KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mart 2026 Salı
°C

Adana şubesine yapılan saldırıyı kınıyoruz

Bingöl Mustazaf-Der Şubesi, Adana Mustazaf-Der Şubesine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen Molotoflu saldırıyı kınadı.

Adana şubesine yapılan saldırıyı kınıyoruz
24 ŞUBAT 2012 CUMA 10:14
0
1814
0
AA aa

Mustazaf –Der Bingöl Şubesi Adına Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Açıkbaş, Adana Mustazaf-Der Şubesine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen Molotoflu saldırıyı kınamak için yazılı bir basın açıklama yaptı.

Mustazaf- Der Adana şubesine yapılan saldırıların karanlık ve derin yapıların hizmetinde olanlar tarafından yapıldığını belirten Açıkbaş, “20.02.2012 tarihinde gece saat 01.30 civarlarında Adana Mustazaf-Der Şubesine kimliği belirsiz Kişi ya da kişilerce Molotof kokteyli atılmıştır. Dernek binasında yangın çıkmış ve maddi hasara neden oluşmuştur. O saatte dernek binasında kimsenin olmaması muhtemel bir faciayı önlemiştir. Bu menfur saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyor, bu saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki derin güçleri lanetliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Mustazaf-Der'in tüzüğünde belirttiği ilkelerinden taviz vermeden mazlum ve mustazaf halkın yanında olduğunu söyleyen Açıkbaş, “Hakkın emrinde Müslüman halkımızın duygularına tercüman olmuş, hizmetten geri durmamıştır. Gerek mağdur ve muhtaçlara yaptığı yardımlarla ve gerekse düzenlediği etkinliklerde yüz binleri buluşturmasıyla Müslüman halkımızın gönlünde yer etmiştir. Çalışmalarıyla mazlum ve mustazafların yüzünü güldürüp, sevindirmiş, zalim müstekbirlerin ve fitnecilerin korktuğu bir camia olmuştur” ifadelerini kullandı.

Adana Mustazaf-Der'e yapılan saldırının ilk olmadığı, daha önce de defalarca saldırılarda bulunulduğu ve yapılan hizmetlerin engellenmeye çalışıldığına dikkat çeken Açıkbaş bu saldırının karanlık odaklar tarafından gerçekleştirildiğinin düşünüldüğü kaydederek, “Emniyetten de bu olayı aydınlatmasını ve sorumluları ortaya çıkarmasını talep ediyoruz. Ancak şu ana kadar olay yeri incelemesinin bile yapılmamış olması başlı başına bir skandal olarak görüyoruz. Bu konuda ilgililerin ve yetkililerin kendilerine düşeni yapıp faillerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Adana Mustazaf-Der Şubesi ve Camiasına büyük geçmişler olsun. Dostlarımızdan vakar ve duruşlarını korumalarını, sabırlı olmalarını diliyoruz. Yetkililerden de benzer olayların tekrarlanmaması için çaba göstermelerini ve gerekli önlemleri almalarını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.03.2026
03:37
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı.
03.03.2026
03:36
Bingöl`de ABD ve İsrail`in İran`a Yönelik Saldırılarına Protesto
Bingöl'de ABD ve İsrail'in İran'a Yönelik Saldırılarına Protesto
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları, Bingöl Kent Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Programda yapılan konuşmalarda saldırılar kınanırken, İslam dünyasına birlik ve ortak duruş çağrısı yapıldı.
03.03.2026
03:34
Yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe zam var
Yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe zam var
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 19 maddelik kanun teklifini açıklarken bedelli askerliğe yüzde 25,2 zam geleceğini belirtti. Kripto Varlıklara işlem vergisi geleceğini, şans ve bahis oyunlarındaki reklamların da gider sayılmayacağını kaydeden Güler, kıymetli taşlara da yüzde 20 vergi öngörüldüğünün altını çizdi. İşte teklifin detayları…
03.03.2026
03:33
Bingöl`de park halindeki araç alev topuna döndü
Bingöl'de park halindeki araç alev topuna döndü
Bingöl'de park halindeyken alev topuna dönen otomobil, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
03.03.2026
03:32
Bilaloğlu`nda kaza! 2 yaralı
Bilaloğlu'nda kaza! 2 yaralı
Bingöl–Elâzığ karayolu Bilaloğlu (Mendo) Köyü mevkiinde kontrolden çıkan otomobilin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
03.03.2026
03:30
Umut Kervanı`ndan Genç`te Ramazan Seferberliği
Umut Kervanı'ndan Genç'te Ramazan Seferberliği
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği Genç İlçe Temsilciliği, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda, et, nakdi yardım ve çeşitli desteklerde bulundu. Yapılan yardımların toplam tutarı on binlerce lirayı buldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın