Basına yansıyan açıklamalarını asılsız iddialar olarak nitelendiren Milletvekili Eşref Taşa Şahidimiz Bakan Beydir yanıtını veren Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, yönelttiği sorulara da yanıt istedi. Ariç, kendisini siyasi düelloya davet eden Milletvekili Taşa, İkimizde bağımsız aday olalım çağrısında bulundu.
Sayın Ariç yanlış ifade kullanmışsın. İki pari değitirdin , üçücü partide ancak Milletvekiline memur olmak kaydıyla seçilebildin. Bunlar açık ortada . Kazım beyden icazet alarak o mevkiye geldiğini unutuyorsun. Şimdi de ahkam kesiyorsun. Belediye başkanlığın döneminde kaç gün makamında oturabildin, Yaptığın ihalelerden kaçında imzan var. Garibanlara yükü yükledin , kaymağını sen yedin.Çünkü Genç Devlet Hastahanesinde işi öğrenmiştin. İhaleyi hazırlat , pastayı al, ilçeyi terk et, vekil imzalasın, Kendisinden dahi bi haber olan o garibanlar koltuk sevdası ve vekaletten gelecek parayı düşünmekten başka düşünceleri yoktu. Haydi Hodri Meydan ,Genç Belediyesinde bu güne kadar nekadar vekalet ücreti ödendi. Genci düşünüyormuşsun , ihalesini yapmış olduğun Dolaşma mevkisinin durumu ortada , neden durdu.Atma Recep Din Kardeşiyiz. Demekten başka söylenecek söz yok. Milletin hakkını yedin, Hakkımızı helal etmiyoruz. Hangi gün milletin içine inebildin. Milli ve Dini Bayramlarda da seni görmek imkansızdı. Bir rüyaydı senin için , şimdi uyanma zamanı, Titre ve kendine dön.
Sayın Başkan,
İlçenin altyapı işi ihalesi yapılmış ve henüz bitmemiştir. Altyapı işi daha bitmeden ve aday olmayacağını da belirtiyorken neden üstyapı için kredi çıkarılıp ihalesinin bu kadar peşine düşmüşsün. Hayırdır. Hayır değildir ve de ayıptır. Ne yazık ki yorum yapanlar da bunu gözden kaçırıyor. Ayrıca Başkan ya kendini AKPARTİ'li olarak görmüyor ya da ..... nasibini almamış vesselam...
siz ve amcanız bir defa genci bilmeden yorum yapıyorsunuz adam hizmetin engellendiğini söylemiş o konuda açıklama yapın genç halkı adına yorum yaparak gence saygısızlık yapmayın arkadaşım gençlilerin oyu ne eşref beyin cebinde nede başkanın cebinde gerçek şuki hizmetimizi vekiliniz engellemiş bizi çamura mahkum etmiştir
Olup biteni hayret ve ibretle izliyorum.Yazık,hem de çok yazık.Ak Parti millet vekili,aynı partiden Belediye Başkanı ile nasıl bir cedelleşmeye girmiş.İnanın bir Genç'li olarak utanıyorum.Rahmetli Sabancı'nın vah vah vah dediği gibi bende aynı sözlerle söylüyorum.Bu ilde Parti teşkilatı yok mu?Bunların işi ne bilen var mı?Kardeşim varsa probleminiz oturun adam gibi karşılıklı konuşun ve sorunlarınızı çözün.Ak partiyi ah partisi yaptınız gitti.
Tas ankaraya her giden projeye engel olmustur,burda kimse belgesiz konusmaz bunu bilin,dusunun genc belediyesine aktarilan 75 bin liraya engel olacak kadar aklini öldurmustur.insanda biraz anlayis olur.baska ne is yapmistir sirketlere eleman koymstur.cevresinde bitrkac mudur atamistir,davetiye Ursula servi yolunu dunyanin en pahali yolu olarak peskes cekmistir,sayin bakanda mecliste nasil cvp verecegini bilemedi,binalli yildirima havale etti,yildirimda tasa havale etsn
Sayın Ariç; yaklaşık 20 yıldır belediye başkanı olmak için herşeyi yapmış çalışmalarının karşığını alarak belediye başkanı olmuştur.BBP,SAADET ve en nihayetinde AKP kendisi için faketmemiş bld.bşk olmuştur.Çok sevdiği Muhsin Başkanına bile ihanet etmiştir o kırık koltuk için. Hırsı makam gözlerinive vicanını köreltmiş olacak ki Muhsin başkanının kemiklerini sızlatacak işler yapmıştır.E valla sen seni sen yapan değerleri bu kadar ayaklar altına alırsan başına boyundan büyük TAŞ düşer.AKP de siyaset yapmanın bir bedeli vardır sayın ARİÇ. Saygılar
başkanım sizin gençe yapmış olduğunuz hızmettı görüyoruz gercekten genç son zamnlar çok gelişme gösterdi bununda sızn gıbı değerli ve dürüst belediye başkanlarının sayesınde olur dıye dusunuyorum .ben bingöl üniversiteden 100 kişilik öğrençi grubuyla gençe geldıgımızde öğrencılerın çoğu gençin çok guzel oldugunu guzel hızmetler yapıldıgını söyledıler..yolarının bingölden daha iyi oldugunu soyledıler...ben bir öğrençi olarak genç belediye başkanını tebrık edıyorum sonuna kadr destekçısıyımdir..
halka çok inanıyor vede güvceniyorsan mini referandum yapki,boyunun ölçüsünü göresin,yahu Ariç bey sen Gençte mi yaşamıyon yoksa halktan bi habermisin sana oy verecek zümre o kadar azki,sende belkide kendini haklı bulcak bir olay bulmuşsun onun üzerinden siyaset yapıyon,unutmaki artık insanımız siyaseti bir bütün olarak görüyor vede değerlendiriyordur.sizi bir bütün beş yıl olarak düşündüğümüzde tasviye dilmeniz gerekiyo.ikde bir Ankara gidip yolluk alma,encümene vekalet yemezler be başkan....ne edersen et işin bitti senin asla sana oy yok...
Bingöl'de trüf mantarının ekonomiye kazandırılması ve kentteki yapı stokunun deprem riski açısından incelenmesine yönelik iki ayrı proje için teknik destek protokolü imzalandı. Projelerden biri kırsal ekonomiye katkı sağlamayı, diğeri ise Bingöl'ün yapı güvenliğine ilişkin kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
09.09.2026
23:57
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
Apple, yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Değişken diyaframlı kamera sistemi, 2 nm A20 Pro işlemci ve büyütülen bataryalarıyla dikkat çeken telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı.
09.09.2026
23:56
Eğitim-Sen Bingöl'den KHK çağrısı: '10 yıllık hukuksuzluğa son verin'
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, KHK'larla görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve yargı süreçlerinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.
09.09.2026
23:55
Bingöl Üniversitesi'nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi, YÖK'ün Bilim Kafe Etkinlikleri kapsamında Gazze'de savaşın eğitim, bilim ve akademi üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek. 'Gazze'de Üniversite Olmak: Gazze İçin Bilim, Gelecek İçin Umut' başlıklı program, 16 Eylül'de Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
09.09.2026
23:53
Kadir Çintay yeniden aday: 'Hedefimiz 27'de 27'
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 2022-2026 döneminde hayata geçirilen çalışmaları ve yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. BİNTSO Başkanlığına yeniden aday olduğunu duyurarak Mavi Liste ile 10 meslek grubunda seçime gireceklerini belirten Çintay; Hedefimiz net, 27'de 27 yapmak.'
09.09.2026
14:13
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
09.09.2026
13:28
Sahası Yok, Sponsoru Yok! 12Bingölspor'dan Sert Manifesto
Sahasız, sponsorsuz ve desteksiz bırakıldığını açıklayan 12 Bingölspor yönetimi, sert bir manifesto yayımladı. Yönetim, 'Hem evimizi yıktılar hem ocağımızı söndürdüler' derken, farklı kentlerde stat arayışlarında karşılaştıkları sorunları da kamuoyuyla paylaştı. Bingöllü iş insanlarının başka kulüplere sponsor olurken kendi memleketlerinin takımına sırt çevirmesine tepki gösteren yönetim, 'Konu 12Bingölspor olunca bir anda mali sıkıntıları öne sürüyorlar' dedi.
08.09.2026
19:18
MHP Bingöl'de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül'de
Milliyetçi Hareket Partisi Bingöl İl Başkanlığı, 15. Olağan İl Kongresi'ni 11 Eylül Cuma günü gerçekleştirecek. Kongre, Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 13.00'te başlayacak.
08.09.2026
15:25
Zazaca için yeni dönem: MEB'de ayrı müfredatla okutulacak
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde görev yapan Zaza Dili ve Edebiyatı alan uzmanı Dr. Murat Varol, Zazaca için hazırlanan yeni öğretim programının onaylandığını duyurdu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık programla Zazaca, MEB'in öğretim programlarında ayrı bir dil olarak yer alacak.
08.09.2026
15:07
122 milyar TL'lik para trafiği! Bingöl'de de gözaltılar var
Bingöl dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen dövizleri usulsüz şekilde yurt dışına aktardıkları belirlenen 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hesaplarında 122 milyar 791 milyon TL'lik para hareketi tespit edilirken, yaklaşık 50 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın