KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Ateş'ten destek çağrısı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 1. Grup'ta mücadele veren B.Bingölspor'da haftasonu oynanacak Belediye Vanspor maçı hazırlıkları sürüyor.

Ateş`ten destek çağrısı
13 ARALIK 2007 PERŞEMBE 09:58
0
1358
0
AA aa
Kulüp Başkanı M. Sıddık Ateş, hazırlık süreci, takımın durumu, alınan destek ve cezalar ile beklentilerin aktarıldığı bir basın toplantısı düzenledi.
Taraftara sağduyu çağrısı
Ligin 13'üncü haftasına kadar olan bölümde aldıkları 6 bin 500 YTL para cezasının kulübü ciddi sıkıntılara sürüklediğini ifade eden Ateş, ekonomik anlamda zayıf kalan kulübün aldığı bu cezalar karşısında bel büktüğünü vurguladı. Yapılacak bireysel hataların kişiye değil, kulübe yansıdığını vurgulayan Ateş: “Kişisel hatalardan dolayı ligin başından buyan 6 bin 500 YTL ceza tutarında para cezası aldık. Taraftarımızdan isteğimiz, maç esnasında ilimize ve kulübümüze gelecek davranışlardan kaçınmaları, yapanlara da müsaade etmemeleridir. Bu günlere kolay gelinmedi. Bu yüzden herkes gereken sağduyuyu göstermeli. En azından Bingöl için” dedi.
“Bilet satamıyoruz”
 Kulübün en iyi gelirler kaynağı olarak görünen ‘bilet satışlarının' yeteri kadar sağlanmadığına işaret eden Ateş, çok sayıda taraftarın biletsiz maç izlediğini söyledi. Her ay 2 maçın Bingöl'de oynandığını hatırlatan Ateş: “Bir sporseverin ayda Bingölspor'a vereceği maddi destek 10 YTL'dir. Fakat üzülerek belirtmek zorundayım ki,  bilet almayıp da bedava maç izleyenler çok fazla. Şehir Stadyumu'nun kapasitesi 2 bin 300 + 300'dür. Şırnakspor maçında  bin 342, Malatya Beldiyespor maçında  bin 88, Nusaybin Demirspor maçında  bin 137, Cizrespor maçında 520, Kilis Belediyespor maçında 441, Aksarayspor maçında 435 bilet satılmışız. Ama her maçta bin 500- 2 bin kişi maçı izlemektedir. Bu da kulübümüz için ciddi bir maddi kayıp demektir. Taraftarlarımızdan isteğimiz, maç izlemeye gelirken 1 adet bilet almaları ve kulübümüze az da olsa bir katkı sağlamalarıdır” diye konuştu.
“Harcamalarımız çok”
Stadyum gelirleri kesintisiz 23 bin 543 YTL iken kesintilerden sonra kulübe kalan miktarın 14 bin 340 YTL olduğunu aktaran Ateş, kesintilerin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, TFF, Özel Güvenlik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli ile KDV giderleri olduğunu vurguladı.
“Desteğe ihtiyacımız var”
B. Bingölspor Kulübü'nün bugüne kadar olan giderlerimi ve elde edilen giderleri de açıklayan Ateş, kamuoyundan hiçbir gizli saklı işlerinin bulunmadığını vurguladı ve açıklamasını şu sözlerle devam ettirdi.
“Stadyum gelirleri 14 bin 340 YTL, Futbol Federasyonu 50 bin YTL, İddia'dan 90 bin 56 YTL, Kombine bilet gelirlerinden 85 bin YTL, Belediye aidat gelirleri 29 bin 800 YTL ve Öz Altın İnşaat şirketi 50 bin YTL olmak üzere toplam 319 bin 220 YTL gelir sağlamış durumdayız.  Giderlerimiz ise şöyle: futbolcu aylıkları ve peşinatları 260 bin YTL, galibiyet primleri 48 bin YTL, deplasman giderleri 28 bin YTL, malzeme alımları 36 bin YTL, kamp giderleri 34 bin YTL, Noter-sözleşme ve sigorta giderleri 25 bin YTL,  Demirbaş malzeme alımı45 bin YTL, Genel personel çalışanların ücretleri( Masör, Aşçı, Top toplayıcı vb) 69 bin YTL. Gelir ve giderler mukayese edildiğinde kulüp yönetiminin çok zor şartlar altında kulübü sevk ve idare ettiği açıkça görülecektir.
Yönetici arkadaşlar birçok ödemeyi şahsi olarak kendi ceplerinden yapmışlardır. Ligin ikinci yarısı ise kulübün en az 500 – 600 bin YTL gibi maddi kaynağa ihtiyacı vardır. Giderleri karşılamak için milletvekillerinin de desteği ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanından randevu talebinde bulunduk. Kendilerinden maddi destek talebinde bulunacağız. Ayrıca kulübe katkı sağlamak için İstanbul'da gece düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu kadar zor şartlar altında yönetilen bu kulübün, bütün Bingöllü vatandaşlarımızın, bürokratlarımızın, milletvekillerimizin ve işadamlarımızın desteklerine ihtiyacı vardır. Başka illerde veya ülkelerde ikamet eden işadamlarımızın da deplasman maçlarında desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Katkılarını esirgemeyenlere de teşekkür ediyoruz”
Kulübün ayakta durmasına ve zor dönemde mücadele vermesine katkı sunanlara teşekkürü bir borç bildiklerini söyleyen Ateş, bu desteklerin artarak devam etmesi ve herkesçe yapılması durumunda daha iyi yerlere gelinebileceğinin altını çizdi.
Ateş, şunları kaydetti: “Desteklerinden dolayı başta Sayın Valimiz Vehbi Avuç'a, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ekrem Çelik'e, Kiğı Barajı inşaatını yapan Özaltın inşaat'a, Ceyhanspor ve Antakyaspor deplasman maçlarının tüm deplasman giderlerini cebinden karşılayan) Goodyear Lastikleri Bölge Müdürü Ahmet Karaaslan'a, Mezitlispor deplasman maçı giderlerinin bin YTL ‘lik kısmını cebinden karşılayan Mersin Bingöllüler Derneği Başkanı Şeref Burakgazi'ye, D.Bakır Kayapınar Belediyespor maçının deplasman giderinin 500 YTL' lik kısmını karşılayan Ahmet Elhazar ve yine aynı deplasmanda 500YTL'lik destekte bulunan Erdal Karaaslan' kamuoyu önünde teşekkür ediyorum. Umarız bu desteklerin devam olur”





BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2025
22:17
Bingöl`de PKK`lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen silahsız ve sivil 33 asker, düzenlenen törenle anıldı.
24.05.2025
22:15
Bingöl`de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole devrildi. Kazada baba ölürken, eşi ve çocuğu yaralandı.
24.05.2025
22:14
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi yakalandı.
24.05.2025
22:13
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Bingöl'de bir şahıs, bir evin bahçesindeki masa üzerinde duran paraları çalıp kaçtı. Polis ekiplerince kısa sürede yakalanan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.05.2025
22:12
Bingöl`de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile ifadeye yönelik arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı.
23.05.2025
20:19
12 Bingölspor`dan sert mesaj: ‘Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!`
12 Bingölspor'dan sert mesaj: 'Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!'
Bingöl'ün simge kulübü 12 Bingölspor'un yönetimi, altyapı, stat ve bütçe taleplerinin karşılanmaması halinde görevi bırakacaklarını duyurdu. 'Bu şehir artık sessiz kalmamalı' diyen yönetim, iş dünyasına ve yetkililere açık çağrıda bulundu: 'Şimdi değilse ne zaman?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın