KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Asfalt şantiyesi çevreyi kurutuyor

Kaleönü'ndeki Belediye Asfalt Şantiyesi çıkardığı kirli dumanla çevreyi kurutuyor. Belediye'nin faaliyet gösteren asfalt şantiyesi, Sanayi ve Kaleönü mahallesi ile Et Balık Kurumu çevresini kurutuyor.
 

Asfalt şantiyesi çevreyi kurutuyor
08 MAYIS 2006 PAZARTESİ 14:59
0
1681
0
AA aa
Defalarca ilgili makamlara başvurmamıza rağmen, bir sonuç alamadık” diyen çevre sakinleri Et Balık Kurumu bahçesinde bulunan tüm ağaçların zehirli duman nedeniyle kuruduğunu ve çevrenin büyük zarar gördüğünü açıkladılar.
 


Çevre sakinleri, “çevrede yaşayan halk olarak, sağlığımız tehdit altında. Bu konuya bir çözüm bulunması için illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor?” görüşlerine yer verdiler.

 

Konu ile ilgili olarak açıklama gönderen Et Balık Kurumu çalışanları, “Yıllardır asfalt şantiyesinin dumanının altında nefes almak zorunda kalıyoruz. Et Balık Kurumu çalışanları Belediye yetkililerine hitaben şu ifadeleri kullandılar. “Eğer Belediye yetkilileri sorunu en kısa zamanda çözmek istiyorlarsa, asfalt şantiyesinin faaliyetlerini durdurup gerekli tedbiri almalılar. Bizler memleketin hizmetlerine engel olmak değil katkı sunmak isteriz ama burada sağlığımız söz konusu, mutlaka önlem alınmalıdır. Belediye yetkilileri, çevreye kirletene ceza uygulayacaklarını ifade ediyorlar ama buradaki çevre kirliliğini görmezden geliyorlar.” “Belediyenin görevleri arasında, çevre temizliği, yeşil alanları koruma ve çoğaltma olmasına rağmen, burada tam tersi bir durum yaşanıyor. İlgili tüm makamlardan, bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Şantiyede aşırı duman çıkıyor. Karşısında bulunan Et Balık Kurumu çalışanları olarak, zehir soluyoruz. Yetkililerin durumumuzu anlamaları için sadece bir saat gelip aramızda olmalarını istiyoruz. Eğer zehirli havaya dayanabileceklerse bizde kabul eder artık sesimizi çıkarmayız” ifadelerini kullandılar. 
 

“Eğer bu soruna çözüm bulunamazsa, önceden olduğu gibi hakkımızı yine hukuki yollardan arayacağız” diyen çalışanlar, “10 yıldır bu sıkıntıyı çekiyoruz. Geçen yıl Belediye hakkında dava açtık. Mahkeme mevcut yasalar çerçevesinde herhangi bir yaptırımın uygulanamayacağına karar verdi. Ancak, Ocak 2006'dan itibaren yürürlüğe giren yani yasalarla, soruna çözüm bulunabileceğini tahmin ediyoruz” şeklinde görüş bildirdiler. Kurum çalışanları, yetkililerin konu ile ilgilenmelerini isteyerek açıklamalarına sonlandırdılar.

Asfalt şantiyesi ile ilgili görüştüğümüz yetkililer, filtre siparişinin verildiğini sorunun en kısa zamanda çözeceklerini açıklamışlardı.

Bingöl Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın