KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Aydemir, Kiğı-Bilice yolunu sordu!

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir; '11 köyü birbirine bağlayan Kiğı-Bilice köy yolunun, defalarca gündemleştirilmesine rağmen bir adım atılmaması çeşitli soruları beraberinde getirmektedir' açıklamasına yer vererek, soru önergesi verdi.

Aydemir, Kiğı-Bilice yolunu sordu!
15 EKİM 2020 PERŞEMBE 16:56
21
2984
3
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması için TBMM'ye Kiğı-Bilice yoluyla ilgili soru önergesi sundu.

11 köy yolunu birbirine bağlayan yolun yapılması gerektiğinin altını çizen Aydemir, şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl ili Kiğı ilçesine bağlı Kiğı-Bilice grup köy yolunun alt yapısının tamamlanarak asfaltlanması büyük önem arz etmektedir. 11 köyü birbirine bağlayan Kiğı-Bilice köy yolunun, defalarca gündemleştirilmesine rağmen bir adım atılmaması çeşitli soruları beraberinde getirmektedir. Bu köylerde Alevi yurttaşlarımızın yoğunlukta yaşadıkları bilinmektedir. Daha önce dile getirdiğimiz Bingöl-Karer Bölgesinin yaşadığı benzer sorunların, hizmet alma konusundaki ikircikli tutumu Kiğı-Bilice grup yolunda da görülmektedir. 2017 yılında bahse konu yollar ile ilgili planlama yapılmış gündem oluşturulmuş maalesef ki bu yollar için ayrılan bütçe başka bir ilçe de kullanılmıştır. Bu durum bölgede bulunan 11 köy ve yurttaşlarını derinden üzmüştür. 2017 yılında dönemin Kiğı Kaymakamı tarafından bölge halkına müjde olarak duyurulan ve 41 kilometrelik Kiğı-Bilice yolunun Bakanlık kapsamında, Sırmaçek, Çanakçı, Nacaklı, Alagöz köylerinin grup yollarının ise İl Özel İdaresi tarafından asfaltlanacağı bildirilmişti. Fakat verilen müjde ve sözler yine sözde kalmış hiçbir şekilde bir çalışma yapılmamıştır.

Ayrıca; Kiğı-Bingöl, Kiğı-Adaklı, Kiğı-Karakoçan mevcut yollarının iyileştirilmesi, uzun yıllardır kapalı olan Kiğı-Yedisu yolunun tamamlanarak ulaşıma açılması elzemdir. Özellikle Karakoçan yolu üzerinde Peri Vadisi, Özlüce Barajı kıyısından geçilen bölgelerde, güvenlik bariyeri olmadığından kazaların yaşandığı ve bu kazalar neticesinde can kayıplarının yaşandığı bilinmektedir.”

“ALEVİ YURTTAŞLARIMIZIN YOĞUNLUKTA YAŞADIĞI BU KÖYLERİMİZE ZARURİ HİZMETLERİN GÖTÜRÜLMEMESİ BİR TESADÜF MÜDÜR?”

Aydemir, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“1 - Bahsi geçen köy yolları ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

2 - 2017'de gündeme alınan Kiğı-Bilice grup yolu için yine 2017 tarihinde ihalenin yapıldığı iddia edilmektedir. Resmi kayıtlarda böyle bir ihalenin yapıldığına dair belge var mıdır?

3 - Alevi yurttaşlarımızın yoğunlukta yaşadığı bu köylerimize zaruri hizmetlerin götürülmemesi bir tesadüf müdür?

4 - Yurttaşlar tarafından verilen dilekçelere gelen cevaplarda sürekli olarak ertelendiği ve bir sonra ki dönemin bütçesi işaret edildiği ifade edilmektedir. Sizin tarafınıza ulaşmış bir dilekçe var mıdır? Var ise bu dilekçe esasında bir program hazırlığınız olacak mı?

5 - Mevcut yolların eksikliğinden sebep yaşanan kazalarda can kayıplarının olduğu bilinmektedir. Bu yolların eksikliklerinin tamamlanması konusunda bir çalışmanız olacak mı?

6 - Grup yolunun birbiri ile bağlantılı olan 13 köyünün alt yapı çalışmaları ile ilgili Bakanlığınızın bir programı var mıdır?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63343)
16 Ekim 2020 Cuma 20:56
Arkandayiz erdal bey..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63318)
16 Ekim 2020 Cuma 09:09
Hedef kitle belirlemişler anlaşılan özellikle de alevi ve diğer kuzey ilçe sakinlerinin problemlerini ısrarla gündeme getirip oy devşirmeye çalışıyorlar. halbuki aynı sorunlar güney ilçelerindeki köylerde yaşayan sünnilerin mevkiilerinde de mevcuttur. ne de olsa alevi ve kürt nüfusun yoğunluklu olduğu bölge halkından oy almak daha kolay değil mi sayın vekil...? bu arada yörelerimize hizmet yönünden ağilmeyen iktidar partisinin vekilleri utansın diyecem ama katiyen bunlarda da utanma yoktur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63300)
15 Ekim 2020 Perşembe 17:40
MENFAAT OLMADAN 1 METRE YOL YAPILMAZ ...
30.07.2026
19:39
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
Bingöl'de bir iş yerinden çalınan 234 paket sigarayla yakalanan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
30.07.2026
19:26
Gündoğdu Kavşağı`nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Gündoğdu Kavşağı'nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl merkez Gündoğdu Kavşağı'nda minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
30.07.2026
19:08
3. Kısım Sanayi Sitesi`nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
3. Kısım Sanayi Sitesi'nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
501 iş yerinden oluşan ve bunlardan 200'ünün faaliyete başladığı 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde, geçen yıl 3 bin 600 metrelik sıcak asfalt tamamlanırken, bu yıl kalan 11 kilometrelik yol ağının bitirilmesi hedefleniyor.
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın