KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Akp'ye karşı sağda nostaljik formül

Hükümet genel seçimleri öne alma ihtimali merkez sağda AK Parti'ye karşı işbirliği arayışlarını hızlandırdı. Son formül DP şemsiyesi altında birleşme:

Akp`ye karşı sağda nostaljik formül
21 ŞUBAT 2007 ÇARŞAMBA 10:06
0
1281
0
AA aa
Yüce Divan sonrası eski Başbakan Mesut Yılmaz, Japonya'daki Liberal Demokrat Parti benzeri bir oluşum için kolları sıvarken, söz konusu yapı bu sefer de Demokrat Parti formülü ile gündeme geldi.

ANAVATAN-DYP'nin Demokrat Parti'de bir araya gelmesi ve buna sosyal demokrat isimlerin de eklenmesi, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın liderliğinde seçime gidilmesi söylentisinin kulislere yansıması, sağ siyaseti hareketlendirirken, partilerin ilk tepkileri ise farklı oldu.

DYP: "DYP'DEN FEDAKARLIK EDİLEMEZ"

Sağda yeni oluşumlar konusunda DYP'nin dolayısıyla Genel Başkan Mehmet Ağar'ın kararı büyük rol oynayacak.
Ağar, genel merkezde seçim çalışması çerçevesinde 48 il başkanı ile bir araya gelirken DYP'de yapılan ilk değerlendirmelerde olası bir bütünleşme için yine "adres DYP" görüşü varlığını korudu.
Partili bir yönetici DP formülü konusunda "Partiden fedakarlık edemeyiz" derken DYP içinde Ağar'a yakın bir isim ise DP formülüne tepkisini "mantık dışı" diye dışa vurdu. Aynı DYP'li kurmay "Parti kendini feshedecek, DP olacak. Kimsenin gücü yetmez. Seçime kalmış altı ay. Kim evet der? Böyle senaryolarla bu iş olur mu" diye sordu.
DYP'liler partilerinin kapılarının herkese açık olduğunu da yineledi.
Söz konusu formül için desteğinin aranacağı belirtilen 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in son duruşu ise DYP çevrelerinde "parti toparlanıyor" sözleriyle özetleniyor.

MUMCU: "MERKEZDE YAPILANMADA KATKIMIZ OLUR"

Yeniden hareketlenen birleşme ve ittifak arayışları Anavatan Partisi'nin bugün toplanan MKYK'sında da gündeme geldi. Kurul'da Genel Başkan Erkan Mumcu, üyelere açıklanan anketlere itibar etmemelerini istedi.
Edinilen bilgilere göre MKYK'da Mumcu, ittifaklar konusunda üyelerin eğilimini tespit etti. Bu konunun parti içinde, özel sohbetlerde bile konuşulmamasını isteyen Mumcu, ittifak yapılmayacağını, bu yönde bir talep olursa bile mutlaka ANAVATAN logosu altında seçime girileceğini söyledi. İddialara göre Mumcu, merkezin yeniden yapılanması halinde ise katkıları olacağını ifade etti.

ANAVATAN'lı önemli bir isim sağda birleşme ve DP formülü konusunda Mumcu'nun Kurban Bayramı'nda DYP'ye yaptığı "birleşme" çağrısına ve buna DYP'den gelen soğuk yanıta gönderme yaparak "O konudaki demeci kurban bayramında verdik. Gereken cevabı da aldık. Şimdilik bu konuyu konuşmuyoruz. Ancak cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra bir konudur" dedi.

Mumcu bir süre önce yaptığı bir açıklamada merkezde bir yeniden yapılanma halinde "baş döndürebilecek kadar fedakarlıkta bulunabileceğini" dile getirmişti.

YILMAZ ALMANYA'DA

Merkezde yeni bir yapı için çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Mesut Yılmaz ise dün gittiği Almanya'dan hafta sonu dönecek.
Kendisine yakın bir kaynak "Şu anda Mesut Bey açısından ANAVATAN'la olabilecek bir şey yok" derken, araları bozuk olan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile şu ana kadar ise bir diyaloğunun olmadığı bildirildi.

Yılmaz'a yakın bir başka isim ise olası bir oluşumun şansını ise CHP'yi geçerek AKP'den sonra ancak "ikinci parti" olarak tahmin etti.




ANKA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın