KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Akp kapatılırsa ne olur?

Meclisteki sabdalye dağılımı nasıl değişecek? Hükümet düşecek mi? Ufukta erken seçim var mı? İşte yanıtları..

Akp kapatılırsa ne olur?
16 MART 2008 PAZAR 15:07
0
1180
0
AA aa
AKP hakkında açılan kapatma davası Başkent'te yeni siyasi senaryoları da gündeme getirdi. AKP'nin kapatılma ihtimaline karşı yeni bir parti hazırlığı içinde olacağı konuşulurken, gözler bu durumda TBMM'de oluşabilecek yeni dengelere çevrildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın iddianamesinde 40 AKP'li vekil için 5 yıl siyasi yasak isteniyor. Bunun gerçekleşmesi durumunda, AKP'nin 340 olan milletvekili sayısı 300'e düşecek. Meclis dengeleri değişmeyecek. AKP'liler, yeni kurulması beklenen parti altında yine iktidarın en güçlü adayı olacak.

TBMM aritmetiğine göre, AKP karşısındaki CHP-MHP-DTP-DSP ve bağımsızlardan oluşan blok ise 208 milletvekilinden oluşuyor. Hepsinin birlikte hareket etmesi durumunda bile AKP karşısında bir güç teşkil etmiyor.

AKŞAM

----------------------------------------------------------------------------------------------------

AK Parti kapatılırsa ne sonuç doğar?

1- AKP'nin genel merkezi, tüm malları ve parası hazineye devredilecek.
2-Yasak getirilmeyen isimler yeni bir parti kurabilir. Vekillikleri düşünler nedeniyle parlamento yapısı değişecek.
3- Erdoğan'a yasak gelirse hükümet düşecek, yeni bir hükümet kurulacak. Parti kapatılmasına karşın Erdoğan'a yasak gelmezse hükümet düşmeyebilir.
4- Anayasa uyarınca 550 vekilden yüzde 10'unun (55) boşalması halinde ara seçim zorunlu. Halen TBMM'de 2 sandalye boş. Başsavcı 41 kişinin üyeliğinin düşmesini istiyor. Bu durumda ara seçimin için 12 vekilin istifası gerekiyor.

SABAH



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2026
09:53
Bingöllü Çiftçilere Yabancı Ot ve Hastalık Riski Uyarısı
Bingöllü Çiftçilere Yabancı Ot ve Hastalık Riski Uyarısı
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, son dönemde etkili olan yoğun yağışların ardından hububat ekili alanlarda yabancı ot artışı ve kök boğazı çürüklüğü riskine karşı üreticilere herbisit ve fungisit uygulamalarını zamanında yapmaları çağrısında bulundu.
21.04.2026
20:19
Bingöl Belediyesi`nden plaka soruşturması!
Bingöl Belediyesi'nden plaka soruşturması!
Kamuoyuna yansıyan 'Taksi Plakası' konusunda 31 Mart'ta başlatılan süreçle ilgili tüm detayları paylaşan Bingöl Belediyesi, usule aykırı işlem şüphesiyle başlatılan idari ve adli sürecin devam ettiğini, ilgili personelin de görevden alındığını bildirdi.
21.04.2026
20:18
12 Bingölspor açıkladı;
12 Bingölspor açıkladı; 'Sıfır borçla sezon tamamlandı!'
12 Bingölspor yönetimi, 2025-2026 sezonu itibarıyla kulübün hiçbir kuruma veya futbolcuya borcu bulunmadığını açıkladı. Yapılan duyuruda, kulübün mali disiplinle yeni sezona sıfır borçla gireceği belirtildi.
21.04.2026
20:10
Emiroğlu Ilıcalar Bölgesi Muhtarlarıyla Buluştu
Emiroğlu Ilıcalar Bölgesi Muhtarlarıyla Buluştu
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu ve beraberindeki heyet, Bingöl'ün Ilıcalar beldesinde muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıda HES projeleri, altyapı eksiklikleri, sağlık ve ulaşım sorunları gündeme getirildi.
21.04.2026
20:09
Bingöl`de Ücretsiz Fizyoterapi Hizmeti
Bingöl'de Ücretsiz Fizyoterapi Hizmeti
Bingöl Sağlıklı Hayat Merkezi'nde sunulan ücretsiz fizyoterapi hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar, ağrılarından kurtularak günlük yaşamda daha rahat hareket etmeye başladı. Merkeze başvuruların geçen yıla göre üç buçuk kat arttığı bildirildi.
21.04.2026
20:08
Bingöl`de İUP kapsamında 60 Kişi Alınacak
Bingöl'de İUP kapsamında 60 Kişi Alınacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde 60 kişilik İşgücü Uyum Programı açıldı. Başvurular 20-24 Nisan tarihleri arasında alınacak, katılımcılar noter kurasıyla belirlenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın