KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Mart 2026 Salı
°C

Aldıkları destekle kendi işini kurdular

Bingöl'de genç girişimci Songül Güzel'in evde boyadığı sehpaları kocası Ferhat Güzel beğenince, aldıkları 50 bin TL destekle mobilya atölyesi kurdu. 1,5 yıldır işletmelerinde birlikte çalışan çift hem kendileri ekonomik kazanç sağladı, hem de istihdama da katkı sundu.

Aldıkları destekle kendi işini kurdular
07 KASIM 2019 PERŞEMBE 19:23
11
3346
1
AA aa

1 çocuk annesi Songül Güzel, ev hanımıyken KOSGEB'in açtığı uygulamalı girişimcilik kursuna katılarak başarı ile tamamladı. Hobi olarak evdeki eşyalarını boyayarak "Mobilya" sektörüne elinin yatkın olduğunu görmesi üzerine hem eşinin hem de kendisinin hayali olan mobilya atölyesini kurmaya karar verdi. Eşi Ferhat Güzel ile birlikte "Mobilya Projesi" hazırlayan kadın girişimci, KOSGEB'e başvurdu. Proje kabul edilmesiyle 50 bin lira hibe aldı ve iş yeri için merkez Simani Mahallesi bulunan Bingöl İş Geliştirme Merkezine (İŞGEM) başvurdu. Burada kiraladıkları 150 metrekarelik atölyede hayallerini gerçeğe dönüştüren Songül Güzel, 3 kişiye de iş verdi.

Eşinin böyle bir iş yeri kurma hayali olduğunu belirten Songül Güzel, kendi de evde sehpaları boyayarak bu işe başladığını söyledi. Güzel, “Eşimin bu iş yerini kurma hayali vardı. Hobi amaçlı bile olsa bu işi yapmak istediğini sürekli dile getiriyordu. Bende kendisine destek olmak istedim ve girişimcilik fikrini ortaya koydum. Girişimcilik belgemi de bir yıl öncesinden almıştım zaten. Üretim atölyesi kurmak istedik ve kendimi işimizi geliştirmeye karar verdik. Evde kendi sehpalarımı boyayarak başladım. Eşim eve geldiğinde sehpaları çok beğendi ve bu iş yerini açarsak iyi gideceğine inandık ve işe başladık” dedi.

KOSGEB'ten aldıkları destekle işe başladıklarını aktaran Güzel, “KOSGEB'ten 50 bin lira desteğimizi aldık ve geçen yıl Haziran ayında İŞGEM'in de yeni girişimciler için yer verdiğini duyunca iş yerimizi burada açtık. Bayan girişimcilere pozitif bakan bir sanayidir İŞGEM, bunun da avantajıyla geldik zaten. Burada faaliyetlerimize kısa sürede başladık. Ve bayanlar tarafından da iş yerimiz çok ilgi gördü” şeklinde konuştu.

“Sadece erkekler değil biz kadınlar da başarabiliriz”

Kadınlara bir çağrıda da bulunan Güzel, “Bir sanayi ortamında bayan girişimci çok rastlanılan bir durumda değil. Bir bayanı teşvik etmek için çok özel bir alandayım. Bakıldığı zaman evet bir erkeğin yapabileceği bir iş. Bende ev kadınıydım, işsizdim. Ama ben şu mesajı vermek isterim, iyi bir model, iyi bir örnek istiyorum kadınlara. Sadece erkekler değil biz kadınlar da başarabiliriz. Bizlere her yer de ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

“Karı-koca olarak birbirimize sırtımızı dayıyoruz”

Eşinin fikriyle böyle bir karar aldıklarını aktaran Ferhat Güzel (37) ise, “Eşimin girişim fikriyle burada faaliyete girdik. Sabah evden eşimle birlikte çıkıyoruz, işlerimizi en iyi şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. Müşterilerimizi en iyi şekilde memnun etmeye çalışıyoruz. Buradaki işlerimizi bitirdikten sonra yine eşimle birlikte evimize dönüyoruz. Çok güzel işler başardık. Karı-koca olarak birbirimize sırtımızı dayıyoruz ve başardığımıza inanıyorum. Bütün insanların yapacağı her türlü girişimde mutlaka eşleriyle birlikte adım atmalıdır diyorum” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52511)
09 Kasım 2019 Cumartesi 08:27
Görende diyor Bingöl'de sadece ikiniz calisiyorsunuz bunun haber yapılması bile hiç doğru değil çok saçma bir haber .Allah herkesin rızkını versin ama bunlardan on gömlek üst çalışan solhanli iş kadinlari var onları da verin o zaman.
31.03.2026
04:24
FKA`dan KOBİ`lere 235 Milyon TL`lik Yeşil Dönüşüm Desteği
FKA'dan KOBİ'lere 235 Milyon TL'lik Yeşil Dönüşüm Desteği
Fırat Kalkınma Ajansı'nca TRB1 Bölgesi'ndeki KOBİ'ler için çevre dostu yatırımlarda faizsiz finansman fırsatı sunuluyor. Başvurular 8 Mayıs'a kadar devam edecek. Proje başına asgari 2,6 milyon TL, azami 7,5 milyon TL destek sağlanacak. Proje uygulama süresi 6 ay, geri ödeme süresi ise 6 ay geri ödemesiz, ardından 24 ay eşit taksitli toplam 30 ay olarak belirlendi.
30.03.2026
03:12
TKDK`dan 241 Milyon Avroluk Destek
TKDK'dan 241 Milyon Avroluk Destek
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III Programı kapsamında 2026 yılı çağrı takvimini duyurdu. Toplam 241 milyon avro bütçeli destek programına 81 ilden başvuru yapılabilecek. Arıcılığın destek dışı bırakıldığı belirtildi.
30.03.2026
03:10
Bingöl`de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl'de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında; kuantum teknolojileri, savunma sanayii için ileri malzeme geliştirme, otonom İHA yazılımları, yapay zekâ algoritmaları ve akıllı tarım uygulamaları gibi kritik alanlarda ortak projeler yürütülmesi hedefleniyor.
30.03.2026
03:09
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl merkezin 16. mahallesi olarak kuruluşu ilan edilen Esentepe Mahallesi, ilk seçimini yaptı. Mahalle Muhtarlığı için sandığa giden Esentepelilerin tercihi Gafur Ulcay oldu.
30.03.2026
03:08
Genç Murat Aslanları`ndan büyük başarı
Genç Murat Aslanları'ndan büyük başarı
Türkiye Kano Federasyonu tarafından Munzur Çayı'nda düzenlenen şampiyonada Bingöl temsilcisi Genç Murat Aslanları Spor Kulübü, Türkiye ikinciliği elde ederek kente gurur yaşattı.
30.03.2026
03:06
12 Bingölspor`da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor'da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor, deplasmanda Niğde Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet aldı. Yeşil-beyazlı ekip, kalan 3 haftada sadece 1 puanla şampiyonluğunu ilan edebilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın