KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi

Hane Halkı Bilgi Formunu dağıtımını yapacak elemanlara uygulayacakları işlemler anlatıldı

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi
11 OCAK 2007 PERŞEMBE 09:47
0
1730
0
AA aa
Bingöl'de 15 Ocak'ta başlayacak Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi bilgi formu dağıtımı öncesi eğitim programı yapıldı. İl merkezinde hane halkı bilgi formunu dağıtımını yapacak elemanlara uygulayacakları işlemler anlatıldı.
İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan programa eğitimci olarak katılan Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürü Şemsettin Özcan, sistem hakkında bilgiler verdi. Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kişilerin yerleşim yerlerine göre nüfus hareketlerinin her an izlenebildiğini söyleyen Özcan, bu sistemin TC kayıt numarasına göre kişiler ile ikamet adreslerinin eşleştirildiği bir kayıt sistemi olduğunu kaydetti.
Özcan uygulamada dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıraladı:
“Hanelerin ziyaret edilmesi; tüm haneler ziyaret edilerek, hanede daimi ikamet eden kişilerin kimlik bilgileri Hanehalkı Bilgi Formu'na kaydedilecek. Bilgi verme yükümlülüğü; formlar 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereği eksiksiz doldurulacak ve hanedeki bir yetişkin tarafından kontrol edilip imzalanacaktır. Görevli tanıtım kartı; çalışmalar sırasında görevlilere verilen kimlik kartları tüm hanelere gösterilecektir. Hanelere ziyaret saatleri; görevliler haneleri hafta sonları ve akşam saatleri de dahil olmak üzere uygun zamanlarda ziyaret edilecektir. Gerçeğe aykırı beyan verenler; gerçeğe aykırı ikamet adresi beyanında bulunduğu tespit edilenler ile bilgi vermeyenlere 2.367 YTL para cezası verilecek”
Özcan'ın konuşmasının ardından, Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünden İşgücü Takım Sorumlusu Ali Tüfekçi ve Gelir ve Yaşam Koşulları Takım Sorumlusu İlknur Yıldırım, anketör ve kontrolörlerin görevleri hakkından detaylı bildiler verdi.
 

bingöl kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın