KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Ariç'ten taş'a hodri meydan

Basına yansıyan açıklamalarını “asılsız iddialar” olarak nitelendiren Milletvekili Eşref Taş’a “Şahidimiz Bakan Bey’dir” yanıtını veren Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, yönelttiği sorulara da yanıt istedi. Ariç, kendisini siyasi düelloya davet eden Milletvekili Taş’a, “İkimizde bağımsız aday olalım” çağrısında bulundu.

Ariç`ten taş`a hodri meydan
27 EKİM 2013 PAZAR 21:51
0
5195
11
AA aa

Yaptığı hizmetleri anlattığı basın toplantısında Genç İlçesi'nin üstyapı işi ihalesinin 2014'e ertelenmesinin sebebini “Erteleme yok. İş engellenmiştir, engelleyen de Milletvekili Eşref Taş'tır” sözleriyle özetleyen Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, bu açıklamasını “ asılsız iddialardır” sözleriyle nitelendiren Milletvekili Eşref Taş'a sert bir yanıt verdi.

Milletvekili Eşref Taş'ın bir belediye başkanı edasıyla yaptığı üstyapı ihalesiyle ilgili açıklamasının tutarlılıktan uzak işi engelleme çabalarını gizlemeye yönelik bir adım olduğunu ifade eden Başkan Ariç, eleştirilerine verilen yanıtı da “olayın kişiselleştirilip siyasi etiğe aykırı bir tutumla şahsımı hedef alma girişimidir” ifadesiyle değerlendirdi.

Basına verdiği mülakatındaki “Aday olmayacağımı daha önce de beyan etmiştim. Tepkim, halka hizmetin engellenmesine yöneliktir. Bir belediye başkanı, milletvekilinin memuru değildir, amir olan halktır” sözlerini hatırlatan Başkan Ariç: “Yılardır siyaset yapan biri olarak, asla makamlardan güç edinme politikası gütmedir, böyle bir ihtiyaç da duymadık. Genç ilçemizde 1999, 2004 ve 2009 yıllarında aday oldum. Bu seçimlerde halkımızın bize gösterdiği destek ortadadır. Fakat suçluluk psikolojisi altında ezilip kendini aklama yolunu tercih eden Sayın Milletvekili, halkımızın teveccühünü küçümsediğini ortaya koymaktadır. Bunu da, Vekil Bey'in siyasi olayları analizindeki derin bilgisi olarak değerlendiriyorum. Benim aday olmama sayın vekilin karar verme şansı yoktur. Kendini karar mercii olarak görmesi, makamların gücünü kullanma hissine ne kadar kapıldığının açık göstergesidir. Kararı verecek olan halktır. 2011 yılında yapılan milletvekili genel seçimlerinde Bingöl halkı AK Partimize oy vermiştir ama sayın vekil eline kâğıt alarak titrek bir ses tonuyla halkı etkilediğini ve kerametin kendisinden menkul olduğunu sanmaktadır” dedi.

KENDİNE GÜVENİYORSA HODRİ MEYDAN!

AK Parti'nin gücünü üzerinden siyaset yapıldığını kaydeden Başkan Ariç, açıklamasında “Ayrıca her ne kadar ‘aday olmayacağım' dese de Ak Parti'nin kişilerin tekelinde olan bir parti olmadığını ve tercihlerin kamuoyunun nabzına göre şekillendiği hatırlatmak isterim. Sayın Başkanında inkâr edemeyeceği bu gerçeği göz önünde bulundurması ve ‘kamuoyunda karşılığı var ise' hizmete talip olmaktan çekinmemesi gerektiğini düşünüyorum” diyerek kendisini siyasi düelloya davet eden Milletvekili Eşref Taş'a çağrıda bulundu.

“Daha önceki seçimlerde de halkımızın teveccühü ortadadır. Vekil Bey, halkta karşılığımızın olmadığını ima edere, bir bakıma bunu test etme çabasına girmiştir. Aday olmayacağımı, bunu daha önce de dile getirdiğimi, mevcut mantık ekseninde siyaset yapılamayacağını daha önce de deklare etmiş ve birçok ortamda bunu alenen paylaşmıştım. Fakat Vekil Bey ısrarla bir test istiyorsa, kendisine önemli bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ak Partimizin gücü ile meydan okumak yerine kendi kimliğimizle vatandaşın karşısına çıkalım. İkimiz de bağımsız olarak Genç Belediye Başkanlığı'na aday olalım. Halkta kimin karşılığının olmadığını görelim.”

SORULARIMA CEVAP BEKLİYORUM!

Ekip ruhuna inandığını, başarının ve başarısızlığın kişilere havale edilmeyeceği bilincinde olduğunu dile getiren Başkan Ariç: “Elbette ekip olarak başarı ve başarısızlığı paylaşmak siyasette doğru bir ilkedir ancak ben görev alanım içerisinde hangi başarısızlığımı sayın vekile havale etmişim? Açık bir şekilde ifade etmesini bekliyorum. Ve bu sorularıma yanıt vermesini ısrarla bekliyorum”

  1. Genç'in üstyapı işinin gerçekleştirilmesi için gerekli olan izni engellediğinizi Sayın Kalkınma Bakanımıza izah ettikten sonra ikimizi de Meclis'te nöbetçi bakan olduğu gün odasına çağırdı mı, çağırmadı mı?
  2. Sayın Bakanımız size, “Hizmetin engellenmesinin siyasi sonuçları ağır olur, bunu vatandaşa nasıl izah ederiz?” dedi mi, demedi mi?
  3. Bunun üzerine “İçişleri Bakanlığı Müsteşarını arayıp izin vermesini sağlayalım” diye sizi ikna etmeye çalıştı mı, çalışmadı mı?
  4. Siz de bu görüşme ve konuşmadan dolayı Bakan Bey'e “Siz bilirsiniz” dediniz mi demediniz mi?
  5. Son olarak Bakan Bey, Müsteşarı arayıp gerekli iznin verilmesini sağladı mı, sağlamadı mı? Siz, bu görüşme sırasında “Peki, ihaleyi nasıl yapacaktınız?” dediniz mi, demediniz mi? Ve “İhaleyi yapan İller Bankası'dır, gidin takibini oradan yapın” dedikten sonra gidip izin onayını alarak İller Bankası'na gittiğimde “Birkaç gün önce kredileri kapattık” dediklerini biliyor muydunuz, bilmiyor muydunuz?

Tekrar ediyorum, suçluluk telaşı ile inkâr edebilirsiniz ama kamuoyu önünde bu gelişmelerin şahidi Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'dır diyorum. Başarısızlığımı size havale edecek kadar siyasi aciziyet içerisinde bulunmak benim siyasi ahlakıma uygun değildir.

Ayrıca ben açıklamamda partimin ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olmaya devam edeceğimi belirttim. Ak Parti elbette benim tekelimde değildir. Ben Ak Partinin belediye başkanı olarak bunun bilincindeyim. Ancak Ak Parti sayın vekil demek değildir ve belediye başkanlarının halkın iradesiyle görev yaptığını ve halkı memnun etmeye çalıştığını biliyorum. Sayın vekil, belediye başkanının vekilin memuru olmadığını bilirse daha faydalı işler yapacaktır. Ayrıca kimseyi karalamak peşinde değil, böyle bir ilişkinin içinde olmayı da kendime yakıştırmam. Sitemim ve tepkim, halka gidecek bir hizmetin engellenmesi ve vatandaşın kışı mevsimini çamurda geçirmesinin göze alınmasıdır. Takdir, değerli kamuoyunundur. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
dareyelini (@Misafir_16387)
31 Ekim 2013 Perşembe 15:03
Abuzer Sigara Nikli kişinin söylemlerine harfiyen katılıyom.Bir insan vede icraatları anca bu kadar güzel ifade edilir
Abuzer Siga (@Misafir_16361)
31 Ekim 2013 Perşembe 08:32
Sayın Ariç yanlış ifade kullanmışsın. İki pari değitirdin , üçücü partide ancak Milletvekiline memur olmak kaydıyla seçilebildin. Bunlar açık ortada . Kazım beyden icazet alarak o mevkiye geldiğini unutuyorsun. Şimdi de ahkam kesiyorsun. Belediye başkanlığın döneminde kaç gün makamında oturabildin, Yaptığın ihalelerden kaçında imzan var. Garibanlara yükü yükledin , kaymağını sen yedin.Çünkü Genç Devlet Hastahanesinde işi öğrenmiştin. İhaleyi hazırlat , pastayı al, ilçeyi terk et, vekil imzalasın, Kendisinden dahi bi haber olan o garibanlar koltuk sevdası ve vekaletten gelecek parayı düşünmekten başka düşünceleri yoktu. Haydi Hodri Meydan ,Genç Belediyesinde bu güne kadar nekadar vekalet ücreti ödendi. Genci düşünüyormuşsun , ihalesini yapmış olduğun Dolaşma mevkisinin durumu ortada , neden durdu.Atma Recep Din Kardeşiyiz. Demekten başka söylenecek söz yok. Milletin hakkını yedin, Hakkımızı helal etmiyoruz. Hangi gün milletin içine inebildin. Milli ve Dini Bayramlarda da seni görmek imkansızdı. Bir rüyaydı senin için , şimdi uyanma zamanı, Titre ve kendine dön.
doğukan (@Misafir_16289)
28 Ekim 2013 Pazartesi 23:32
Sayın Başkan,
İlçenin altyapı işi ihalesi yapılmış ve henüz bitmemiştir. Altyapı işi daha bitmeden ve aday olmayacağını da belirtiyorken neden üstyapı için kredi çıkarılıp ihalesinin bu kadar peşine düşmüşsün. Hayırdır. Hayır değildir ve de ayıptır. Ne yazık ki yorum yapanlar da bunu gözden kaçırıyor. Ayrıca Başkan ya kendini AKPARTİ'li olarak görmüyor ya da ..... nasibini almamış vesselam...
zaza darayeni (@Misafir_16287)
28 Ekim 2013 Pazartesi 20:33
siz ve amcanız bir defa genci bilmeden yorum yapıyorsunuz adam hizmetin engellendiğini söylemiş o konuda açıklama yapın genç halkı adına yorum yaparak gence saygısızlık yapmayın arkadaşım gençlilerin oyu ne eşref beyin cebinde nede başkanın cebinde gerçek şuki hizmetimizi vekiliniz engellemiş bizi çamura mahkum etmiştir
DARAHİNİ (@Misafir_16284)
28 Ekim 2013 Pazartesi 16:39
Olup biteni hayret ve ibretle izliyorum.Yazık,hem de çok yazık.Ak Parti millet vekili,aynı partiden Belediye Başkanı ile nasıl bir cedelleşmeye girmiş.İnanın bir Genç'li olarak utanıyorum.Rahmetli Sabancı'nın vah vah vah dediği gibi bende aynı sözlerle söylüyorum.Bu ilde Parti teşkilatı yok mu?Bunların işi ne bilen var mı?Kardeşim varsa probleminiz oturun adam gibi karşılıklı konuşun ve sorunlarınızı çözün.Ak partiyi ah partisi yaptınız gitti.
Seruven (@Misafir_16283)
28 Ekim 2013 Pazartesi 16:36
Tas ankaraya her giden projeye engel olmustur,burda kimse belgesiz konusmaz bunu bilin,dusunun genc belediyesine aktarilan 75 bin liraya engel olacak kadar aklini öldurmustur.insanda biraz anlayis olur.baska ne is yapmistir sirketlere eleman koymstur.cevresinde bitrkac mudur atamistir,davetiye Ursula servi yolunu dunyanin en pahali yolu olarak peskes cekmistir,sayin bakanda mecliste nasil cvp verecegini bilemedi,binalli yildirima havale etti,yildirimda tasa havale etsn
alperen (@Misafir_16282)
28 Ekim 2013 Pazartesi 14:15
Sayın Ariç; yaklaşık 20 yıldır belediye başkanı olmak için herşeyi yapmış çalışmalarının karşığını alarak belediye başkanı olmuştur.BBP,SAADET ve en nihayetinde AKP kendisi için faketmemiş bld.bşk olmuştur.Çok sevdiği Muhsin Başkanına bile ihanet etmiştir o kırık koltuk için. Hırsı makam gözlerinive vicanını köreltmiş olacak ki Muhsin başkanının kemiklerini sızlatacak işler yapmıştır.E valla sen seni sen yapan değerleri bu kadar ayaklar altına alırsan başına boyundan büyük TAŞ düşer.AKP de siyaset yapmanın bir bedeli vardır sayın ARİÇ. Saygılar
mahir kaya (@Misafir_16277)
28 Ekim 2013 Pazartesi 10:40
BU AÇIKLAMALARDAN ANLAŞILIYOR Kİ ,EŞREF TAŞ NET BİR ŞEKİLDE İLÇESİNE HİZMET ETMEYİ ENGELEMİŞTİR...
bağımsız... (@Misafir_16276)
28 Ekim 2013 Pazartesi 10:15
başkanım sizin gençe yapmış olduğunuz hızmettı görüyoruz gercekten genç son zamnlar çok gelişme gösterdi bununda sızn gıbı değerli ve dürüst belediye başkanlarının sayesınde olur dıye dusunuyorum .ben bingöl üniversiteden 100 kişilik öğrençi grubuyla gençe geldıgımızde öğrencılerın çoğu gençin çok guzel oldugunu guzel hızmetler yapıldıgını söyledıler..yolarının bingölden daha iyi oldugunu soyledıler...ben bir öğrençi olarak genç belediye başkanını tebrık edıyorum sonuna kadr destekçısıyımdir..
Dareyenili (@Misafir_16274)
28 Ekim 2013 Pazartesi 09:22
halka çok inanıyor vede güvceniyorsan mini referandum yapki,boyunun ölçüsünü göresin,yahu Ariç bey sen Gençte mi yaşamıyon yoksa halktan bi habermisin sana oy verecek zümre o kadar azki,sende belkide kendini haklı bulcak bir olay bulmuşsun onun üzerinden siyaset yapıyon,unutmaki artık insanımız siyaseti bir bütün olarak görüyor vede değerlendiriyordur.sizi bir bütün beş yıl olarak düşündüğümüzde tasviye dilmeniz gerekiyo.ikde bir Ankara gidip yolluk alma,encümene vekalet yemezler be başkan....ne edersen et işin bitti senin asla sana oy yok...
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın