KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2025 Perşembe
°C

'Aday ol' baskısı

FUTBOL Federasyonu'nun 14-15 Şubat tarihinde seçimli genel kurula gitme kararı almasından sonra gözler adaylara çevrildi. Her kesimden büyük destek alan Şenes Erzik'in adı başkanlık için ön plana çıkarken, UEFA Asbaşkanı'na aday olması için baskı yapıldığı öğrenildi

`Aday ol` baskısı
19 OCAK 2008 CUMARTESİ 09:40
0
999
0
AA aa
Önceki günkü kongre sonrası "Aday olduğumu hiçbir zaman söylemedim. Benim ağzımdan böyle bir şey çıkmadı" şeklinde konuşan Erzik'in, gelişmeleri izledikten ve elini güçlendirdikten sonra adaylığını açıklayacağı belirtildi. Gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında "kesinlikle aday değilim" şeklinde kesin bir tavır ortaya koymayan Erzik'in, önümüzdeki hafta tavırnı netleştireceği bildirildi.

Her zaman için çok güçlü olarak seçime girmeyi prensip edinen Erzik'in, siyasi iktidar ve kulüp yöneticileri ile yapacağı çeşitli görüşmeler sonrası destek toplayacağı ifade edildi. İlk planda ortaya çıkmamayı ve kendini yıpratmamayı düşünen Erzik'in, kamuoyunun önde gelen isimlerinden gelecek teklif sonucunda adaylığını koyacağı belirtildi.

Seçime güçlü girmek istiyor

Hiçbir zaman kendi listesine müdahale yapılmasını istemeyen Erzik'in, bu temkinli tutum sonucu seçime çok güçlü olarak ve tek aday olarak gireceği öğrenildi.

Erzik'in olası yönetim kurulu listesine Fenerbahçe'den Abdullah Kiğılı ile Beşiktaş'tan Fikret Orman'ın girmesine kesin gözü ile bakılıyor. Uluslararası görevleri nedeni ile sürekli yurtdışında bulunacak olan Erzik'in, kurmay heyetini çok güçlü isimlerden oluşturacağı ifade edildi. Büyük kulüpler başta olmak üzere hemen hemen tüm takımların desteğini alan Erzik'in, Galatasaray ve Trabzonspor'dan da yönetim kuruluna birer kişiyi dahil edeceği öğrenildi.

Ulusoy ve ekibi mahkemeyi bekliyor

Önceki günkü genel kurulda büyük hüsrana uğrayan Haluk Ulusoy'un başkanlık döneminin bitmesine ise kesin gözü ile bakılıyor. 241 delegeden 192'sinin "seçim" demesinden sonra büyük bir darbe yiyen Ulusoy ve ekibi, Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak kongrenin iptalini istedi. Olağanüstü genel kurulda gündem maddesinin değiştirilemeyeceğini savunan Ulusoy ve ekibinin, mahkemeden çıkacak karara göre hareket edeceği bildirildi. Olumsuz bir karar sonrası ise Ulusoy'un federasyon başkanlığından istifa kararını açıklayacağı vurgulandı.

Affan Keçeci vekalet edecek

Bu arada gönlünden başkanlık geçen pek çok ismin de, Şenes Erzik'in tavrına göre hareket edeceği öğrenildi. Şenes Erzik'in seçime girmesi halinde çok rahat kazanacağını düşünen bu isimler, Erzik'in olumsuz tavrı halinde ortaya çıkacak. Bu isimler arasında başta Ayhan Bermek olmak üzere Hamdi Akın ve Serdar Güzelaydın'ın olduğu bildirildi.

14-15 Şubat'ta yapılacak olan seçimli genel kurula kadar Haluk Ulusoy ve yönetimi görevini sürdürecek. Ulusoy'un istifası halinde yerine başkan vekili Affan Keçeci vekalet edecek. Önceki günkü kongrede oluşturulan çalışma grubu, FIFA Onursal Asbaşkanı David Will'in isteği üzerine 30 Nisan'a kadar ana statüyü hazırlayacak. Yine FIFA'nın isteği nedeni ile mayıs ayının ilk haftasında ana statü için yeni bir genel kurul yapılacak. Mayıs ayındaki genel kurulda, hazırlanan bu ana statü delegelerin onayına sunularak, kabul edilecek.



Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.08.2025
20:05
Bingöl`de laf, onlarca icraat var! Bitlis`e tıp fakültesi…
Bingöl'de laf, onlarca icraat var! Bitlis'e tıp fakültesi…
Sağlık altyapısındaki yetersizlikle can çekişen ve çevre illere mahkûm olan Bingöl'ün yıllardır dillendirilen 'Tıp Fakültesi' talebi bir türlü karşılık bulmazken, Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.
27.08.2025
19:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı.
27.08.2025
19:03
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
27.08.2025
18:54
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Bingöl-Elâzığ yolunda freni boşalan tır, kilometrelerce ilerlerken sürücünün soğukkanlılığı faciayı önledi. Sürücü tırı refüje sokarak durdurdu, o anlar kameralara yansıdı.
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın