KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Annesinin hayrı için cami yaptırıyor

Özlüce Barajı yapımı sırasında su altında kaldığı için yeni yerleşim alanına taşınan Darköprü (Hurs) köyü için Kiğılı İş İnsanı Turan Durmuşoğlu tarafından yaptırılan caminin temeli törenle atıldı.

Annesinin hayrı için cami yaptırıyor
17 EKİM 2021 PAZAR 18:26
7
9285
2
AA aa

Vefat eden annesi Menekşe Durmuşoğlu adına 2014 yılında ilçe merkezinde Anaokulu yaptıran Kiğılı iş insanı Turan Durmuşoğlu, bu kez annesinin köyü olan ve Özlüce Barajı yapımı sırasında su altında kaldığı için kendilerine tahsis edilen yeni yerleşim yerine taşınarak evlerini inşa eden Darköprü köyü (Hurs) için cami yaptırıyor.

Cami için temel atma töreni düzenlendi. Törene Kiğı İlçe Kaymakamı Yücel Erdem, Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, İl Genel Meclisi Üyesi Abuzer Soydemir, Kiğı İlçe Müftüsü Ömer Faruk Uludaş ve bazı kurum amirleri katıldı.

Düzenlenen törende dualar okundu, kurban kesilerek temel betonu döküldü. Caminin bina kısmı çelik konstrüksiyon olup bu yıl bitirilecek. Çevre düzenlenmesi ise önümüzdeki yıl tamamlanacak.

Turan Durmuşoğlu, 1979 doğumlu olup İnşaat Yüksek Mühendisidir. Kiğı Sanayicileri ve iş Adamları Derneği'nde (KİSİAD) bir önceki dönem başkanlık yaptı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86227)
18 Ekim 2021 Pazartesi 21:02
Sahi merak ettim köyde yaşayan varmi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86209)
17 Ekim 2021 Pazar 23:41
Sevgili is adamlari hayir icin sadece camii yapimi sart degil, misal bir bolgede camii varsa ve ihtiyac yoksa eger okul derslik ihtiyaci varsa litfen buna da yonelin. Bakin bu yorumu din dusmanligiyla algilayanlar olacaktir ama bilsinler ki butun vazifelerimi yerine getiren bir insanim. Artik gercekten ihtiyac olan seylere yonelmeli
23.07.2026
13:56
Bingöl`de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Bingöl'de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Hayır Kapısı Derneği tarafından Bingöl'de hayata geçirilen 'Özlem Akınözü Arın Atölyesi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta annesinin adını taşıyan atölye için konuşan oyuncu Akın Akınözü, duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadı.
23.07.2026
13:36
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: `Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir`
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: 'Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir'
2026 YKS tercih döneminin yaklaşmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Tercih Danışmanı ve Öğrenci Koçu Hamza Ayan, adayların sadece puana göre değil, gelecek hedeflerini de dikkate alarak tercih yapmaları gerektiğini belirtti. Ayan, bilinçsiz yapılan tercihlerin öğrencilerin eğitim ve meslek hayatını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.
23.07.2026
13:18
SGK`dan Prim Borçlularına Büyük Kolaylık: Vade 72 Aya Çıktı, Faiz Düştü
SGK'dan Prim Borçlularına Büyük Kolaylık: Vade 72 Aya Çıktı, Faiz Düştü
SGK Bingöl İl Müdürü Muzaffer Çakar, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yayımladığı yeni genelgeyle prim borçlarının tecil ve taksitlendirilmesinde önemli kolaylıklar sağlandığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle azami taksit süresi 72 aya çıkarılırken, yıllık tecil faizi yüzde 39'dan yüzde 29'a düşürüldü. İlk taksiti ödeyen borçlular için haciz, icra ve satış işlemleri de durdurulacak.
23.07.2026
12:13
Aday Sürücüler dikkat! Yeni Trafik Düzenlemesi Meclis`ten Geçti!
Aday Sürücüler dikkat! Yeni Trafik Düzenlemesi Meclis'ten Geçti!
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenlemeyle Karayolları Trafik Kanunu'nda önemli değişikliklere gidildi. İlk kez ehliyet alanlar ile yeniden sürücü belgesi alanlar 2 yıl boyunca aday sürücü sayılacak. Bu süreçte belirli trafik kurallarını üç kez ihlal edenlerin ehliyetleri doğrudan iptal edilecek.
22.07.2026
13:41
Bingöl`de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Bingöl'de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Vali Cahit Çelik'in incelediği yeni asfalt plenti, Ağustos ayının ilk haftasında üretime başlayacak. Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip tesisle birlikte Bingöl'de yıllık 100 ila 150 kilometre sıcak asfalt yapılması hedeflenirken, İl Özel İdaresi yol yapımında dışa bağımlılığını da tamamen sona erdirecek.
22.07.2026
13:04
Bingöl`de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl'de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek İşgücü Uyum Programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde toplam 30 kişi istihdam edilecek. Başvurular 26 Temmuz'a kadar alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın