KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Akdağ: bakanlık hastanelerinde para istenmeyecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanlığının uygulaması kapsamında bakanlığa bağlı hastanelerde, vatandaşlardan "5 kuruş bile istenmeyeceğini" söyledi.

Akdağ: bakanlık hastanelerinde para istenmeyecek
08 TEMMUZ 2006 CUMARTESİ 12:56
0
1311
0
AA aa
AA- Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mersin'de, bir gazetecinin "Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile özel hastanelerde vatandaşlardan fiyat farkı talep edildiği" şeklindeki sözleri üzerine, Maliye Bakanlığının başlattığı uygulamadan sonra özel hastanelerin bir bölümünün vatandaştan fark aldığını, ancak almayan hastanelerin de bulunduğunu kaydetti.
Yayınlanan tebliğ ile vatandaş açısından değişen hiçbir şey olmadığını, Maliye ile hizmet sunduğu kurumlar arasında yeni bir anlaşma modeli gerçekleştirildiğini ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:
"Eskiden hasta muayene edilip altına yapılan tetkikler yazılarak fatura oluşturuluyordu. Şimdi ise bütün tetkikler bu harcamaların içinde kabul edilerek fatura oluşturuluyor. Hastaneler olarak harcamalarımızı vatandaşa yansımayacak şekilde kısmanın yollarını arıyoruz. Alım satımımızı daha uygun bir şekilde yapmaya çalışıyor ve gereksiz harcamalardan kaçınıyoruz.
Vatandaştan, Bakanlığın hiçbir hastanesinden yeni uygulama kapsamında 5 kuruş bile istenmeyecektir. Bunu, altını vurgulayarak söylüyorum. Uygulama vatandaştan para almayı gerektiren uygulama değildir. Tamamen Maliye ile SSK, Bağ-Kur ve hastaneler arasındaki faturalandırmanın teknik açıdan farklılaştırılmış şeklidir.
Eğer, devlet hastanelerinden para talep edilmişse tebliğin iyi anlaşılmamış olmasından ortaya çıkan bir yönetim problemidir. Vatandaş para ödemişse o hastaneden parasını geri alması gerekir. Bakanlığa bağlı işletmelerde hata yapılmışsa bu hatayı kendilerinin telafi etmesi gerekir."
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın