KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ocak 2026 Cuma
°C

Aşı ekipleri saha çalışmasına ağırlık verecek

'7. Avrupa Aşı Haftası' etkinlikleri kapsamında oluşturulan gezici sağlık ekipleri, 5 yaş altındaki eksik aşılı çocuklara ulaşacak.

Aşı ekipleri saha çalışmasına ağırlık verecek
07 MAYIS 2012 PAZARTESİ 21:26
0
1490
0
AA aa

"7. Avrupa Aşı Haftası" etkinlikleri dün saat 10.00'da 1 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nde start aldı.  

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler,7. Avrupa Aşı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, öncelikle 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarını tamamlamayı ve aşılama hizmetine yeterince ulaşamayan gruplara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Ülkemizde aşı ile koruma sağlanan hastalık sayısının 11 olduğunu belirten Söyiler, bu yıl Avrupa ülkeleri ile birlikte 7. si kutlanacak olan aşı haftasında, sağlık personeli ve toplumun aşı ile korunabilir hastalıklar konusundaki hassasiyetlerini artırmayı ve bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Bu yıl gezici ekiplerle saha çalışmalarına hız vereceklerini belirten Söyiler, öncelikle 5 yas altındaki eksik aşılı çocukların aşılarını tamamlamayı ve aşılama hizmetine yeterince ulaşamayan gruplara ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Aşılama hizmetlerinin, bebekleri, çocukları ve erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en fazla olduğu dönemden önce aşılayarak, bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacıyla yürütülen önemli bir temel sağlık hizmeti olduğuna dikkat çekti.

Söyiler, Aşı Haftası boyunca Merkez ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerinin koordinatörlüğünde aşı kayıtlarının Aile Hekimleri ile Aile Sağlığı Elemanlarınca gözden geçirilip eksikliklerinin tespit edilip saha çalışmaları yürüteceklerini belirtti.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın