KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Altyapıya yeni patron

Altyapısını kurmaya başlayan B.Bingölspor Yönetim Kurulu, yetişecek yerli futbolcuların çalıştırılması için Şevket Bozgan ile anlaştı. Bozgan, Bingöl'de yüksek bir potansiyelin bulunduğunu, bunun da gelecek yıllar için umut ışığı olduğunu vurguladı

Altyapıya yeni patron
30 OCAK 2008 ÇARŞAMBA 10:31
0
1558
0
AA aa
Türkiye Futbol federasyonu (TFF) 3. Lig 1. Grup'ta mücadele veren B.Bingölspor'da altyapı hazırlıkları sürüyor. Bu yıl 2. Lig'e çıkmayı hedefleyen B.Bingölspor'un, futbolcu ihtiyacının karşılanması ve gelecek yıllarda kendi bünyesinde yetiştirilen futbolcularla yoluna devam etmesi sağlamak amacıyla ilk adımlarını atan Kulüp Yönetim Kurulu, altyapı teknik patronluğu için Şevket Bozgan ile anlaştı.
Gençler tespit edildi
Buzgan'ın gelişiyle ilgili açıklamada bulunan B.Bingölspor Kulübü Başkanı M.Sıddık Ateş, altyapıya büyük önem verdiklerini, yapılan çalışmalar neticesinde de yıllarca Bingölspor'da top koşturan Şevket Bozgan ile anlaşmaya vardıklarını belirtti.
B.Bingölspor'da oynayan yerli futbolcu sayısının çok az olduğuna dikkat çeken Ateş: “Bu ihtiyacı önümüzdeki yıllarda gidermek ve gençlerimizin önünü açmak için altyapının başına, uzun yıllar profesyonel futbol oynamış, Bingöl'ümüzü gururla temsil etmiş A. Takım Hocamız Şevket Bozgan ile uzun projeli bir anlaşma yapılmıştır. Şevket hocamız, yaklaşık 2 aylık çalışması sonucunda okullardaki beden eğitimi öğretmenleri ve amatör kulüp çalıştırıcılarıyla işbirliği yaparak guruplar halinde gençleri tespit etmiştir. Hem öğretimlerine devam etmelerini hem de gelecekte önemli sporcu kimliğine sahip olmaları için çalışmalarına devam etmektedirler. Bütün bu çalışmaların hayata geçmesi için malzeme ihtiyacı da temin edilmiştir” dedi.
Tesis için destek bekleniyor
B.Bingölspor Kulübü Yönetim Kurulu olarak göreve geldikleri günden itibaren altyapıya çok önem verdiklerini anlatan Ateş, altyapının uzun yıllar hizmet verebilmesi için bir tesis, kamp eğitim merkezi ve idman konaklama yerine ihtiyacı duyulduğunu belirtti.
Bu ihtiyacı gidermek için maliyeti yaklaşık 1 milyon 750 bin YTL (1 Trilyon 750 Milyar) tutarındaki projeyi hem TFF'ye hem de Gençlik spor Genel Müdürlüğü'ne sunarak çalışmaları başlattıklarını ifade eden Ateş: “Bu projelerimizin kabul görmesi ve hayata kazandırılması için milletvekillerimize ve bürokratlarımıza çok iş düşmektedir”  diye konuştu.
Bozgan: “Başarılı gençlerimiz çok”
Altyapı teknik patronluğuna getirilmeden önce 2 aylık süren bir çalışma yaptığını belirten Bozgan, amatör maçları ve okullar arası futbol turnuvalarını sıkı bir takipten geçirdiğini, başarılı ve istikrarlı gençleri tespit ettiğini anlattı.
Aday kadronun belli olmadığını, katılım sağlayacak gençlerin bulunduğunu ifade eden Bozgan, ilk etapta A gençler ve B gençlere ağırlık vereceklerini söyledi.
2008-2009 sezonunda bunu tabana yaymaya çalışacaklarını kaydeden Bozgan: “Yıldızlar, Minikler ve Mini miniklerin olacağı proje çerçevesinde 3–4 yıl gibi bir süre içinde altyapıyı kurmak ve sonraki yıllarda kendi yetiştirdiğimiz futbolcularla kadromuzu güçlendirmek istiyorum. Bu projede amacımız önümüzdeki yıllarda takımın Bingöllü futbolculardan oluşması ve gençleri spora yönlendirmek. Yaptığımız çalışmalar neticesinde özellikle Milli Eğitimin düzenlediği ‘Gençler Futbol İl Birinciliği' yarışmasında izlediğimiz ve beğendiğimiz öğrenciler var. Aslında bu tür girişimlerin sezon başında olması gerekiyordu fakat geç kaldık. Şimdi bu açığımızı kapatmak istiyoruz. Kulüp Başkanımızın ve Yönetim Kurulumuzun altyapıda ısrarlı olması, bu gelişmelerin yaşanmasındaki en büyük etkendir. Şartları oluşursa birkaç yıl sonra takımın büyük çoğunluğunun Bingöllü gençlerden oluşacağına inanıyorum. İzlediğim gençlerin çoğunda bu potansiyeli gördüm şimdilerde 17–18 yaşlarında olan gençlerimiz var. B.Bingölspor'un ilk 11'ine girmesi zor olmayacak kadar yetenekli futbolcularımız var. İlk etapta altyapıya 1990 doğumlu ve üzeri futbolcu adaylarını almayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Altyapıya katılmak isteyen gençlerin, müracaatlarını, Belediye Eski Hizmet Binası'ndaki B.Bingölspor Kulüp Bürosu'na giderek Kulüp Müdürü Niyazi Buğu'ya yapmaları gerektiği öğrenildi.
 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın