KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2026 Salı
°C

Avrupa futbolu şiddete teslim

İtalya'da geçen hafta cuma günü 1 polisin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan taraftar olaylarının ardından Avrupa futbolunda şiddetin yükselişi yeniden gündeme oturdu.

Avrupa futbolu şiddete teslim
05 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ 16:05
0
976
0
AA aa
Sicilya derbisi olarak nitelenen Palermo-Catania maçının 58. dakikasında başlayan ve daha sonra sokaklara taşan taraftar olaylarında, aracına patlayıcı madde atılan 38 yaşındaki İtalyan polis Filippo Raciti'nin hayatını kaybetmesi tüm Avrupa'da şok etkisi yarattı.


Son 1 hafta içinde İtalya'da şiddetten dolayı ikinci kişi hayatını kaybederken, geçen cumartesi günü de 4. lig takımları arasında yaşanan kavgayı önlemeye çalışan bir antrenör, gruplar arasında kalarak ölmüştü.


Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan UEFA Kupası maçında Hapoel Tel Aviv ile karşılaşan Paris Saint-Germain FC taraftarlarının bir yahudiye saldırması ve polisin taraftarı korumak için ateş etmesi sonucu bir taraftarın ölmesiyle yeniden ateşlenen şiddet tartışmaları, Hollanda temsilcisi Feyenoord'un Nancy maçında çıkan olaylar sonrası UEFA Kupası'ndan ihraç edilmesiyle zirveye varmıştı.


2 Şubat Cuma günü oynanan Serie A maçında ise Catania taraftarlarının Palermo seyircilerine saldırması ve polisin göz yaşartıcı gaz kullanmasıyla büyüyen olayların ardından, maçın bitişiyle birlikte taraftarlar arasındaki çatışma sokaklara taşınmış ve 70'e yakın kişi yaralanmıştı.


Polisin ölümünün ardından İtalya'daki tüm maçları askıya alan İtalyan Futbol Federasyonu, bugün yapacağı toplantının ardından sert kararlar alacağını ve bu olayları çözüme kavuşturmadan maçları tekrar başlatmayacağını bildirmişti. Son dünya şampiyonu İtalya Milli Takımı'nın bu hafta içinde Romanya ile yapacağı dostluk maçı da aynı gerekçeyle iptal edildi.


''POLİSLE BİRLİKTE İTALYAN FUTBOLU DA ÖLDÜ''


İtalya Başbakanı Romano Prodi, futbolda şiddetin önüne geçmek için radikal değişikliklere gidileceğini ve çok ciddi önlemler alınacağının sözünü verirken, Vatikan'da yayınlanan L'Osservatore Romano, ''Şunu fark etmeliyiz ki, dün akşam polisle birlikte İtalyan futbolu da ölmüştür'' ifadesini kullandı.


Öte yandan İtalya Futbol Federasyonu'nun aldığı maçları askıya alma kararını desteklediğini açıklayan UEFA'nın yeni başkanı Michel Platini, polisin ailesine ve tüm İtalyan futbol kamuoyuna başsağlığı diledi.


Futbolda yaşanan her türlü şiddetin kabul edilemez olduğunun altını çizen Platini, ''Son zamanlarda futbolun içine yeniden girmeye başlayan şiddeti kabul etmiyoruz. Paris Saint-Germain taraftarının ölmesiyle başlayan ve Nancy'de Feyenoord taraftarlarının kavgasıyla devam eden şiddet Avrupa futbolunun içine yavaş yavaş nufüz etmektedir. Bunu engellemek için hep birlikte çalışmalıyız ve Avrupa futbolunun vebası şiddeti ortadan kaldırmak için çözüm bulmalıyız'' diye konuştu.


HÜKÜMET ŞİDDETE EL KOYDU

İtalya Gençlik ve Spor Bakanı Giovanna Melandri, bu sabah İçişleri Bakanı Giuliano Amato ile İçişleri Bakanlığı'nda biraraya geldi. Toplantıya İtalya Emniyet Genel Müdürü Gianni De Gennaro da katıldı.


İçişleri Bakanlığı'ndaki toplantının içeriğine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Ancak büyük bir olasılıkla, toplantının, bugün akşama doğru İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) ve İtalya Futbol Federasyonu'yla (FIGC) yapılacak zirve çerçevesinde hükümetin kendi statejisini önceden belirleme amacıyla gerçekleştirilmiş olduğu belirtiliyor. Akşama doğru gerçekleştirilecek olan zirve toplantısında belirlenecek ek önlemlerin, hafta içerisinde hükümet tarafından kararnameye dönüştürülmesi bekleniyor.

FEDERASYON, YARIN FUTBOL YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞECEK


FIGC ise yarın futbol yetkilileriyle görüşecek. FIGC'nin olağanüstü komiseri Luca Pancalli, yarın kulüpler, teknik direktörler, hakemler ve futbolcuları temsil eden örgütlerin yetkilileriyle TSİ 18.00'de Roma'daki federasyon binasında bir toplantı yapılacağını duyurdu.


Bu arada yarın sabah saatlerinde İtalya Kulüpler Birliği de, Roma yakınlarındaki Fiumicino beldesinde bir toplantı yapacak. İtalya'da birinci ve ikinci ligdeki futbol kulüpleri, Catania'daki olaylı maç nedeniyle tatil edilmiş olan lig maçlarının önümüzdeki hafta sonundan itibaren başlatılmasını istiyorlar.

ZAMAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın