KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Aralık 2025 Salı
°C

Ameliyat Sonrası Bir Daha Yürüyemedi

Bingöl'de 19 yıl önce 15 günlükken sırtında çıkan yara nedeniyle ameliyat edilen ve yürüyemeyen Muttalip Burulday, kendisine hediye edilen akülü araç ile yerde sürünmekten kurtuldu.

Ameliyat Sonrası Bir Daha Yürüyemedi
14 MAYIS 2019 SALI 19:18
5
3198
3
AA aa

Bingöl'ün Çayboyu köyünde ikamet eden Burulday ailesinin 4 çocuğundan biri olan Muttalip (19), 15 günlükken sırtında çıkan ve ne olduğu belli olmayan yara nedeniyle bir ameliyat geçirirken, hayatı boyunca da hiç yürüyemedi. Hayırsever birinin aracılığıyla engelli gence akülü araç hediye edildi. Köyde ailesinin desteğiyle hayatına devam eden Mutalip'in yürüye bilme ihtimali olduğunu belirten ailesi, imkânları olmadığı için İstanbul'daki doktora ulaşamadıklarını aktardı.

Oğlunun henüz 15 günlükken sırtında çıkan ve ne olduğunu bilmediklerini bir yaradan sonra ameliyat olduğunu aktaran Anne Raziye Burulday, "Oğlum daha 15 günlükken sırtında bir yara çıktı ve Elazığ'a götürdük tedavi etmek için. Orada yapılan ameliyattan sonra oğlum düzelmedi ve ayakları tutmaz oldu, şuan 19 yaşında. Duyduk ki İstanbul'da bir doktor varmış, eğer imkânımız olmuş olsaydı oğlumu oraya götürüp ameliyat ettirirdim. İstanbul'da duyduğumuz doktor bunu tedavi edebilirmiş. Umarım bir hayırsever çıkar da oğlumu tedavi ettirebilirim” dedi.

Tekerlekli sandalye hediye edildi

Annenin tekerlekli sandalye için ulaştığı Sizin Sesiniz İyilik Derneği Başkanı Abdurahman Korkut, bir hayırseverin desteğiyle alınan tekerlekli sandalyeyi Mutalip'e teslim etti.

Ailenin çağrısına sessiz kalmadıklarını ve kısa sürede tekerlekli sandalye aldıklarını belirten Korkut, “Ablamız, derneğimize ulaştı ve oğlunun durumunu anlattı. Bizde kayıtsız kalmadık ve yerinde gördük bu durumu. Artık sürüne sürüne ayaklarında yaralar oluştuğunu görünce, tekerlekli sandalye için yardım çalışması başlattık. Bir hayırsever bu tekerlekli sandalyeyi alarak bizlere ulaştırdı, bizde Mutalip'e ulaştırdık. İnşallah artık tekerlekli sandalye ile biz nebze olsun rahat gezmiş olacak” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44442)
16 Mayıs 2019 Perşembe 08:32
Allah razı olsun sevgili Veng Şıma derneği. Dua almaya devam edin, gerisini kafanıza takmayın...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44407)
15 Mayıs 2019 Çarşamba 07:49
Sizin Sesiniz İyilik Derneği iyilik yapıyor gibi görünmeyin iyilik yapın görünmeyin bu işlerde sağ elin verdiğini sol el görmeyecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44411)
15 Mayıs 2019 Çarşamba 10:53
@Misafir Kullanıcı Gorunmeden yapsalar sen yardim edermisin? Sen daha ne icin yapiyorlar ondan haberin yok. Iyilik gizli yapilir diyen kimse geçmişte cok buyuk vebal almıştır. Aleni yapın, yapin ki ibret olsun, ders olsun, ornek olsun,
01.12.2025
10:10
Cep telefonu hattı alımında şartlar zorlaşıyor
Cep telefonu hattı alımında şartlar zorlaşıyor
TBMM'ye sunulan torba yasa tasarısıyla cep telefonu aboneliğinde köklü değişikliklere gidiliyor. Buna göre, suçla mücadele amacıyla aboneliklerde elektronik ve biyometrik kimlik doğrulaması zorunlu hale gelecek. Ayrıca, aktif olmayan ve sahibinin hayatta olduğu teyit edilemeyen mobil hatlar 3 ay içinde otomatik olarak kapatılacak; yabancılara ise özel numara serileri tahsis edilecek.
29.11.2025
19:09
Bingöl Engelliler Platformu`ndan Erişilebilirlik ve Destek Çağrısı
Bingöl Engelliler Platformu'ndan Erişilebilirlik ve Destek Çağrısı
'Engelliler yalnızca bir günde değil, her gün hatırlanmalı' diyen Korkutata, Dünya Engelliler Günü'nün bir kutlama değil, erişilebilirlik ve eşitlik konusunda kalıcı adımlar atılması için önemli bir farkındalık günü olduğuna dikkat çekti.
29.11.2025
18:56
Hatısaru: `Bingöl Halkı Seçimi Bekliyor, Değişim Kapıda!`
Hatısaru: 'Bingöl Halkı Seçimi Bekliyor, Değişim Kapıda!'
'Adaleti ve hakkaniyeti yeniden tesis etmek için sorumluluk almaya hazırız' diyen Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru; 'Bingöl halkı seçimi bekliyor! Bu milletin derdiyle dertlenen kadrolar iktidara taliptir' dedi.
29.11.2025
18:42
Bingöl Polisi 1 Haftada 35 Şüpheliyi Yakaladı
Bingöl Polisi 1 Haftada 35 Şüpheliyi Yakaladı
Emniyet yetkilileri, Bingöl'de kamu düzeninin korunması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
29.11.2025
18:26
12 Bingölspor Zirvede Güç Topluyor!
12 Bingölspor Zirvede Güç Topluyor!
Kadrosundaki açığı yeni transferlerle kapatmaya çalışan lider 12 Bingölspor, haftayı 3 puanla kapatıp en yakın takipçisi Niğde Belediyespor ile puan farkını 9'a çıkararak şampiyonluk ateşini yeniden harladı.
28.11.2025
13:27
Karaarslan`dan Çözüm Mesajı:
Karaarslan'dan Çözüm Mesajı: 'Büyük Bir Anlayış Değişikliği Kaçınılmaz'
Türkiye'de Kürt meselesinin çözümünün yalnızca güvenlik önlemleriyle mümkün olmadığını belirten iş insanı ve DEM Partili siyasetçi Ahmet Karaarslan, 2025'teki çözüm sürecini 'geri dönüşü olmayan bir fırsat' olarak nitelendirdi ve toplumsal sahiplenmenin kilit rol oynayacağının altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın