KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2026 Cuma
°C

Adalet Bakanlığı 13 bin 202 yeni personel alacak

Adalet Bakanlığı personel alımı açıklaması Bakan Abdulhamit Gül'den geldi. Bakan Gül, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı personel alımı kapsamında infaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi kadrolara toplamda 13 bin 202 kişinin alınacağını açıkladı.

Adalet Bakanlığı 13 bin 202 yeni personel alacak
22 ŞUBAT 2021 PAZARTESİ 12:07
2
3726
0
AA aa

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den gelen personel alımı açıklaması büyük ilgi gördü. Adalet Bakanlığı personel alımı ile çok sayıda kişinin istihdam edileceğini açıklayan Bakan Gül, detayları Telegram hesabından yaptığı açıklamayla paylaştı.

Bakan Gül, Adalet Bakanlığı personel alımı konusunda Telegram'dan yaptığı açıklamada, "Sevgili genç arkadaşlarım, personel alım ilanımız yayımlanıyor. İnfaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi çeşitli kadrolara 13 bin 202 yeni personel alıyoruz. Adalet teşkilatımızı sizlerle güçlendireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Bu açıklama sonrasında Adalet Bakanlığı personel alımı konusunda araştırmalar hız kazanırken, alım sürecinin ne zaman başlayacağı, başvuru koşullarının neler olacağı gibi konularda bilgi verilmedi.

Son alımlarda adaylarda şu şartlar aranmıştı:

Türk Vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,(…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik,

güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,

Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak;

Merkezî sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak; teknisyen, büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), destek personeli (aşçı, kaloriferci, şoför) ve hemşire için ise 35 yaşını bitirmemiş olmak

Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın