KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Aileler çocuklarına moral versinler

Birey Dershanesi Rehber Öğretmeni Hasan Yılmaz, YGS sınavı öncesinde aileleri uyararak, “Ailelerin sınav noktasında empati kurmalarını, kritik süreçte çocuklarına moral motivasyon noktasında yardımcı olmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Aileler çocuklarına moral versinler
21 MART 2012 ÇARŞAMBA 23:35
0
1640
0
AA aa

Birey Dershanesi Rehber Öğretmeni Yılmaz, ÖSYM tarafından 1 Nisan 2012 tarihinde yapılacak olan YGS ile ilgili hem öğrencilere hem de ailelere tavsiyelerde bulundu. 

“Sınavın yaklaşmasıyla farklı duyguların yaşandığı iklimde öğrencilerin kendi analizlerini yaparken sınavın 1 Nisan tarihinde yapılacak olması öğrencileri hayrete düşürüp onların kabus görmelerine neden olmuştur” diyen Yılmaz, öğrencilerin her gün kabus görmektense hayat uykusundan uyanmalarını tavsiye ederek, “Uyarıcı durumunda olan bizler öğrencilerimizi aydınlatırken aile ve kamuyu da bir nebze olsa bilinçlendirmeyi prensip biliyoruz. Bu noktada temel sorunların cevap bulması için pratiklerimizi cömertçe paylaşmak isterim” diye konuştu. 

“YGS nedir? YGS'nin YGS'de muhtevası nedir?  YGS'de hangi bölümler var? Hayatımızı etkileyecek  bölümler   hangileri, taban puan,  tavan puan  nedir? İki yıllıklar (ön lisans ) dört yıllık( lisans bölümleri) baraj puanı kaçtır ?” gibi sorulara yanıt veren Yılmaz, YGS'nin altı bölümden oluştuğunu hatırlatarak, “YGS  yüksek öğretime geçiş sınavıdır. YGS -1 matematik ağırlıklıdır: Bilgisayar öğretmenliği YGS-2 fen ağırlıklıdır, fen ağırlıklı bölümde hemşirelik, patoloji, anestezi, laboratuvar  vb. bölümler. Burada  atamalarının  rahat olması nedeniyle ekonomik anlamda tavsiye edilen bölümlerdir  YGS-3, Türkçe ağırlıklı bölümdür.  bu bölümde öne çıkan  bölümler  tıbbı dokümantasyon,  adalet bölümüdür. Atamalarının kolay olmasının ötesinde adalet bölümünü bitirip dgs dikey geçiş sınavında başarılı olduğumuz taktirde hukuk fakültesi öğrencisi olabiliriz.  Bu da ayrı  avantajımızdır. YGS-4  sosyal ağırlıklı bir bölümdür. Zihin engelliler, İşitme engelliler, Din kültürü öğretmenliği, İlahiyat bu bölümdedir.Bunlar atanın rahatlığıyla birlikte sabır ve isteyen fedakarlık isteyen bölümlerdir. YGS -5  Türkçe ağırlıklı bölüm olup en avantajlı bölümleri, Çocuk gelişimi,Okul Öncesi Öğretmenliğidir. YGS -6  matematik  ağırlıklı bölümdür. Bazı sağlık   bölümleri bu bölümdedir. YGS de iki  yıllık okullar için  14, dört yıllıklar için  baraj  180 dir. YGS, birinci basamak sınavıdır. YGS  yüzde 40 İkinci basamağı etkilemektedir. Taban puan 100,  tavan 500 puandır. Diploma notunun geçen yıla göre düşmesi öğrencilerimizi tedirgin etmektedir.  Herkesin aldığı puana göre  yüzdelik dilime bakıp tercih yapmamız mantıklı  olacaktır.  Meslek liseleri kendi bölümlerini tercih ettiğinde ek puanları okul başarısına göre verilecektir. Katsayı mağduriyetinin giderilmesi  eğitime ivme kazandıracaktır.Dikkat edilmesi gereken başka hususlar  YGS altı bölümünün  herhangi birisinden barajı geçtiğimizde ikinci  basamağa girmeye hak  kazanıyoruz . Geçen yıl bu konuda mağdur olan kardeşlerimize şahit olmuşuzdur . Kız meslek lisesi çocuk geliminden  mezun olan kardeşlerimiz herhangi bölümden 385 aldıkları  taktirde Açık öğretim  okul öncesi öğretmenliğini  kazanıp dört yıl sonra atanabileceklerdir.  Mühendislik bölümünü  isteyen öğrenciler ikinci sınava girmek zorundadırlar.Sınavsız geçişlerde meslek liseleri öğrencileri kendi bölümlerini tercih ettiğinde  yaşı küçük olan diploması iyi olan, yeni mezun olan, ikamet ettiği ili tercih de avantajlıdır.  Meslek bölümlerine dışarıdan yüzde 30 kontenjan verilmektedir. Açık öğretim kontenjansız bölümleri tercih ettiğimiz de bir yıl sonra puanımız kırılmayacaktır kontenjanlı bölümleri tercih ettiğimizde puanımız kırılacaktır. Ailelerin sınav noktasında empati kurmalarını, kritik süreçte çocuklarına moral motivasyon noktasında yardımcı olmalarını tavsiye ediyorum. Eğitime gönül veren bütün arkadaşlarımıza teşekkürü borç bilirim” şeklinde konuştu. 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.06.2026
13:55
Aftor Küme Evleri`nde yangın paniği
Aftor Küme Evleri'nde yangın paniği
Bingöl merkez Aftor Küme Evleri mevkiinde bir evin bitişiğindeki odunlukta çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin eve sıçraması itfaiyenin müdahalesiyle engellenirken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
01.06.2026
13:05
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Kurban Bayramı tatilinde Bingöllülerin yoğun ilgi gösterdiği Gülbahar Barajı çevresinde yaşanan eksiklikler, vatandaşların tepkisini beraberinde getirdi. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken alan için ağaçlandırma, kamelya, çeşme ve seyyar tuvalet talebi öne çıktı.
31.05.2026
18:04
Bingöl ESOB`un yeni başkanı belirlendi
Bingöl ESOB'un yeni başkanı belirlendi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) genel kurulunda başkanlık el değiştirdi. Üç adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu alan Mesut Kurtaran, birliğin yeni başkanı oldu. Yılların başkanı Ali Bayram ise Şoförler Odası'nın ardından ESOB Başkanlığına da veda etti.
31.05.2026
18:02
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Kurban Bayramı tatili boyunca Bingöl ve çevresindeki kara yollarında meydana gelen çok sayıda trafik kazası, bayram sevincini gölgeledi. Kent merkezi, ilçe yolları ve çevre illerle bağlantılı güzergâhlarda yaşanan kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 39 kişi yaralandı.
31.05.2026
18:01
Bingöl`de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yağışlı hava, bağ ve bahçe ekimlerini geciktirdi. Her yıl mayıs ayında tamamlanan ekimler, bu yıl haziran ayına girilmesine rağmen birçok bölgede hâlâ yapılamadı. Toprağın yeterince kurumasını bekleyen çiftçiler, havaların ısınmasını umutla takip ediyor.
31.05.2026
17:59
Akaryakıtta indirim geliyor! Bingöl`de fiyatlar ne olacak?
Akaryakıtta indirim geliyor! Bingöl'de fiyatlar ne olacak?
Akaryakıt fiyatlarında bir kez daha değişiklik yaşanıyor. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin ardından 1 Haziran Pazartesi gece yarısından itibaren benzine ve motorine indirim yapılması bekleniyor. İndirim Bingöl'de tabelalara şöyle yansıyacak!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın