KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

A'dan z'ye bingöl

Milletvekili Cevdet Yılmaz, işadamlarıyla yapılan istişare toplantısına katıldı. Bingöl'ün sorunlarının ele alındığı toplantıda havaalanından üniversiteye, OSB'den duble yol çalışmalarına kadar birçok konu hakkında görüş belirten Yılmaz, hastane başhekimine de ihale göndermesinde bulundu! İşte toplantıda konuşulanlar…

A`dan z`ye bingöl
05 NİSAN 2008 CUMARTESİ 10:10
0
2127
0
AA aa
Çeşitli görüşmeler için Bingöl'e gelen Milletvekili Cevdet Yılmaz, dün saat 14.00'da Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen iş adamlarıyla yapılan istişare toplantısına katıldı.
BTSO Başkanı Burhan Seçkin, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bozan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Yaşa ve işadamlarının katıldığı toplantıda Bingöl'ün sorunlarının çözümüne ilişkin yapılan çalışmaları anlatan Milletvekili Yılmaz, ilgili birimlerle görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan BTSO Başkanı, Bingöl'ün genel sorunlarına değindi. Sorunları,  imar, Düzağaç'ın tapu sorunu, ulaşım sorunu, havaalanı, Gülbahar Barajı, OSB, Halifan Kömür Ocağı, İhaleler ve Hastane başlıkları altında aktaran Seçkin, sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.
KOBİ temsilcilerinin “Havaalanının, Üniversite'nin, Organize Sanayi Bölgesinin, istihdamın, tarım ve hayvancılığın, arıcılığın, doğalgazın, tarım da sulamanın, duble yol projelerinin ne aşamada olduğu, bunlarla ilgili yapılan çalışmalar varsa hangi aşamada olduklarını bizlere açıklar mısınız?” sorularını yanıtlayan Milletvekili Yılmaz, şunları kaydetti.
“Bingöl sıkışmış bir vaziyette”
Bireysel şikâyetler yerine işadamlarının, Bingöl'ün sıkıntılarının dile gerilmesinin kendisini mutlu ve memnun ettiğini belirten Yılmaz: “Baştan imar konusuna değineceğim. Bingöl sıkışmış bir vaziyette. Belediye arsa üretemiyor, kiralar artıkça artıyor. Orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışını öngören 2B Projesi'nin çıkarılması çalışmaları hükümetimiz tarafından yapılmaya çalışılıyor. 2B Projesi bugün, bu saate çıkarılacak diyemiyorum. 2B Projesi'ne hazırlıklı olmamız gerek. Proje çıktığı zaman sorunların çözüleceğine inanıyorum. Siyasi olarak yapılması gereken ne varsa yapıp sorunları çözmeye çalışacağız.” 
“Duble yol ağımız genişleyecek”
Duble yol çalışmaları hakkında da önemli çalışmaların kaydedildiğini aktaran Yılmaz, bu konudaki sorunları Ankara'da dile getirdiklerini ve konunun takipçi olduklarının altını çizdi.
Bingöl-Solhan karayolunun duble yol olarak düzenleneceğini ifade eden Yılmaz: “Bu yol bizim için çok önemli, Valilik ve Kara Yolları üzerine düşeni yapıyorlar. GAP projesi gelişiyor, gerekli hazırlıklar yürütülüyor. Bingöl Elazığ arası 30 kilometrelik bir güzergâh Bingöl sınırları içerisinde bulunuyor. Solhan'ı da dahil ettiğimizde bu rakam toplamda 90 kilometreye ulaşacaktır. Ayrıca Erzurum-Diyarbakır hattına olumlu bir bakış var. Bingöl ortada olduğu için bu projeden en fazla yararlanan il olacaktır. Ama şimdi böyle bir projenin hayata geçmesi zor görünüyor ama bizler ısrarla takipçisi olacağız.”
“Havaalanını devredeceğiz”
Bingöl'ün en büyük sorunu haline gelen ancak yıllardır çözümü bulunmayan havaalanı projesine de değinen Yılmaz: “Havaalanı konusunda ilk defa bir ilerleme kaydettik. Kaynak araştırmalarına giriştik fakat kaynak transfer etmek mümkün değil. Havaalanını Özel İdareden alarak Ankara'ya havale ettik. Havaalanını Ankara'nın yapması için gerekli tasfiye çalışmaları yürütülüyor. Havaalanın Hatay örneği gibi Bakanlar Kurulu kararı çıkarıp Devlet Hava Meydanlarına yaptırmayı düşünüyoruz.”
“Gülbahar Barajı yanlış bir proje”
Yıllardır ödenek sıkıntısı yüzünden tamamlanamayan Gülbahar Barajı'nın yanlış bir proje olduğunun altını çizen Yılmaz: “Gülbahar Barajı projesi için zamanında çok büyük bir hata yapmışız. Bir Gülbahar Barajının parasıyla 10 tane gölet yapılarak daha fazla tarım alanı sulayabilirdik. Gülbahar Barajı projesi, 10 tane proje içinde en kötü görünen projeler arasında sondan ikinci. Projenin olumlu yönlerini ön plana çıkararak ödenek aktarabiliriz. Gülbahar Barajı önem verdiğimiz bir proje ama göletlere ağırlık vermemiz gerekiyor.”
“Rektör yardımcısı atandı”
Bingöllülerin merakla beklediği ‘üniversitenin açılması ve kadrolarının oluşturularak öğrenci alımının yapılması' hususundaki gelişmeleri anlatan Yılmaz: “Üniversite benim için birinci öncelik. Gerçek anlamda üniversiteye ne yapabiliriz, sürekli bunun üzerinde çalışıyoruz. Üniversiteye verdiğimiz önemden dolayı Bingöllü akademisyenlerle bir araya geldik. Bingöl Üniversitesi için geçen hafta YÖK Başkanı ile görüştük. Bingöl Üniversite'sinin rektör yardımcısının bir an önce atanmasını istedik. Bingöl Üniversite'si Rektör Yardımcısı Gıyasettin Baydaş oldu. Biz en azından belirli bölümlerine öğrenci alımının yapılması ve her yıl öğrenci sayısının artırılması yönünde elimizden geldiği kadar çalışıyoruz.”
“Para var ama yatırımcı yok”
Yıllar önce yapımına başlanan ancak ödenek yetersizliği nedeniyle başvuruda bulunan 33 yatırımcısını kaybeden OSB'nin tamamlanması için 100 bin YTL'ye ihtiyaç duyulduğunu belirten Yılmaz, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını ancak yatırımcı talebi olmadığı için çalışmaların boşa gideceği düşüncesiyle ısrarcı olmadıklarını söyledi. Yılmaz: “Yatırımcı bulduğumuz an,  Organize Sanayi Bölgesinin yapımı için Sanayi Bakanlığımızla görüşeceğiz” dedi.
“Başhekime ihale göndermesi”
Bir işadamının, Devlet Hastanesi Başhekimi ile görüşemeye gittiğinde her defasında ‘toplantıda' şeklinde yanıt aldığını ancak kapıyı açtığında odasında kimselerin olmadığını söylemesi üzerine Yılmaz: “Bizler, şu isim başhekim olsun demedik. Acilen başhekim ihtiyacımız olduğu için çıkan isime bizde olsun dedik. Bizi, Bingöl'ün genelinin ne düşündüğü ilgilendirir. Bizim vatandaşa en iyi hizmet sunmaktan başka hiçbir işimiz yok. Benim başhekime tek tavsiyem, hiçbir işadamıyla baş başa görüşmesin, konuşmasın. İhaleler şeffaf olsun, belli bir kalite ve rekabet ortamında yapılsın. Bütün müdürlerin, memurların, temiz ve ahlaklı davranmalarını istiyoruz. Yanlışı gören gelsin hesap sorsun”
“3–5 hayvanla hayvancılık olmaz”
Tarım ve hayvancılık bölgesi olan Bingöl'de ciddi manada bir yapılaşmanın olmadığını, hayvancılığın geliştirilmesi için gelişimin bulunmadığını söyleyen Yılmaz: “Hayvancılık profesyonel anlamda yapılmalı. 3–5 hayvan ile hayvancılık olacak gibi değil. Daha düzgün tesislerde ve profesyonel anlamda yapılmalı. Hayvancılıkla ilgili daha anlamlı destek verileceği belirtiliyor. Bingöl'ün potansiyelinin bilip onun üzerine teşvik verilmesi gerekiyor. Aracılıkta kaliteli ve markalı ürünler ile daha çok kazanabiliriz. Tarımın kırsal kalkınma teşviklerinden yararlanmamız lazım.” 
“Halifan Kömürü yatırıma kazandırılacak”
Bingöl'ün önemli yeraltı kaynaklarından olan Halifan Kömür'ünün yeniden yatırıma dönüştürülmesi için çalışmalarının olduğunu ifade eden Yılmaz,  “Bu kapsamda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.
İşte Halifan Kömür ocağı ile ilgili bilgiler.
Bingöl İli Karlıova îlçesi Derinçay Köyü (Halifan) civarında yer alan linyit sahasında 1968–1974 yılları arasında ve 1986 yılında toplam uzunluğu 6776,22 m olan 54 adet sondaj ve 9 yarma açılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda sahada açık ve kapalı işletme ile üretilebilecek toplam 56.545.144 ton linyit rezervi hesaplanmıştır. Bu rezervin yapılacak bir termik santralde yakıt olarak kullanılması amacı ile yapılan girişimlerden bir sonuç alınamamıştır. Saha rezerv itibarı ile Afşin -Elbistan Linyit havzasından sonra Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük linyit havzasıdır. Bilgisayar ortamında yapılan rezerv hesabında 82.900.000 ton linyit rezervi hesaplanmıştır. Üretim sırasında oluşacak kayıplara karşın, bu rezerv yine de havzada kurulacak bir termik santralin yakıt gereksinimini karşılayabilecek büyüklüktedir.
 

 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2024
23:50
Bingöl`de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son iki haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 28 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
14.05.2024
23:49
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-15' operasyonlarında 544 şüphelinin yakalandığını belirtti.
14.05.2024
23:47
Bingöl`de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de, bölge üniversitelerinin rektörlerinin de katıldığı konferansta konuşan Maarif Vakfı Başkanı Akgün: 'Eğitimde uluslararasılaşma süreci başlatan Türkiye, son yıllarda gerek ticaretiyle gerek Maarif Vakfı gibi kurumlar ve gerek üniversiteleriyle dünya ile entegrasyonu seçerek yeniden bir bölgesel güç haline gelmeye çalışıyor' dedi.
14.05.2024
23:45
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programları'nda düzenleme yapıldı. Buna göre desteğin üst limitini 375 bin TL'den 2 milyon TL'ye çıkardı. İş geliştirme desteğine destek programına başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 3 yıl öncesinde kurmuş olan girişimciler başvuru yapabilecek. Hangi sektörler yararlanacak? İşte detaylar…
14.05.2024
23:42
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, parkların korunması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu; 'Kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olup, park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine müsaade etmeyelim. Olası durumlar karşısında Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım.'
14.05.2024
23:41
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl`de buluştu
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl'de buluştu
Bölgedeki 18 üniversitenin uluslararası öğrenci koordinatörlerinin de katıldığı toplantıda, üniversitelerin uluslararasılaşma potansiyelllerin artırılması, nitelikli uluslararası öğrencilerin üniversitelerde eğitim görmesini sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın