KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ağustos 2026 Salı
°C

Aydemir, Kiğı-Bilice yolunu sordu!

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir; '11 köyü birbirine bağlayan Kiğı-Bilice köy yolunun, defalarca gündemleştirilmesine rağmen bir adım atılmaması çeşitli soruları beraberinde getirmektedir' açıklamasına yer vererek, soru önergesi verdi.

Aydemir, Kiğı-Bilice yolunu sordu!
15 EKİM 2020 PERŞEMBE 16:56
21
3087
3
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması için TBMM'ye Kiğı-Bilice yoluyla ilgili soru önergesi sundu.

11 köy yolunu birbirine bağlayan yolun yapılması gerektiğinin altını çizen Aydemir, şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl ili Kiğı ilçesine bağlı Kiğı-Bilice grup köy yolunun alt yapısının tamamlanarak asfaltlanması büyük önem arz etmektedir. 11 köyü birbirine bağlayan Kiğı-Bilice köy yolunun, defalarca gündemleştirilmesine rağmen bir adım atılmaması çeşitli soruları beraberinde getirmektedir. Bu köylerde Alevi yurttaşlarımızın yoğunlukta yaşadıkları bilinmektedir. Daha önce dile getirdiğimiz Bingöl-Karer Bölgesinin yaşadığı benzer sorunların, hizmet alma konusundaki ikircikli tutumu Kiğı-Bilice grup yolunda da görülmektedir. 2017 yılında bahse konu yollar ile ilgili planlama yapılmış gündem oluşturulmuş maalesef ki bu yollar için ayrılan bütçe başka bir ilçe de kullanılmıştır. Bu durum bölgede bulunan 11 köy ve yurttaşlarını derinden üzmüştür. 2017 yılında dönemin Kiğı Kaymakamı tarafından bölge halkına müjde olarak duyurulan ve 41 kilometrelik Kiğı-Bilice yolunun Bakanlık kapsamında, Sırmaçek, Çanakçı, Nacaklı, Alagöz köylerinin grup yollarının ise İl Özel İdaresi tarafından asfaltlanacağı bildirilmişti. Fakat verilen müjde ve sözler yine sözde kalmış hiçbir şekilde bir çalışma yapılmamıştır.

Ayrıca; Kiğı-Bingöl, Kiğı-Adaklı, Kiğı-Karakoçan mevcut yollarının iyileştirilmesi, uzun yıllardır kapalı olan Kiğı-Yedisu yolunun tamamlanarak ulaşıma açılması elzemdir. Özellikle Karakoçan yolu üzerinde Peri Vadisi, Özlüce Barajı kıyısından geçilen bölgelerde, güvenlik bariyeri olmadığından kazaların yaşandığı ve bu kazalar neticesinde can kayıplarının yaşandığı bilinmektedir.”

“ALEVİ YURTTAŞLARIMIZIN YOĞUNLUKTA YAŞADIĞI BU KÖYLERİMİZE ZARURİ HİZMETLERİN GÖTÜRÜLMEMESİ BİR TESADÜF MÜDÜR?”

Aydemir, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“1 - Bahsi geçen köy yolları ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

2 - 2017'de gündeme alınan Kiğı-Bilice grup yolu için yine 2017 tarihinde ihalenin yapıldığı iddia edilmektedir. Resmi kayıtlarda böyle bir ihalenin yapıldığına dair belge var mıdır?

3 - Alevi yurttaşlarımızın yoğunlukta yaşadığı bu köylerimize zaruri hizmetlerin götürülmemesi bir tesadüf müdür?

4 - Yurttaşlar tarafından verilen dilekçelere gelen cevaplarda sürekli olarak ertelendiği ve bir sonra ki dönemin bütçesi işaret edildiği ifade edilmektedir. Sizin tarafınıza ulaşmış bir dilekçe var mıdır? Var ise bu dilekçe esasında bir program hazırlığınız olacak mı?

5 - Mevcut yolların eksikliğinden sebep yaşanan kazalarda can kayıplarının olduğu bilinmektedir. Bu yolların eksikliklerinin tamamlanması konusunda bir çalışmanız olacak mı?

6 - Grup yolunun birbiri ile bağlantılı olan 13 köyünün alt yapı çalışmaları ile ilgili Bakanlığınızın bir programı var mıdır?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63343)
16 Ekim 2020 Cuma 20:56
Arkandayiz erdal bey..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63318)
16 Ekim 2020 Cuma 09:09
Hedef kitle belirlemişler anlaşılan özellikle de alevi ve diğer kuzey ilçe sakinlerinin problemlerini ısrarla gündeme getirip oy devşirmeye çalışıyorlar. halbuki aynı sorunlar güney ilçelerindeki köylerde yaşayan sünnilerin mevkiilerinde de mevcuttur. ne de olsa alevi ve kürt nüfusun yoğunluklu olduğu bölge halkından oy almak daha kolay değil mi sayın vekil...? bu arada yörelerimize hizmet yönünden ağilmeyen iktidar partisinin vekilleri utansın diyecem ama katiyen bunlarda da utanma yoktur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63300)
15 Ekim 2020 Perşembe 17:40
MENFAAT OLMADAN 1 METRE YOL YAPILMAZ ...
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın