KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

‘Afganistan’da en kanlı yıl yaşanacak’

Taliban güçleri binlerce intihar bombacısına sahip olduklarını öne sürerek, 2007'nin en kanlı yıl olacağı tehdidinde bulundu.

‘Afganistan’da en kanlı yıl yaşanacak’
04 ŞUBAT 2007 PAZAR 16:16
0
1085
0
AA aa
NATO liderliğindeki uluslararası güvenlik destek gücü ISAF'ın komutasını ise ABD devraldı. Afganistan'da Taliban'ın önde gelen komutanlarından Molla Hayatullah Han, Reuters ajansına verdiği demeçte, bahar döneminde Amerikalı ve yabancı askerlerle savaşmak üzere hazırlıkların yüzde 80'ini tamamladıklarını, savaşa başlamaya hazır olduklarını söyledi.
Han, 2000 civarında intihar eylemcileri olduğunu, bu rakamın intihar eylemcisi olmaya hazırlanan Taliban savaşçılarının yüzde 40'ına tekabül ettiğini öne sürdü.

Taliban güçleri arasında intihar saldırıları için büyük bir heyecan olduğunu belirten Han, saldırıların artacağı tehdidinde bulundu.

Taliban komutanı Han, ayrıca Taliban'ın tüm güçlerinin Afganistan içinde olduğunu, Afgan vilayetlerinin tümünde merkezleri bulunduğunu belirterek, “Taliban, Pakistan'da mevcut değil. Çünkü Pakistan bize zarar verdi, birçok arkadaşımızı ABD'ye teslim etti” diye konuştu.

Molla Hayatullah Han, Pakistan'ın 2500 kilometrelik sınıra mayın döşeme ve dikenli tel çekme planıyla ilgili olarak da bunun Taliban'ın ayaklanmasını etkilemeyeceğini savundu.

DESTEK GÜCÜNÜN KOMUTASI ABD'DE
Öte yandan başkent Kabil'de düzenlenen devir teslim töreninde, NATO liderliğindeki uluslararası güvenlik destek gücü ISAF'ın komutanı İngiliz General David Richards, bu görevinden ayrılarak komutayı ABD'li General Dan Mcneil'e devretti.

Richards'ın 9 ay görev yaptığı 2006 yılı, Afganistan'da taliban rejiminin devrildiği 2001 yılından bu yana en kanlı yıl oldu. Afganistan'da geçen yıl meydana gelen şiddet olaylarında yaklaşık 4 bin kişi hayatını kaybetti.

Ülkede Taliban rejiminin çökmesinin ardından 2001 yılı sonunda Birleşmiş Milletler otoritesi altında, gönüllü ülkelerin askerleriyle oluşturulan ISAF, son 3 yıldır NATO tarafından yönetiliyor. ISAF'ın 35 bin 500 kişilik bir gücü bulunuyor.


NTV

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
27.07.2026
11:47
Bingöl`de Jandarma`dan Suçlulara Geçit Yok!
Bingöl'de Jandarma'dan Suçlulara Geçit Yok!
Bingöl'de jandarmanın bir haftalık operasyon bilançosu açıklandı. Aralarında terör, uyuşturucu, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 hükümlü yakalanarak cezaevine gönderilirken, 42 bin 712 kök kenevir, silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
27.07.2026
11:46
Bingöl`de Oyun Parkları Yenileniyor
Bingöl'de Oyun Parkları Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, çocukların daha güvenli ortamlarda oyun oynayabilmesi amacıyla kent genelindeki parklarda çocuk oyun grupları, fitness aletleri ve kauçuk zeminlerde bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.
27.07.2026
11:45
Bingöl`de Elektrik Akımına Kapılan Demir Ustası Hayatını Kaybetti
Bingöl'de Elektrik Akımına Kapılan Demir Ustası Hayatını Kaybetti
Bingöl merkezde yapımı süren bir inşaatta çalışırken elektrik akımına kapılan 40 yaşındaki demir ustası Aydın Atılgan, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Evli ve iki çocuk babası olan Atılgan'ın ölümü ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.
27.07.2026
11:44
Bingöl`de uyuşturucu taciri yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu taciri yakalandı
Bingöl polisinin çalışmasında uyuşturucu madde ticareti yapan şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın