KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ekim 2026 Pazartesi

Alevlerin bıraktığı manzara

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı 150 haneli Karaköy'de çıkan yangında, 15 ev ve cami dışındaki bütün evler kullanılamaz hale geldi. Köy sakinleri sabah geriye kalan eşyalarını ararken gözyaşlarına boğuldu

Alevlerin bıraktığı manzara
13 NİSAN 2006 PERŞEMBE 12:52
0
1513
0
AA aa
Köy halkı, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, evlerinin enkazında, kullanılabilir durumdaki eşyalarını ve "hatıraları"nı aramaya başladı.
      Köye giriş-çıkışlar, jandarma gözetiminde kontrollü olarak sağlanıyor.
      Karaköy sakinlerinin büyük çoğunluğu geceyi yakın köylerdeki akrabalarında geçirirken, 30 kişi, Kızılay'ın köy girişinde kurduğu çadırlarda konakladı.
     
     GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

      Yangının sabaha karşı tamamen söndürülmesiyle birlikte evlerinin enkazını gezen köy sakinleri, bir yandan geride kalan eşyalarını ararken, bir yandan da gözyaşlarını tutamadı.
      Yaşanan felaketin ardından konuşmakta zorlanan ve geceyi çadırda geçiren köy sakinlerinden Ümmü Gülsüm Şen, evinin tamamıyla yandığını, hayvanlarının ise kayıp olduğunu anlatarak, "Hayvanlarımı aramak istiyorum. Ancak, traktörümün mazotu yok" dedi.
     
     HEM EVİ HEM TORUNUNUN ÇEYİZİ YANDI

      Yangında, birçok köy sakini evini ve hayvanlarını kaybederken, bir genç kızın da çeyizinin tamamını alevler yok etti.
      Yangın nedeniyle evinin kullanılamaz hale gelmesinin büyük üzüntüsünü yaşayan Hanife Şen'in bir diğer üzüntüsü ise torunu Gülifer Yaşar'ın çeyizinin tamamının yanması olduğunu vurguladı.
      Hanife Şen, torunun çeyizini el emeği göz nuruyla hazırladığını anlatarak, "Yangın, hem evimi hem de büyük emekler harcayarak hazırladığım torunumun çeyizlerini yok etti" dedi.
      Fadime ve Mustafa Güne de evlerinin tamamıyla yandığını, hayvanlarının telef olduğunu ifade ederek, üzerlerinde bulunan elbise dışında hiçbir şeylerinin kalmadığını anlattılar.
      Bursa'da yaşayan Mustafa Türedi de bütün yatırımını köyüne yaptığını dile getirerek, yangınla birlikte bütün yatırımının yok olduğunu bildirdi.
     
     KIZILAY YARA SARIYOR

      Türk Kızılayı Bursa Yerel Afet ve Müdahale Lojistik Merkezi Sorumlusu Yusuf Çağlayan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy girişindeki boş bir alana, vatandaşların kalması için 5'er kişilik 28 çadır ile 2 ikmal çadırı kurduklarını söyledi.
      Vatandaşlardan talep gelmesi durumunda çadır sayısının arttırılacağını belirten Çağlayan, köy halkına, 3 öğün sıcak yemek dağıtılacağını kaydetti.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
11.10.2026
23:05
Avrupa şampiyonları Bingöl`de yeni zaferlere hazırlanıyor
Avrupa şampiyonları Bingöl'de yeni zaferlere hazırlanıyor
İtalya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Elif Aday ve Zilan Atilla, Bingöl'de antrenmanlarını sürdürüyor. Dünya şampiyonu antrenör Eda Sayak eşliğinde çalışan sporcular, gözünü yeni uluslararası başarılara dikti.
11.10.2026
23:04
Bingöl`de odunluk yangı
Bingöl'de odunluk yangı
Bingöl merkezde bir odunlukta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.10.2026
23:03
Bingöl`den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı`nda
Bingöl'den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı'nda
Bingöl'ün Solhan ilçesinden Batman'a giden 38 lise öğrencisi, dört gün sürecek kültür kampında tarihi keşifler ve çeşitli etkinliklerle buluşacak. Gençler, Hasankeyf başta olmak üzere bölgenin önemli tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıyacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın