KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Ameliyat Sonrası Bir Daha Yürüyemedi

Bingöl'de 19 yıl önce 15 günlükken sırtında çıkan yara nedeniyle ameliyat edilen ve yürüyemeyen Muttalip Burulday, kendisine hediye edilen akülü araç ile yerde sürünmekten kurtuldu.

Ameliyat Sonrası Bir Daha Yürüyemedi
14 MAYIS 2019 SALI 19:18
5
3536
3
AA aa

Bingöl'ün Çayboyu köyünde ikamet eden Burulday ailesinin 4 çocuğundan biri olan Muttalip (19), 15 günlükken sırtında çıkan ve ne olduğu belli olmayan yara nedeniyle bir ameliyat geçirirken, hayatı boyunca da hiç yürüyemedi. Hayırsever birinin aracılığıyla engelli gence akülü araç hediye edildi. Köyde ailesinin desteğiyle hayatına devam eden Mutalip'in yürüye bilme ihtimali olduğunu belirten ailesi, imkânları olmadığı için İstanbul'daki doktora ulaşamadıklarını aktardı.

Oğlunun henüz 15 günlükken sırtında çıkan ve ne olduğunu bilmediklerini bir yaradan sonra ameliyat olduğunu aktaran Anne Raziye Burulday, "Oğlum daha 15 günlükken sırtında bir yara çıktı ve Elazığ'a götürdük tedavi etmek için. Orada yapılan ameliyattan sonra oğlum düzelmedi ve ayakları tutmaz oldu, şuan 19 yaşında. Duyduk ki İstanbul'da bir doktor varmış, eğer imkânımız olmuş olsaydı oğlumu oraya götürüp ameliyat ettirirdim. İstanbul'da duyduğumuz doktor bunu tedavi edebilirmiş. Umarım bir hayırsever çıkar da oğlumu tedavi ettirebilirim” dedi.

Tekerlekli sandalye hediye edildi

Annenin tekerlekli sandalye için ulaştığı Sizin Sesiniz İyilik Derneği Başkanı Abdurahman Korkut, bir hayırseverin desteğiyle alınan tekerlekli sandalyeyi Mutalip'e teslim etti.

Ailenin çağrısına sessiz kalmadıklarını ve kısa sürede tekerlekli sandalye aldıklarını belirten Korkut, “Ablamız, derneğimize ulaştı ve oğlunun durumunu anlattı. Bizde kayıtsız kalmadık ve yerinde gördük bu durumu. Artık sürüne sürüne ayaklarında yaralar oluştuğunu görünce, tekerlekli sandalye için yardım çalışması başlattık. Bir hayırsever bu tekerlekli sandalyeyi alarak bizlere ulaştırdı, bizde Mutalip'e ulaştırdık. İnşallah artık tekerlekli sandalye ile biz nebze olsun rahat gezmiş olacak” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44442)
16 Mayıs 2019 Perşembe 08:32
Allah razı olsun sevgili Veng Şıma derneği. Dua almaya devam edin, gerisini kafanıza takmayın...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44407)
15 Mayıs 2019 Çarşamba 07:49
Sizin Sesiniz İyilik Derneği iyilik yapıyor gibi görünmeyin iyilik yapın görünmeyin bu işlerde sağ elin verdiğini sol el görmeyecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44411)
15 Mayıs 2019 Çarşamba 10:53
@Misafir Kullanıcı Gorunmeden yapsalar sen yardim edermisin? Sen daha ne icin yapiyorlar ondan haberin yok. Iyilik gizli yapilir diyen kimse geçmişte cok buyuk vebal almıştır. Aleni yapın, yapin ki ibret olsun, ders olsun, ornek olsun,
23.06.2026
20:46
Bingöl`de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl`de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın