KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Araştırma merkezlerine yeni model geliyor

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, araştırmacılarla, üniversitelerle, özel sektörle birlikte 'Bu araştırma merkezlerini nasıl bir modelle yönetirsek, en verimli şekilde sonuç alırız-' konusunu irdeleyen çalışmalar ve analizler yapıldığını belirterek, 'Yeni bir model ortaya koyuyoruz. Özel sektörle yönetişime daha açık, daha sürdürülebilir, kamu desteklerinin daha kurallara dayalı bir şekilde sağlandığı ve sürekli sağlanabildiği, akreditasyon mekanizmasının işlediği, 7 gün 24 saat kullanımı öngören bir model...' dedi.

Araştırma merkezlerine yeni model geliyor
11 MART 2012 PAZAR 19:45
0
1409
0
AA aa

Yılmaz, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde düzenlenen "İşletim Modeli, Sektörel Katılım ve Erken Sonuçlar" toplantısında, artık sürdürülebilir büyüme ve kalkınmanın, araştırma- geliştirme ve üretim faaliyetinden bağımsız düşünülemeyeceğini söyledi.

Dünyanın her yerinde üretim yapmanın mümkünken, bilgi, teknoloji ve yenilik üretmenin önemine işaret eden Yılmaz, "Bugün bilgi, teknoloji üretmeyen ülkeleri gelişmiş kategorisinde değerlendirmek mümkün değil" dedi.

Yılmaz, 2007-2013 dönemini kapsayan 9. Kalkınma Planına değinirken, bu yıl, 2014-2023 dönemini kapsayan 10'uncu planın hazırlıklarına başlandığını kaydetti.

Altyapıları iyi çalıştırmak ve maksimum düzeyde verim elde etmenin öneminin altını çizen Yılmaz, şu bilgileri verdi:

"Başbakanımızın başkanlığında, Bilim Teknoloji Yüksek Kurulumuz var. Orada tartışmalar sonucunda, Kalkınma Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ortaklaşa yeni bir model geliştirmesi istendi. Böyle bir çalışma başlattık, bazı çalıştaylar gerçekleştirdi arkadaşlarımız. Araştırmacılarla, üniversitelerle, özel sektörle birlikte 'Bu araştırma merkezlerini nasıl bir modelle yönetirsek, en verimli şekilde sonuç alırız-' konusunu irdeleyen çalışmalar yapıldı, analizler yapıldı. TÜBİTAK'la, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla, bizzat bakanımızla bu konuları çeşitli şekillerde ele aldık ve sonuçlandırmak üzereyiz. Yeni bir model ortaya koyuyoruz. Daha özel bir model, özel sektörle yönetişime daha açık bir model, daha sürdürülebilir bir model, kamu desteklerinin daha kurallara dayalı bir şekilde sağlandığı ve sürekli sağlanabildiği bir model, akreditasyon mekanizmasının işlediği bir model, 7 gün 24 saat kullanımı öngören bir model... Dolayısıyla bu zaten araştırmacıların fikirleriyle zenginleşmiş, olgunlaşmış bir model. İnşallah en yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Üniversitelerimizde çok çeşitli altyapılar var, onları sınıflandıracağız. Değişik kategorilerde araştırma merkezleri tarif edeceğiz. Yönetişim modeliyle daha verimli birimler haline getirilecek. Bu modeli çok önemsiyoruz."

Cevdet Yılmaz, üniversitelerin kalkınma sürecine daha fazla katkıda bulunması gerektiğini, Türkiye'nin bölgeler arası dengesizliklerini gidermede, daha dengeli bir kalkınma sürecinin gerçekleştirilmesinde üniversitelerin katkısına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.06.2025
16:43
Bingöl`de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Bingöl'de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Günlük denetimler kapsamında birçok esnada uyarılar yapıldı, yasal tebligatlar gerçekleştirildi. İkinci denetimde halen işgali devam ettiren esnaf ve kişilere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
24.06.2025
16:16
Bingöl`de işçi eylemi!
Bingöl'de işçi eylemi! 'Emeğimizin hakkını istiyoruz'
Anacur: 'HAK-İŞ'li emekçiler olarak bizler emeğimizin hakkını istiyoruz. Türkiye büyürken, emeğin payı küçülmesin diyoruz. Gelir adaletinin sağlanmasını ve toplu sözleşmenin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.'
24.06.2025
15:55
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan araç ve şahıs üzerinde yapılan aramada metamfetamin ve hassas terazi ele geçirildi.
24.06.2025
15:45
Türk-İş meydanları işaret etti
Türk-İş meydanları işaret etti
Hükümetin teklifini reddettiklerini açıklayıp, 'Geçinemiyoruz, susmuyoruz, geri adım atmıyoruz. Emekten gelen gücümüzü kullanır, Gereğini Yaparız! Bugün buradayız, yarın alanlarda olacağız' diyen Altunbay, eylem takvimini de açıkladı!
24.06.2025
13:40
Bingöl`de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Yenibaşak köyünde yıllardır yaşanan su sorunu, kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde çözüme kavuştu.
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın