KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

Askeri konvoya mayınlı tuzak

Bingöl'den Elazığ'a gitmek üzere yola çıkan askeri konvoya bölücü terör örgütü mensuplarınca mayınlı saldırı düzenlendi.

Askeri konvoya mayınlı tuzak
20 AĞUSTOS 2011 CUMARTESİ 01:41
0
3251
1
AA aa

Bingöl'den Elazığ'a gitmek üzere yola çıkan askeri konvoya, Bingöl-Elazığ Karayolu Kurudere köyü çıkışında PKK terör örgütü mensuplarınca mayın tuzağı kuruldu. Şans eseri uzaktan kumandalı mayınlı tuzak erken patlatılırken, konvoydaki güvenlik güçleri teröristlere anında karşılık verdi. Patlama nedeniyle Bingöl-Elazığ Karayolu uzun süre trafiğe kapatılırken, bölgeye anında sevk edilen Sikorsky helikopterle teröristlerin kaçtığı tahmin edilen Kurudere ile Topalan köyü kırsalını havadan bombaladı. Patlama nedeniyle uzun araç kuyruğunun oluştuğu Bingöl-Elazığ karayolunda yaklaşık 3 saat araç geçişlerine izin verilmedi. Özel eğitimli bomba arama köpeklerinin yardımıyla patlamanın yaşandığı bölgede geniş çaplı aramalar yapıldı. 2 helikopterin katıldığı operasyonda bir yandan teröristlerin kaçtığı güzergahları ağır makineli silahlarla taranırken, diğer yandan da teröristlerin kaçtığı bölgedeki dağlar bombalandı.

OPERASYONU CANLI CANLI İZLEDİLER

Trafiğe kapatılan yolda biriken yüzlerce araçlık konvoydaki vatandaşlar hava destekli operasyonu canlı canlı izlediler. Olay, saat 16.00 sıralarında il merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiinde meydana geldi. Bingöl istikametinden Elazığ'a asker taşıyan sivil otobüslere eskortluk eden öndeki askeri zırhlı araç saniyelerle patlamadan kurtuldu. Görgü tanıkları, zırhlı aracın önde gittiğini ve arkasındaki sivil araçlarında hemen arkasında olduğunu belirterek, "Büyük bir patlama sesi duyduk. Sanki kıyamet koptu. Her tarafı toz duman kapladı. Zırhlı ve diğer araçlar mayının döşendiği bölgeye metrelerce kala mayın patlatılmış. Allah korumuş. İsabet alsaydı geçmişte olduğu gibi yine 33 asker olayı daha yaşanabilirdi. Patlama ile birlikte sivil araçlar geri gönderildi" dediler.

Patlamada can kaybı yaşanmazken, şehir merkezine yaklaşık 3-4 kilometre uzaklıktaki bu bölgeye sevk edilen helikopterler teröristlerin kaçabilecekleri ormanlık alana bomba yağdırdı. Araç ve insan trafiğine kapatılan yolda biriken yüzlerce araçdaki insanlar arabalarından inerek operasyonu izledi.

Meydana gelen patlamada can kaybı yaşanmazken, bölgede operasyon başlatıldığı öğrenildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Bingöl Valiliği, Bingöl'den Elazığ'a gitmek üzere yola çıkan askeri konvoya yapılan mayınlı saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, şu sözlerle kaydedildi:

“19 Ağustos 2011 günü saat 15.50 sıralarında Bingöl-Elazığ karayolunun Kurudere bölgesinde askeri konvoyun geçişi sırasında BTÖ mensuplarınca yola döşenen patlayıcı madde infilak etmiştir. Olayda ölen ve yaralanan olmamıştır. Olay yerine sevk edilen güvenlik kuvvetlerince müdahale dilmiş ve bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza12bingöl (@Misafir_6164)
20 Ağustos 2011 Cumartesi 12:28
şerefsizler anca tuzak kurup hainlik yaparsınız. sonunuz geldi önce kandil sonra doğu ve güneydoğu anadolu bölgesi siz leş sürülerinden kurtulacak. rabbim siz ermeni tohumları vatan haini dinsiz köpeklere fırsat vermesin. Bingöl den bir vekil çıkardılar dikkat edin yıllar sonra Bingöl de olaylar başladı. Kürt, Zaza halkı anlayın artık bunların ne olduklarını, kandan beslenen taşeron bunlar....!!!
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın