KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

'AK Kadınlar'dan İsrail tepkisi! 'Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır'

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu: 'Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek!'

‘AK Kadınlar`dan İsrail tepkisi!
10 MAYIS 2024 CUMA 15:29
41
1715
11
AA aa

Anneler Günü öncesinde basın açıklaması yapan AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanlığı, Gazze'de İsrail'in barışı kabul etmeyerek katliamlarını sürdürdüğünü, bu saldırılarda en fazla kadın ve çocukların zarar gördüğünü vurguladı.

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı'nda Kadın Kolları yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında açıklama metnini İl Kadın Kolları Başkanı Maşife Gündoğdu okudu.

“ANNE OLMAK HİÇ BU KADAR ZOR OLMAMIŞTI”

“Bizler bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor” diyen ve Filistin'de her gün 37'si anne 67 kadının katledildiğini söyleyen İl Kadın Kolları Başkanı Maşife Gündoğdu, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli basın mensupları, sevgili yol arkadaşlarımız basın açıklamamıza hoş geldiniz. Pazar günü Anneler Günü. Günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Anneler günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihan fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin'de, Gazze'de, Refah'ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor.

“ÇOCUKLAR, ANNELERİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE ERİYOR”

“Bir kadın, bir anne olarak çok net ifade ediyoruz; her can tek, her can biricik ve “bir cana kıyan tüm insanlığa kıymış gibidir”

Filistin Sağlık Bakanlığının 5 Mayıs'ta yaptığı açıklamaya göre; İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler kadın biriminin raporuna göre Gazze'de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37'si ise anne. Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısı 2 bin 100'dür. Peki ya sağ kalan ve yaşam savaşını sürdürmeye, çocukları için hayata tutunmaya çalışan kadınlar, anneler!

Filistin'de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor.

Ne diyordu Gazzeli Anne; “Ben 6 çocuk doğurmakla yükümlüyüm. Çünkü 2'sini İsrail öldürecek, 2'si eve ekmek getirmek için çalışacak, 2'si de okusun ki ülke için işe yarasın.”

Ya anne olduğunu göremeden, karnında bebeği ile ölen kadınlar, ölen annesinin bedeninden ameliyatla alınan bebekler…

Zor şartlar, ölümle burun buruna yaşamak ve yetersiz beslenme nedeniyle erken doğum yapan, sütü kesilen anneler.

Gazze'deki her 5 kadından 4'ü, aile bireylerinden en az birinin üst üste iki öğün yiyemediğini ifade ediyor. Çocuklar, annelerinin gözü önünde eriyor.

“ATEŞKES İÇİN BİR ADIM BEKLİYORUZ”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın birleşmiş milletler ve pek çok uluslararası platformda haykırdığı gibi “Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz.”

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hanımefendi'nin çocuk ve kadınlar başta olmak üzere sivilleri korumak için yaptığı pek çok girişim tüm dünyaya örnek oluyor.

Hamas'ın ateşkes masasına oturmayı kabul etmesi gelecek için bir umuttur. Ancak çağrıya rağmen özellikle Gazze ve Refah'ta artarak devam eden saldırılar İsrail'in niyetini ortaya koymuştur.

Biz anneler olarak yine de İsrail'e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; ateşkes için bir adım bekliyoruz.

İsrailli yetkililere soruyorum: Vadedilmiş topraklar hedefinizi, hayattan kopardığınız annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceksiniz?

“ANNELER BİTMEDEN BU DİRENİŞ BİTMEZ”

Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. 2 çocuğu şehit edilen Gazzeli kadın soruyor ya, “Hasan ve Berra'nın suçları neydi? Ne günah işlediler?” işte o anneler için soruyoruz. Yaşamayacağını bile bile çocuk doğuran Gazzeli anneler için susmuyoruz.

Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler er ya da geç kazanacak. Anneler bitmeden bu direniş bitmez ve kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadınlar olarak haykırıyoruz: Bu zulüm daha ne kadar sürecek?

Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek!

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109494)
12 Mayıs 2024 Pazar 13:01
Savaşın en şiddetli zamanında ticareti devam ettiriyordunuz taki ticaretiniz ifşa olana kadar. Gecen hafta ticareti kestik dediniz buna kimse inanmaz devam etmediğini nasil bilecegiz her yerinizden yalan akıyor. Bu ticareti ısrarla gündwme get8ren YRP ye teşekkürler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109493)
12 Mayıs 2024 Pazar 02:04
He wağ He wağ şima ğu kışt...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109491)
12 Mayıs 2024 Pazar 01:52
yalan ve menfaat kolları başkanı ve avaneleri az kaldı; riyakarlığınızla utanmazlığınızın sonu gelecek.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109477)
11 Mayıs 2024 Cumartesi 11:43
Anneler ve çocukları şehit olurken kalkıp da bugünü kutlamak mazlumlara hakaret edilmiş olunur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109475)
11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:10
O çocukların kanında AKP elleri var bütün silah burdan gitti akaryakıt burdan gitti gıda burdan gitti Yahudilerin en büyük destekçileri tepki gösteriyor inanırlar yine
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109472)
11 Mayıs 2024 Cumartesi 09:49
Hewag hewağ hewağ koca patriği ne hale düşürdüler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109464)
10 Mayıs 2024 Cuma 23:18
İsrail'i durdurmanın yolu, İsrail'i haklı gören şirketlere ait malların listesini Ak Parti internet sitesinde yayınlamaktan geçmektedir. Bu tür uzun beyanatların bir işe yaramayacağının bilincinde olalım. Filistinliler soykırıma uğruyor. İsrail zaten Gazze'yi yeryüzünden silecek. Bunu durduracak tek güç samimi bir mal boykotudur; İnsanlık boykota hazır vaziyettedir (Ne yazık ki Müslüman Ülkeler değil) geç kalmayalım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109462)
10 Mayıs 2024 Cuma 22:38
Ahlaktan hukuktan söz edeceğinize katil İsrail ile ticari bağlantınız kesin ondan sonra ahlaktan söz edin. Bırakın bu timsah gözyaşlarını. SAMİMİYETSİZSİNİZ!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109460)
10 Mayıs 2024 Cuma 22:12
Hele Şükür İSRAİL İLE Olan Ticareti Sona Erdirdiniz.!.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109454)
10 Mayıs 2024 Cuma 18:55
Oylar düşünce akıllarına gazze geldi. Bu kadın kadar samimiyetsiz bir kadın yok. Menfaat topluluğu
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın