KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Aslan: vergi kaybını önleyeceğiz

‘Vergi Haftası’ kutlamaları çerçevesinde çeşitli etkinlikler ve bilgilendirme seminerleri düzenleyen Bingöl Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdürlüğü, çalışmalarını ‘kayıt dışı işletmeler’ üzerine yoğunlaştırıyor.

Aslan: vergi kaybını önleyeceğiz
11 MART 2008 SALI 10:23
0
1207
0
AA aa
Mahmud Arda’nın Haberi Mükelleflere yönelik ziyaretlere başlayan Vergi Dairesi Müdürü Kadir Aslan, bu kapsamda BibgolOnline/Kent Haber’e de ziyarette bulundu. Yazı İşleri Müdürümüz Hakim Değişgeç ile görüşen Aslan, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sohbet havasının hakim olduğu ziyarette en önemli çalışmalarının ‘kayıt dışı işletmeler’ üzerine olduğunu belirten Aslan, sanayi sitesi, berberler ve diğer bazı meslek kuruluşlarına yönelik incelemelerde bulunduklarını, bunlar arasında bazı işletmelerin kayıt dışı çalıştırıldığının tespit edildiğini anlattı. Ülkenin kalkınmasının temelinde ‘vergilerin düzenli ödenmesi’ yattığını vurgulayan Aslan, vergilerin zamanında ve düzenli ödenmesi durumunda hızlı bir kalkınma süreci yaşanacağını belirtti ve ekledi. “Şuanda mükelleflerimize yönelik ziyaretlerde bulunuyor, onların personel ve kurum hakkındaki görüşlerini alıyoruz. Bu kapsamda yine onların talep ve beklentilerini de dinliyor, çalışmalarımızı buna göre şekillendirmeyi hedefliyoruz. Ziyaretlerimizde mükelleflerimize ‘verginin önemi ve gerekliliği’ konusunda da paylaşımlarda bulunuyoruz. Vergilerin düzenli ve zamanında ödenmesi ülkemiz ve milletimiz açısında son derece önemlidir” dedi. ‘Kayıt dışı işletmelerin tespiti’ konusundaki denetimlerlerle ilgili bir örneklemede bulunan Aslan “Vergi ödeyen esnafla vergi ödemeyen esnafın rekabet etmesi çok güçtür. Çünkü vergi ödemeyen esnaf, ödemediği vergiyi yatırıma dönüştürebiliyor. Bizlerde bunu önlemek, tüm işletmelerin vergi ödemesini sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Nisan ayında ‘vergi rekortmenlerine’ yönelik bir ödül töreni düzenleyeceklerini kaydeden Aslan, vergisini düzenli ve zamanında ödeyen mükelleflerin ödüllendirileceğini, vergisini ödemeyenlerin de tespit edilerek gerekli işlemleri yapacaklarının altını çizdi. Vergi konusunda Değişgeç’in görüşlerini alan Aslan, aktarılan sorunlar üzerinde çalışmalarının olduğunu da belirtti. Aslan, temel hedeflerinin vergi bilincini tabana yaymak olduğunu da sözlerine ekledi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın