KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Aileler arası husumet son buldu

Bingöl'ün Beritan ve Mıri aşiretlerine mensup Atabakar ve Kaymaz aileleri arasındaki uzun süredir devam eden husumet ve kin, düzenlenen barış programında Kur'an-ı Kerim hakemliğinde sonlandırıldı.

Aileler arası husumet son buldu
23 MART 2024 CUMARTESİ 17:41
11
4045
0
AA aa

Bingöl'de, aralarında husumet ve kin bulunan Atabakar ve Kaymaz aileleri, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, kanaat önderleri ile Atabakar ve Kaymaz aile büyükleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda sonlandırıldı.

Törende yaptığı konuşmada, böylesine anlamlı bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ve sulhun önemine vurgu yapan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl'ün birlik ve beraberlik içinde olmasının önemine değindi ve aile büyüklerine teşekkürlerini iletti.

Milletvekili Feyzi Berdibek, Ramazan ayının bereketiyle bir araya gelmenin önemini vurgulayarak sulhun her zaman güzellik getireceğini belirtti ve bu barışın sağlanmasına vesile olan herkese teşekkür etti.

Milletvekili Zeki Korkutata ise bu hayırlı vesile için bir araya gelmenin büyük bir bahtiyarlık olduğunu ifade ederek, Kur'an'ın hakemliğiyle ve hazirunun şahitliğiyle kin ve husumetin son bulmasını temenni etti.

İki ailenin barışmasına vesile olan kanaat önderi Atik Korkutata, konuşmasında dinin gereği olarak kardeşler arasındaki soğukluğun giderilmesi gerektiğini belirterek, bu süreçte duaların önemine vurgu yaptı ve barışın sağlanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Tören, yapılan konuşmaların ardından dualarla son buldu. Aile bireyleri ise Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek birbirleriyle tokalaştı ve barış sağlandı. Bu önemli adımın Bingöl için birlik ve beraberlik açısından önemli olduğu belirtti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2026
02:59
Rektör Çelik:
Rektör Çelik: 'Diş Hekimliği Fakültemiz aynı zamanda üretim merkezi olacak'
IDEX Ağız ve Diş Sağlığı Fuarı'nı ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca ileri teknolojik donanıma sahip bir sağlık merkezi olmayacağını, aynı zamanda dental malzeme üretim süreçlerinin yürütüldüğü bir merkez haline geleceğini belirtti.
18.04.2026
01:57
Bingöl`de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Şehit Mustafa Gündoğdu Kavşağı'nda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si ambulansla hastaneye kaldırıldı.
18.04.2026
01:43
Fırıncılardan zam savunması:
Fırıncılardan zam savunması: 'Sadece Fiyat Değil, Gramaj da Arttı'
Bingöl'de ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar sürerken fırıncılar, 25 TL'ye satılan ekmeğin 310 gram değil 350 gram olduğunu belirterek, kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin eksik olduğunu savundu.
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın