KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2026 Salı
°C

Altyapı yetersizliği yüzeye çıktı

Kar ve yağmurun etkili olduğu Bingöl'de cadde ve sokakların sular altında kalması altyapı sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Yürümekte zorlanan yayalar, sorununa köklü çözüm getirilmesini istedi.

Altyapı yetersizliği yüzeye çıktı
07 ŞUBAT 2007 ÇARŞAMBA 09:34
0
1275
0
AA aa
Altyapısı olmayan Bingöl'de 2 gün boyunca devam eden karla karışık yağmur, şehir merkezinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur drenajlarının olmayışı nedeniyle cadde ve sokakların kar suları altında kalması yayalara zor anlar yaşattı.

Önceki gün etkili olan kar ve yağmur, altyapısı olmayan Bingöl'de sıkıntıları da beraberinde getirdi. Kar suları altında kalan cadde ve sokaklarda her yıl oluşan manzaralar, bu yıl tekrarlandı. En büyük sıkıntısı ise, yine yol kenarlarına park eden araçlardan kaynaklandı. Gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden temizlenemeyen kaldırım kenarları, yayaları zor durumda bıraktı. Araçlarını uygunsuz park eden sürücülere sert çıkan yayalar; “Herkesin arabası yok. Ayağını suya değdirmeden akşam evine giden bu sürücülerin yayalara karşı gerekli saygıyı göstermesini bekliyoruz” dediler.
Gün boyu kar sularına karşı mücadele veren esnaflar, işyerlerinin su baskınlarına maruz kalmaması için gün boyu çalıştı.

                        “Araç parkı çalışmaları yavaşlattı”
 
Gelişi güzel yapılan araç parkları yüzünden çalışmalarının aksadığını belirten Bukan; “Araçların kaldırılması için sürekli anons yaptırıyoruz ancak bazı sürücülerin araçlarını kaldırmadıklarını görüyoruz. Bu tutum bizim çalışmalarımızı yavaşlatıyor. Bizim yavaşlamamız ertesi gün vatandaşların sıkıntılı bir gün geçirmesine neden oluyor. Yollar açılmadı diye şikâyet edilebiliyorsa, çalışmaların kolaylaştırılması için de duyarlılık gösterilmeli” dedi.

                          “1 caddeyi 5 kez açıyoruz”
Ana arterlerin temizlenmesi için aralıksız çalıştıklarını vurgulayan Bukan, personelin 2 günden beri uykusuz kaldığını söyledi. Aldıkları şikâyetleri değerlendirip sorunu en kısa sürede çözdüklerini ifade eden Bukan; “Kar aralıksız yağıyor. Temizlediğimiz bir caddeyi 3 saat sonra yine temizlemek zorunda kalıyoruz. Aralıksız yağışlar yüzünden 1 caddeyi 5 kez açtığımız oldu. Durum bu şekilde olunca diğer bölgelere giremiyoruz. Ekiplerimiz sabaha çalışıyor. Elimizden geldiğince kapalı yol bırakmıyoruz” diye konuştu.
En ciddi sıkıntının tıkanan kanalizasyon hatları olduğunu söyleyen Bukan, kar sularıyla dolup taşan kanalizasyon hatlarının temizlenmemesi halinde olası don olaylarında halkın büyük bir sıkıntı çekeceğini, bunu önlemek için de yoğun gayret sarf ettiklerini kaydetti.

                            ‘Kişiye özel hizmet olmaz'
Sıkça yaşanan durumlardan birinin de insanların ikamet ettiği sokağın yolunun açılması için greyder talebinde bulunduğunu söyleyen Bukan, kişiye özel hizmet verilmeyeceğinin altını çizdi. ‘Yolumuz kapalı' diyerek araç talebinde bulunulmasının diğer insanlara hareket olduğunu ifade eden Bukan; “Ekiplerimiz zaten aralıksız çalışıyor. İlk olarak ana arterleri, akabinde ara arterleri açıyoruz. Kapısının önü kardan dolayı kapalı diye araç talebinde bulunmak da doğru bir tutum değildir. Çarşıda esnaflar, yayalar, araçlar sıkıntı içerisindeyken kişiye özel hizmet vermek kabul edilemez. Bu bir felakettir. Sıkıntısını hepimiz çekiyoruz, mücadeleyi de hep birlikte vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

                              Bukan: “Altyapı sorunu 2007'de çözülecek”
Altyapı sorununun çözümüne ilişkin görüşlerini aldığımız Bingöl Belediye başkan vekili muhittin Bukan, altyapı projesinin tamamlandığını, ihalenin ise en kısa sürede yapılarak çalışmaları başlayacaklarını söyledi. Altyapı sorunun 2007 yılında çözüleceğini aktaran Bukan; “Yaşanan sıkıntıların farkındayız. . Halkımız kadar bizlerde bu sorundan yana dertliyiz. Bu sorunun çözümü için hazırlıklarımızı tamamladık. İş ihale aşamasına getirilmiş durumda. En kısa sürede ihale yapılıp çalışmalara başlanacak. Yağmur suyu drenajlarının yapılması halinde kent merkezinde ciddi bir sıkıntımız kalmayacaktır” diye konuştu

Aralıksız kar yağışına rağmen çalışmaların olumlu yürütüldüğünü savunan Bukan, karla mücadelede emeği geçen tüm personele teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.



BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın