KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Az tepesi'ne 3 bin metre küplük yeni depo

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay’ın girişimleri sonucu ihalesi yapılan içmesuyu projesi kapsamında Bingöl’de 4 yeni depo yapılacak. Mirzan Mahallesi’nin üst tarafında Üçyaka (Az) Köyü yolunda yapılacak 3 bin metre küplük yeni deponun temeli atıldı.

Az tepesi`ne 3 bin metre küplük yeni depo
08 MAYIS 2012 SALI 20:07
0
3985
0
AA aa

Mirzan mahallesinde bulunan 3000 m3'lük DY-1 deposu ile 10 m3'lük Maslak 3'e ve Maslak 3'den de 4000 m3' lük DY-2 deposuna bağlantı hatları yapılacak. Aynı zamanda bu bölgede şebeke hatlarının yapımına başlanılacak.

40 yıllık depoların hatları ile birlikte yenileneceğini ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, “ Depolarımız bölgelerin ihtiyaçlarına ve 50 yıllık nüfus projeksiyonuna göre farklı hacimlerde projelendirildi. Kapasiteleri 3 bin metreküplük hacimden 5 bin metreküpe kadar değişiyor. 2060 nüfus projeksiyonuna göre inşa ettiğimiz bu depolar sayesinde Bingöl'ün uzun yıllar daha sağlıklı ve bol içme suyunu temin etmiş olacağız” dedi.

Bingöl'ün içme suyu şebekesi ve isale hattının yapımına başlandığını anımsatan Atalay, çalışma kapsamında 40 yıllık hatların yenileneceğini belirterek, “Metan ve Mirzan İçme Suyu İsale Hattı'nın 40 yıl önce yapılan borularını yeniliyoruz. Genç'e giden hattan su alınmaması için organize sanayi bölgesine kadar yeni bir hat çekiyoruz. Ayrıca şehirde 4 tane yeni depo yapılacak ve şehrin bütün içme suyu şebekesi yeniden yapılacak. Yaklaşık 245 kilometre isale ve şebeke hattı olacak” diye konuştu.

İçme suyu projesinin skala sistemi ile yapılacağını kaydeden Atalay, bu sistemle su kaçağının önüne geçeceklerini belirtti.

İçme suyu çalışmalarının altyapı çalışmalarıyla eş zamanlı başlayacağını belirten Atalay, “Bu çalışma kapsamında 245 kilometrelik hat yapılacak. 40 yıl önce yapılan asbest borulardan kurtulmuş olacağız. Yapılacak yeni hatlarda polietilen borular olacak. Bu işin çalışma süresi 600 gün olacak. Şehirde 4 tane yeni depo yapılacak. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla Bingöl'de içme suyu sıkıntısı kalmayacak” dedi.

Atalay, İçmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu yapımı ile toplamda 600 kilometreye yakın altyapının yapılacağını belirterek, Bingöl'ün en temel alt yapı sorunlarının bu şekilde çözüme kavuşacağını söyledi.

Atalay, “Proje kapsamında şebeke, isale ve bağlantı hatları yanı sıra 4 adet içmesuyu deposu projelendirilmiştir. Projede üç adet kaynak yeri belirlenmiştir. Bunlardan Metan Kaynağı il merkezinin 15 km güney-güneybatısında ve 1860 m kotlarında olup, debisi 50 lt/sn'dir. Mirzan Kaynağı ise, yine şehrin güney-güneybatısında 5 km uzaklıkta ve 1446 m kotlarında yer almaktadır. Debisi 20 lt/sn olarak belirlenmiştir, Kürük su kaynağı da 360 lt/sn olmak üzere toplam; 430 lt/sn su düzenli ve sağlıklı bir şekilde akıtılmış olacak. Kaynaklardan alınan su isale hattı ile şehir merkezinin güneyinde projelendirilecek olan 3000 m3'lük DY-1 deposuna iletilecektir. Buradan da depolar arası bağlantı hatları ile DY-2 (V=4000 m3), DY-3 (V=5000 m3) ve DY-4 (V=4000 m3) depolarına ve buradan da şebeke katlarına göre belirlenmiş şebekeye dağıtılacaktır” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın