KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Akut 8 saat uğraştı ihbar asılsız çıktı

Bingöl'de yaşlı bir adamı kurtarmak için 8 saat uğraşan AKUT yaşlı adam gelmek istemeyince geri döndü.

Akut 8 saat uğraştı ihbar asılsız çıktı
24 OCAK 2012 SALI 11:05
0
1968
0
AA aa

Bingöl'de yolu kardan kapanan köyde yalnız yaşayan yaşlı bir adamdan haber alınamadığı ihbarı üzerine 8 saatlik çalışmanın ardından köye ulaşan Arama Kurtarma Ekibi (AKUT) ve İl Özel İdaresi ekipleri, yaşlı adamın "Sağlık durumum iyi, gelmek istemiyorum" sözleri üzerine geri döndü.

Bingöl AKUT'a "Merkez Ağaçyolu köyünde yaşlı ve hasta bir vatandaş tek başına kalıyor, hayatından endişe ediyoruz' ihbarı geldi. İhbar üzerine hazırlıklarını tamamlayarak kar motoru ile yola çıkan ekip, 4 metreyi aşan kar nedeniyle 3-4 ailenin yaşadığı köye ulaşmakta zorluk yaşadı. Bunun üzerine İl Özel İdaresi'ne bağlı iş makinesi de bölgeye sevk edildi. Kar motorunun gitmekte zorlandığı 20-25 kilometrelik yol, İl Özel İdaresi ekiplerince yaklaşık 8 saatlik çalışmanın ardından açıldı. Zaman zaman ateş yakarak ısınmaya çalışan ve geriye kalan yaklaşık 5 kilometrelik yolu kar motoru ile aşan AKUT ekibi, gece saat 20.00 sıralarında 84 yaşındaki Bedri Tezer adlı vatandaşa ulaştı. Acil diye ihbar edilen yaşlı adamın sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk görmeyen AKUT ekibi, yaşlı adama "Senin burada kalman uygun değil, seni götürmeye geldik" dedi. Yaşlı adamın 'Sağlık durumum iyi, gelmek istemiyorum' sözleri üzerine ekip, bin bir güçlükle ulaştıkları köyden ayrıldı. Asılsız ihbara tepki gösteren ekipteki görevliler, "Büyük zorluklarla buraya kadar geldik. Bu tip asılsız ihbarlar bizi sıkıntıya sokuyor. Buraya geldiğimizde o anda başka bir yerde daha ağır bir hasta olabilirdi" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Işık ise, vatandaşlara bu tip asılsız ihbarlar yapmamaları çağrısında bulunarak, daha önce hazırlanan program dahilinde hareket ettiklerini, aciliyet sırasına göre tüm yolların açılacağını ifade etti. Işık, "Ağır kış şartlarının yaşandığı ilimizde yol açma çalışmalarında önceliği grup köy yollarına veriyoruz. Ancak zaman zaman 'Cenazemiz var, ağır hastamız var' şeklinde gerçek olmayan ihbarlar yapılıyor. Bu tür asılsız ihbarlardan dolayı hem biz hem de vatandaşlar sıkıntı yaşıyor" şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın