KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Adliyelerde duruşmalar ertelendi

Yargı hizmetlerinde koronavirüse yönelik alınan tedbirleri açıklayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Bugün itibariyle görüyoruz ki tüm adliyelerde yargı mensuplarımız acele hizmetler hariç duruşmaları ertelemişlerdir' dedi.

Adliyelerde duruşmalar ertelendi
17 MART 2020 SALI 16:58
0
2156
0
AA aa

Adalet hizmetlerinde korona virüsüne yönelik alınacak hizmetlerle ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Adalet Bakanlığında yapılan toplantıya Adalet Bakan Yardımcıları Uğurhan Kuş, Cengiz Öner, Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz, HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin de katıldı.

Bakan Gül, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, korona virüs tedbirleri çerçevesinde yargı ve adalet hizmetleri bağlamında alınacak tedbirleri tüm taraflarla bir araya gelerek tekrardan gözden geçirdiklerini söyledi. Korona virüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda tüm tedbirleri büyük bir titizlikle ele aldıklarını kaydeden Gül, kurulun, adliyelerdeki duruşmaların ertelenmesine yönelik tavsiyesini hatırlattı. Bu tavsiye kararı üzerine HSK'nın aldığı öneri çerçevesinde adliyelerin buna göre revize yaptığını dile getiren Gül, “Bugün itibariyle görüyoruz ki tüm adliyelerde yargı mensuplarımız acele hizmetler hariç duruşmaları ertelemişlerdir. Bu konuda yeni duruşma günleri ya da alınan kararlarla ilgili UYAP üzerinden de bu tebligatlar yapılabilmektedir. Dosyanın tarafları UYAP üzerinden de yeni duruşma gününü takip edebileceklerdir. Yeni dava açma, icra takibi gibi müracaatları da UYAP üzerinden yapma imkanı vardır” diye konuştu.

60 YAŞ ÜSTÜ HAKİM VE SAVCILAR İDARİ İZİNLİ SAYILACAK

Gül, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanlığımızın almış olduğu karar üzerine 60 yaş üstü ve riskli gruplarla ilgili izin müessesesi tüm personelimiz için olduğu gibi bugün HSK'nın almış olduğu kararla bu idari izin hakim ve savcılarımız için de yürürlüğe girmiştir. Tüm adliyelerde dezenfekte işlemleri, temizlik çalışmaları büyük bir titizlikle yapılmakta. Ceza infaz kurumlarına ilişkin olarak da büyük bir titizlikle tedbirlerimizi almaktayız. Kurumlara yeni girişlerde ön muayene ve kontrol yapılmaktadır. Eğer herhangi bir hastalık belirtisi varsa kesinlikle kuruma kabul edilmemekte, tedavisi için sağlık kurumlarına gönderilmekte. Muayenede sorun tespit edilmeyenler ise ayrı bir bölümde tutulmaktadır. Yani cezaevine yeni giren bir kişi hastalık belirtisi olmasa bile özel bir yerde tutulmakta, Sağlık Bakanlığının ön gördüğü süre boyunca büyük bir titizlikle muhafaza edilmekte.”

“ŞU ANA KADAR POZİTİF KORONA VİRÜS VAKASI BULUNMAMAKTADIR”

İş Yurtları Kurumu faaliyetlerine 2 hafta ara verdiklerini ifade eden Gül, Korona Virüs Bilim Kurulu'nun öneriyle alınan tedbirleri gözden geçirmeye devam edeceklerini söyledi. Denetimli serbestlik kapsamında hükümlülerin toplu olarak yaptığı tüm faaliyet ve çalışmaların da ertelendiğini bildiren Gül, “Cezaevlerinde mektup ve kitaplar gibi unsurların da 24 saat bekletildikten sonra ilgililere teslim edilmesi sağlanacaktır. Ceza infaz kurumlarında şu ana kadar pozitif korona virüs vakası bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

“HAFTA SONU NOTERLİK HİZMETLERİ YENİ BİR DUYURUYA KADAR ERTELENMİŞTİR”

Noterlik hizmetlerine ilişkin konuşan Gül, “Hafta sonu noterlik hizmetleri yeni bir duyuruya kadar ertelenmiştir. Cezaevlerindeki noterlik vekaletleri de kapalı görüş usulüyle verilmeye devam edilecektir. Bütün noterlerde 24 saat dezenfekte çalışmaları yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Gül, “Özellikle Sağlık Bakanlığımızın, resmi kurumların yapmış olduğu açıklamalar dışında hiçbir açıklamaya, belge adı altında dolaşıma sokulan hiçbir bilgiye itibar edilmemesini istirham ediyoruz. Halkımızın panik duygusunu arttırıcı, kışkırtıcı asılsız haberler, söylentiler insan ve toplum sağlığı üzerinde bir tehdittir, suçtur. TCK çerçevesinde düzenlenen bu fiillere karşı da cumhuriyet savcılıklarımız gereğini yapmaktadırlar. Nitekim Sağlık Bakanlığı adı altında dolaşıma sokulan belge hakkında da dolaşıma sokanlar, üretenler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma başlatmıştır. Vatandaşlarımızdan beklentimiz emniyet birimlerine, savcılık makamlarına bu asılsız haberlerle ilgili müracaat etmeleridir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın