KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2025 Salı
°C

Aydemir, Kiğı-Bilice yolunu sordu!

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir; '11 köyü birbirine bağlayan Kiğı-Bilice köy yolunun, defalarca gündemleştirilmesine rağmen bir adım atılmaması çeşitli soruları beraberinde getirmektedir' açıklamasına yer vererek, soru önergesi verdi.

Aydemir, Kiğı-Bilice yolunu sordu!
15 EKİM 2020 PERŞEMBE 16:56
21
2432
3
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması için TBMM'ye Kiğı-Bilice yoluyla ilgili soru önergesi sundu.

11 köy yolunu birbirine bağlayan yolun yapılması gerektiğinin altını çizen Aydemir, şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl ili Kiğı ilçesine bağlı Kiğı-Bilice grup köy yolunun alt yapısının tamamlanarak asfaltlanması büyük önem arz etmektedir. 11 köyü birbirine bağlayan Kiğı-Bilice köy yolunun, defalarca gündemleştirilmesine rağmen bir adım atılmaması çeşitli soruları beraberinde getirmektedir. Bu köylerde Alevi yurttaşlarımızın yoğunlukta yaşadıkları bilinmektedir. Daha önce dile getirdiğimiz Bingöl-Karer Bölgesinin yaşadığı benzer sorunların, hizmet alma konusundaki ikircikli tutumu Kiğı-Bilice grup yolunda da görülmektedir. 2017 yılında bahse konu yollar ile ilgili planlama yapılmış gündem oluşturulmuş maalesef ki bu yollar için ayrılan bütçe başka bir ilçe de kullanılmıştır. Bu durum bölgede bulunan 11 köy ve yurttaşlarını derinden üzmüştür. 2017 yılında dönemin Kiğı Kaymakamı tarafından bölge halkına müjde olarak duyurulan ve 41 kilometrelik Kiğı-Bilice yolunun Bakanlık kapsamında, Sırmaçek, Çanakçı, Nacaklı, Alagöz köylerinin grup yollarının ise İl Özel İdaresi tarafından asfaltlanacağı bildirilmişti. Fakat verilen müjde ve sözler yine sözde kalmış hiçbir şekilde bir çalışma yapılmamıştır.

Ayrıca; Kiğı-Bingöl, Kiğı-Adaklı, Kiğı-Karakoçan mevcut yollarının iyileştirilmesi, uzun yıllardır kapalı olan Kiğı-Yedisu yolunun tamamlanarak ulaşıma açılması elzemdir. Özellikle Karakoçan yolu üzerinde Peri Vadisi, Özlüce Barajı kıyısından geçilen bölgelerde, güvenlik bariyeri olmadığından kazaların yaşandığı ve bu kazalar neticesinde can kayıplarının yaşandığı bilinmektedir.”

“ALEVİ YURTTAŞLARIMIZIN YOĞUNLUKTA YAŞADIĞI BU KÖYLERİMİZE ZARURİ HİZMETLERİN GÖTÜRÜLMEMESİ BİR TESADÜF MÜDÜR?”

Aydemir, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“1 - Bahsi geçen köy yolları ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

2 - 2017'de gündeme alınan Kiğı-Bilice grup yolu için yine 2017 tarihinde ihalenin yapıldığı iddia edilmektedir. Resmi kayıtlarda böyle bir ihalenin yapıldığına dair belge var mıdır?

3 - Alevi yurttaşlarımızın yoğunlukta yaşadığı bu köylerimize zaruri hizmetlerin götürülmemesi bir tesadüf müdür?

4 - Yurttaşlar tarafından verilen dilekçelere gelen cevaplarda sürekli olarak ertelendiği ve bir sonra ki dönemin bütçesi işaret edildiği ifade edilmektedir. Sizin tarafınıza ulaşmış bir dilekçe var mıdır? Var ise bu dilekçe esasında bir program hazırlığınız olacak mı?

5 - Mevcut yolların eksikliğinden sebep yaşanan kazalarda can kayıplarının olduğu bilinmektedir. Bu yolların eksikliklerinin tamamlanması konusunda bir çalışmanız olacak mı?

6 - Grup yolunun birbiri ile bağlantılı olan 13 köyünün alt yapı çalışmaları ile ilgili Bakanlığınızın bir programı var mıdır?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63343)
16 Ekim 2020 Cuma 20:56
Arkandayiz erdal bey..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63318)
16 Ekim 2020 Cuma 09:09
Hedef kitle belirlemişler anlaşılan özellikle de alevi ve diğer kuzey ilçe sakinlerinin problemlerini ısrarla gündeme getirip oy devşirmeye çalışıyorlar. halbuki aynı sorunlar güney ilçelerindeki köylerde yaşayan sünnilerin mevkiilerinde de mevcuttur. ne de olsa alevi ve kürt nüfusun yoğunluklu olduğu bölge halkından oy almak daha kolay değil mi sayın vekil...? bu arada yörelerimize hizmet yönünden ağilmeyen iktidar partisinin vekilleri utansın diyecem ama katiyen bunlarda da utanma yoktur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63300)
15 Ekim 2020 Perşembe 17:40
MENFAAT OLMADAN 1 METRE YOL YAPILMAZ ...
05.05.2025
17:33
Bingöl Engelliler Platformu kuruluyor
Bingöl Engelliler Platformu kuruluyor
Yapılacak ilk toplantıda kuruluş amacının açıklanıp ve yönetimin kurulacağı, platform sözcüsünün ilan edilip çalışmalara hızla başlanacağı vurgulandı.
05.05.2025
16:39
Aile hekimliğinde ikamet güncellemesi!
Aile hekimliğinde ikamet güncellemesi!
İkamet ve kayıt adresi farklı olanlar dikkat: Aile hekimi kaydınız değişebilir. Sağlık Bakanlığı, 6 Mayıs'tan itibaren aile hekimi ile ikamet adresi farklı olan vatandaşların kayıtlarını otomatik olarak güncelleyecek. Yeni sistem ilçeler için değil iller bazında olacak. 1 ay içinde e devlet ya da e nabız üzerinden başvurursanız eski aile hekiminize dönebileceksiniz.
05.05.2025
15:26
Kriterler değiştirildi: Pert arabada hasar sınırı yüzde 60 oldu
Kriterler değiştirildi: Pert arabada hasar sınırı yüzde 60 oldu
Yeni sigorta düzenlemesiyle birlikte artık hasar gören araçların onarım maliyeti, aracın piyasa değerinin yüzde 60'ını aşmadıkça, sigorta şirketleri bu araçları perte çıkaramayacak. Böylelikle büyük bir pazar haline gelen pert araç kullanımının önüne geçilecek.
05.05.2025
14:40
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Dolandırıcılık ve Göçmen Kaçakçılığı suçlarından 4 yıl 10 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
05.05.2025
14:39
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ters laleler çiçek açtı. Yılda sadece 20 gün açan ve nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için korunan çiçeği koparmanın cezası ise 577 bin lira.
05.05.2025
14:38
Bingöl`de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın