KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2024 Cuma
°C

'Alt yapıyı yapmak bize nasip oldu”

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl'ün alt yapı ihalesinin 7 Eylül Çarşamba günü yapılacağını hatırlatarak, 'Biz Bingöl'ün altyapısını kurtaralım derken Allah'a şükür Türkiye'nin de çok önemli bir sorununu gündeme getirmeye vesile olduk. Birçok belediye başkanımız iyi niyetle uğraştı, çabaladı olmadı. Ancak bunu yapmayı Allah bize nasip etti” dedi.

`Alt yapıyı yapmak bize nasip oldu”
06 EYLÜL 2011 SALI 00:05
0
2195
0
AA aa

Dün saat 08.00'de Belediye Kültür Merkezi'nde Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, memurlar, işçiler ve şirket personeli ile ‘Moral, motivasyon ve değerlendirme toplantısı' düzenleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, birim amirlerinin ve personelinin sorunlarını, sıkıntılarını dinleyerek, herkesin yaptığı işle ilgili önemli ve değerli bir yerinin olduğunu söyledi. 

"Bizler sizleri önemsiyoruz"

‘Her birimiz bu fabrikanın birer çarkıyız' diyen Atalay, herkesin yaptığı görevle ilgili bir öneminin olduğunun altını çizerek, “Bizler sizleri önemsiyoruz. Lütfen sizlerde kendinize verilen bu önemin farkında olun, ona göre sorumluluklarınızı yerine getiriniz” dedi.

Yaptığı çalışmalarla ilgili personelini bilgilendiren Başkan Atalay, Bingöl Belediyesi'nin 2008 yılı net gelirinin toplam 18 milyon 300 bin TL olduğunu belirterek, 2009 yılında 22 milyon 500 TL gelir ile 3 milyon TL yatırım yaptıklarını, 2010 yılında 32 milyon TL gelir elde ettiklerini ve bunun 7 milyon TL'sini yatırıma harcadıklarını söyleyerek, 2011 yılında yatırım tutarının 10 Milyon TL olduğunu ifade etti. 3 yıl içerisinde 20 milyon TL yatırıma harcadıklarını ve bunun belediyenin öz kaynaklarından karşılandığını belirten Atalay, “2011 yılı gelirimizde yüzde 80 gerçekleşme hedefimiz vardı. Buda 36 milyon TL'ye tekabül ediyordu. Ancak yıl içerisinde bütçeyi revize ederek, 53 milyon TL'ye çıkardık, minimum gerçekleşme hedefi yüzde 70'idi. Buda 37 milyon TL'ye tekabül ediyor. 2011 yılı sonunda ideal hedefimizde 40 milyon TL'dir. Ağustos ayı sonu itibari ile gerçekleşen gelirimiz 26 milyon 500 bin TL'dir. Bunu yıla oranladığımız zaman Aralık 2011 sonu itibari ile 40 milyon TL'ye ulaşmış olacağız. Bir belediyenin bütçesi büyümüyorsa, gelişmiyorsa, orada ne istihdam olur ne personelin özlük hakları olur ne de yatırım olur” diye konuştu.

Bingöl şantiyeye dönüyor

Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi(SUKAP)'nden ilk olarak Bingöl Belediyesi'nin faydalandığını vurgulayan Atalay, “Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi(SUKAP)kapsamında Bingöl'ün 40 yıllık hayali gerçekleşiyor. Şehrin altyapı projesi 7 Eylül 2011 Çarşamba günü Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda saat 15.00'te ihaleye çıkacak. İçme suyu ve yağmur suyu projemiz hiç yoktu. Projelerini yaptık, bitti ve onaylandı. Bununla ilgili hükümetimiz, Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanımız çok ciddi destekler verdiler. Bingöl'ün talebi sonucunda Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi(SUKAP) ortaya çıktı. Biz Bingöl'ün altyapısını kurtaralım derken Allah'a şükür Türkiye'nin de çok önemli bir sorununu gündeme getirmeye vesile olduk. Birçok belediye başkanımız iyi niyetle uğraştı, çabaladı olmadı. Ancak bunu yapmayı Allah bize nasip etti” dedi.

"2013 yılı sonu itibari ile Bingöl'ün altyapı ile ilgili hiçbir sorunu kalmayacak"

Şehirdeki içme suyu borularının yenileneceğini ifade eden Atalay, “Metan-Mirzan hattı da çelik borularla yenilenecek. Şehrin bir deposu hariç bütün depoları yenilenecek. Kanalizasyon, yağmur, içme suyu Mirzan' Mahallesi'nden İnalı Mahallesi'ne, Kaleönüne kadar kazılacak ve yeniden yapılacak. Bingöl bir şantiyeye dönecek. İçme suyumuzun projesi onaylandı. Önümüzdeki günlerde yönetim kurulu kararı ile onunda ihale ilanını yapacağız. Bingöl'ün tarihi sorunları çözülmüş olacak.2013 yılının sonbaharında Bingöl'ün altyapı ile ilgili hiçbir sorunu kalmayacak. Halkımızın bizden en çok beklediği istekleri gerçekleşmiş olacak. Allah bunu bize nasip ettiği için çok mutluyum” dedi.
İçme suyu projesinin skada sistemi ile yapılacağını kaydeden Atalay, bu sistemle su kaçağının önüne geçeceklerini belirtti.

"Çöpler 2011 yılı sonu itibari ile düzenli olarak depolanacak"

Katı Atık Bertaraf tesisinin bu yılsonu itibari ile faaliyete geçeceğini söyleyen Atalay, “Çöpler 2011 yılı sonu itibari ile düzenli olarak depolanacak. Mevcut çöp alanı da park ve rekreasyon alanı olarak düzenlenecek. Bu meselede kangrenleşmişti, bunu da çözüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

"Şehrin kanalizasyon suyu temiz su olarak Bingöl ovasına akacak"

40 yıldır Bingöl'ün kanalizasyon suyunun dereye aktığını belirten Atalay, “Arıtma Tesisi projesi yarım kalmıştı. Arıtma Tesisi'nin de sorunlarını birebir çözüp, ilave 2 milyon TL civarında bir yatırım yapmak suretiyle 2 ay içerisinde bitirip teslim almış olacağız. Şehrin kanalizasyon suyu, biyolojik arıtmadan geçerek, temiz su olarak Bingöl ovasına akmış olacak. Bingöl'ün en temel iki tane çevre sorunu olan çöp ve arıtmadaki atık su sorunuydu. Bunların ikisi de bu yıl çözülmüş olacak. Bingöl'de hiçbir şekilde kanalizasyon suyu derelere akmayacak” dedi.

"Projenin önündeki bütün engelleri aştık"

Kentsel dönüşüm ile vatandaşların borçlanmadan ev sahibi yapılacağını belirten Atalay, “TOKİ ile birlikte 3 katlılarda hiçbir hak sahiplerinden para almadan 120 metre kare 3+1 birer daire veriyoruz. 2 katlılarda metre kareler fazla olduğu için 1 daire + ikinci daireyi alma hakkı veriyoruz. Onu da hisse durumuna göre almış olacak. 1440 konuttan geri kalan 576 dairenin 336 dairesini şuanda satmış durumdayız. 79 tane 4+1-190 metre karelik daireler, 257 tane 3+1-120 metre kare daireyi satmış durumdayız. Kalan 240 daire içinde vatandaşlarımıza yeniden müracaat hakkı vereceğiz. Sürenin uzatılması için talepte var. TOKİ ile görüştükten sonra halk ile sözleşme imzalamaya başlayacağız. Projenin önündeki bütün engelleri aştık. Kentsel dönüşüm ile Belediye ve Terminal Binası yenilenecek. Bu da terminal arazimize karşılık TOKİ tarafından yapılacak” diye konuştu.

"Kamulaştırma devam ediyor"

Çapakçur Vadisi projesinin DSİ tarafından programa alındığını söyleyen Atalay, kamulaştırma çalışmalarının belediye tarafından devam ettirildiğini belirtti. Atalay, Çapakçur Vadisinin ıslahının Devlet Su İşleri tarafından yürütüldüğünü kaydederek, “2 köprü arasında ve 40 metre genişliğinde yapılacak olan çalışma ile Çapakçur Vadisi Islah projesi hayata geçirilecek” dedi.

Başkan Atalay'ın konuşmasının ardından toplantı soru cevap ile sona erdi. 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
02.05.2024
11:44
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Kafeslerdeki ölü balıkların toplanıp paketlenerek özellikle Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Batman'a, Doğu illerine arabalara yüklenerek buralara gönderilip burada kilosunu 50-60 liraya piyasaya sürüldüğünü belirten somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, 'Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. 160 ila 200 liranın altında da alabalık görüyorsan yine bilsin ki dip balığı, ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın