Bingöl Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Arif Çelikkaya, 3 yıldır avlanacak bölgelerin yasaklandığını belirterek, bir an önce bu yasağın kaldırılması gerektiğini söyledi.
Arif Çelikkaya, dernek binasında çok sayıda üye ile birlikte yaptığı açıklamada, yasak sebebiyle üye sayılarının 800'den 120'ye düştüğünü, av malzemesi satan 7 işyerinden 4'ünün kapandığını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Çelikkaya, "Bingöl avcılarının avlanabileceği tek saha Yayladere, Kiğı, Adaklı ve Yedisu ilçelerindeki göçmen kuşlar güzergahıdır. Bingöl Av Komisyonu tarafından 4915 sayılı yasa ile bu bölgede avlanmaya yasak getirilmiş ve avcılarımız en doğal haklarından yoksun bırakılmıştır" dedi.
Kararın alınması için komisyonda 11 kişinin olması gerektiği ancak 9 kişi ile bu kararın alındığına dikkat çeken Çelikkaya, alınan kararın yasal mevzuata uygun olmadığını da iddia etti. Çelikkaya, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkiler tarafından alınan kararların tekrar gözden geçirilmesini istedi.
BİNGÖL KENT HABER