KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Aralık 2025 Cuma
°C

Altyapıya yeni patron

Altyapısını kurmaya başlayan B.Bingölspor Yönetim Kurulu, yetişecek yerli futbolcuların çalıştırılması için Şevket Bozgan ile anlaştı. Bozgan, Bingöl'de yüksek bir potansiyelin bulunduğunu, bunun da gelecek yıllar için umut ışığı olduğunu vurguladı

Altyapıya yeni patron
30 OCAK 2008 ÇARŞAMBA 10:31
0
1431
0
AA aa
Türkiye Futbol federasyonu (TFF) 3. Lig 1. Grup'ta mücadele veren B.Bingölspor'da altyapı hazırlıkları sürüyor. Bu yıl 2. Lig'e çıkmayı hedefleyen B.Bingölspor'un, futbolcu ihtiyacının karşılanması ve gelecek yıllarda kendi bünyesinde yetiştirilen futbolcularla yoluna devam etmesi sağlamak amacıyla ilk adımlarını atan Kulüp Yönetim Kurulu, altyapı teknik patronluğu için Şevket Bozgan ile anlaştı.
Gençler tespit edildi
Buzgan'ın gelişiyle ilgili açıklamada bulunan B.Bingölspor Kulübü Başkanı M.Sıddık Ateş, altyapıya büyük önem verdiklerini, yapılan çalışmalar neticesinde de yıllarca Bingölspor'da top koşturan Şevket Bozgan ile anlaşmaya vardıklarını belirtti.
B.Bingölspor'da oynayan yerli futbolcu sayısının çok az olduğuna dikkat çeken Ateş: “Bu ihtiyacı önümüzdeki yıllarda gidermek ve gençlerimizin önünü açmak için altyapının başına, uzun yıllar profesyonel futbol oynamış, Bingöl'ümüzü gururla temsil etmiş A. Takım Hocamız Şevket Bozgan ile uzun projeli bir anlaşma yapılmıştır. Şevket hocamız, yaklaşık 2 aylık çalışması sonucunda okullardaki beden eğitimi öğretmenleri ve amatör kulüp çalıştırıcılarıyla işbirliği yaparak guruplar halinde gençleri tespit etmiştir. Hem öğretimlerine devam etmelerini hem de gelecekte önemli sporcu kimliğine sahip olmaları için çalışmalarına devam etmektedirler. Bütün bu çalışmaların hayata geçmesi için malzeme ihtiyacı da temin edilmiştir” dedi.
Tesis için destek bekleniyor
B.Bingölspor Kulübü Yönetim Kurulu olarak göreve geldikleri günden itibaren altyapıya çok önem verdiklerini anlatan Ateş, altyapının uzun yıllar hizmet verebilmesi için bir tesis, kamp eğitim merkezi ve idman konaklama yerine ihtiyacı duyulduğunu belirtti.
Bu ihtiyacı gidermek için maliyeti yaklaşık 1 milyon 750 bin YTL (1 Trilyon 750 Milyar) tutarındaki projeyi hem TFF'ye hem de Gençlik spor Genel Müdürlüğü'ne sunarak çalışmaları başlattıklarını ifade eden Ateş: “Bu projelerimizin kabul görmesi ve hayata kazandırılması için milletvekillerimize ve bürokratlarımıza çok iş düşmektedir”  diye konuştu.
Bozgan: “Başarılı gençlerimiz çok”
Altyapı teknik patronluğuna getirilmeden önce 2 aylık süren bir çalışma yaptığını belirten Bozgan, amatör maçları ve okullar arası futbol turnuvalarını sıkı bir takipten geçirdiğini, başarılı ve istikrarlı gençleri tespit ettiğini anlattı.
Aday kadronun belli olmadığını, katılım sağlayacak gençlerin bulunduğunu ifade eden Bozgan, ilk etapta A gençler ve B gençlere ağırlık vereceklerini söyledi.
2008-2009 sezonunda bunu tabana yaymaya çalışacaklarını kaydeden Bozgan: “Yıldızlar, Minikler ve Mini miniklerin olacağı proje çerçevesinde 3–4 yıl gibi bir süre içinde altyapıyı kurmak ve sonraki yıllarda kendi yetiştirdiğimiz futbolcularla kadromuzu güçlendirmek istiyorum. Bu projede amacımız önümüzdeki yıllarda takımın Bingöllü futbolculardan oluşması ve gençleri spora yönlendirmek. Yaptığımız çalışmalar neticesinde özellikle Milli Eğitimin düzenlediği ‘Gençler Futbol İl Birinciliği' yarışmasında izlediğimiz ve beğendiğimiz öğrenciler var. Aslında bu tür girişimlerin sezon başında olması gerekiyordu fakat geç kaldık. Şimdi bu açığımızı kapatmak istiyoruz. Kulüp Başkanımızın ve Yönetim Kurulumuzun altyapıda ısrarlı olması, bu gelişmelerin yaşanmasındaki en büyük etkendir. Şartları oluşursa birkaç yıl sonra takımın büyük çoğunluğunun Bingöllü gençlerden oluşacağına inanıyorum. İzlediğim gençlerin çoğunda bu potansiyeli gördüm şimdilerde 17–18 yaşlarında olan gençlerimiz var. B.Bingölspor'un ilk 11'ine girmesi zor olmayacak kadar yetenekli futbolcularımız var. İlk etapta altyapıya 1990 doğumlu ve üzeri futbolcu adaylarını almayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Altyapıya katılmak isteyen gençlerin, müracaatlarını, Belediye Eski Hizmet Binası'ndaki B.Bingölspor Kulüp Bürosu'na giderek Kulüp Müdürü Niyazi Buğu'ya yapmaları gerektiği öğrenildi.
 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi`nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
25.12.2025
18:40
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir adet tabanca ele geçirildi.
25.12.2025
18:02
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi kapsamında bazı hükümlülerin tahliye edilmeye başlandığını duyurdu. Tunç, 'Ceza İnfaz Kurumlarında hazırlıklar tamamlanmış olup bugün itibariyle düzenlemeden faydalanacak hükümlülerin işlemleri başlatılmıştır' dedi.
24.12.2025
22:38
LÖSEV`den Bingöl Üniversitesi`nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'den Bingöl Üniversitesi'nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın