinin, kanunlardaki düzenlemeleri, kişinin hak ettiği cezayı alması için kullandığına işaret etti.     

"PARLAMENTONUN VERECEĞİ BİR KARARDIR"     

Adaletin, hak ettiğine hak ettiğini vermek olduğuna dikkati çeken Gül, bu tür eylemleri yapanların da gereken cezayı bulmasının herkesin beklediği durum olduğunu dile getirdi. Bakan Gül, "İdam konusunda, bu tür fiillere karşı kamuoyunda, toplumda uzun zamandır bir beklenti, talep dillendirilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki tutumu açıktır, 'Meclis bir irade ortaya koyarsa ben onaylarım' şeklinde olmuştur. Bu konu, parlamentonun vereceği bir karardır, anayasa değişikliği gereken bir konudur. Parlamento bu konuda bir düzenleme yaparsa Sayın Cumhurbaşkanımız da o tutumunu bir kez daha söylemiştir. Umarız, bu tür fiillere karşı hak edilen cezalar, gecikmesizin verilir. Bu tür tabloları, acı hadiseleri umarız yaşamayız. Bu konuda el birliğiyle ne gerekiyorsa kanun, uygulama, idari tedbirler, hepimize düşen sorumluluğu yerine getirmek hepimizin görevidir." değerlendirmesinde bulundu.      

"Bu konuda bakanlığın bir çalışması var mı?" sorusuna Gül, "Bu konu, Meclis grubumuzun yapacağı çalışmadır. Çünkü mevzuat, anayasayı değişikliği gerektiren konu olacağı için Meclisin takdirinde, gündeminde olan konudur." yanıtını verdi.     

Bir gazetecinin, kadına yönelik şiddetin, cinayetlerin önlenmesinde elektronik kelepçenin daha sık kullanılmasına yönelik tartışmaları anımsatması üzerine Gül, "Bu konu dahil tüm tedbirlerle alakalı, hem istismar hem şiddete yönelik tedbirler, mevzuat ve idari olarak her zaman gündemde olan konudur. Bu hususlarla ilgili AK Parti hükümetleri döneminde önemli mesafeler alınmış, düzenlemeler yapılmıştır. Meclis açıldığında bu şiddeti önleyici ne gibi ilave tedbirler gerekiyorsa hepimiz üzerimize düşeni elbette yaparız." diye konuştu.     

Hakkında terör soruşturması olanların, yerel seçimlerde aday olup olamayacağı konusuna yönelik soru üzerine Gül, bu konunun, yasal ve anayasal boyutu olan düzenleme olduğunu belirtti.     

Adalet Bakanı Gül, şunları kaydetti:     

"Sanki seçimden sonra gerçekleşen bir kovuşturma, soruşturma, yargılama sonucunda siyaset bu kararı vermiş gibi bir değerlendirme söz konusu olabiliyor. Oysa bazı ülkelerde de var, önceden seçilmeye engel bir durum varsa önceden bunu Yüksek Seçim Kurulunun engellemesi, bir engel yoksa da seçilip devam etmesi yönünde düzenleme olabilir. Bu konu da parlamentonun takdirinde olan bir konudur."     

BAKANLAR ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI     

Programda, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, park alanında hükümlülerle birlikte yere atılan çöpleri topladı, çevre temizliği yaptı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.12.2025
23:20
Bingöl`de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl'de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl çarşı merkezindeki yeni düzenleme, şehirde beklenmedik bir tartışmanın fitilini ateşledi. 'Park betonlaştı' eleştirileriyle gündeme gelen Kent Meydanı aslında neydi, şimdi neye dönüştü? Diğer illerdeki meydanlar nasıl? İşte yanıtı…
07.12.2025
19:36
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Bingöl-Genç karayolunda yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Yaralılara montlarını örterek soğuktan koruyan sağlık ekiplerinin duyarlı davranışı takdir topladı.
07.12.2025
19:21
Bingöl`de aranan cinayet zanlısı yakalandı
Bingöl'de aranan cinayet zanlısı yakalandı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.12.2025
19:13
Hesarek`te sezon açılışı için geri sayım başladı
Hesarek'te sezon açılışı için geri sayım başladı
Telesiyejlerden otel güvenliğine kadar tüm eksikliklerin giderildiğini açıklayan Vali Usta, bölgenin önemli bir kış turizm merkezi olan Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nin kısa süre içinde yeniden hizmete gireceğini duyurdu.
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın