2006 yılı faaliyet programı gereğince Türkiye genelinde açılan İl Eğitim Kampları Bingöl'de de açıldı. 5 Haziran'da açılıp 11 Haziran'a kadar devam edecek olan kampta Badminton eğitimi veren Badminton Federasyonu Antrenörü Çağdaş Çavuş, Bingöl'deki gençlerin ilgisinin kendisini çok memnun ettiğini söyledi.
Kampa, Düzağaç, Sarayiçi, Serkan Akyaz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim okulları olmak üzere toplam 60 sporcunun katıldığının altını çizen Çavuş, Badminton'un yeni tanındığını ancak buna rağmen büyük ilgi gören bir spor dalı olduğunu ifade etti. Çavuş, “Federasyon olarak amacımız, badminton sporunun geliştirmek, yaygınlaştırmak ve tüm gençliğin katılabileceği bir branş haline getirmektir. İlköğretim okullarından gelen sporcularımız katılıyor. Bingöl'de bu kadar ilgi göreceğimizi tahmin etmiyordum açıkçası. Fakat Bingöl'deki gençlerimizin Badminton'u yakından tanıdığını, büyük bir heyecanla çalışmalara katıldığını gördüm. Bu da bizleri mutlu etmiştir.” dedi.
Badminton oynayabilmek için çok büyük mekanlar gerekmediği, bir filenin bulundurulması ile her yerde oynanabileceğini vurgulayan Çavuş, Badminton'un geleceğin en fazla rağbet gösterilen spor dalı olacağını söyledi.
Çavuş; “Badminton'un ülkeye hızla yayılması için her türlü desteği sağlayan Federasyon Başkanımız Murat Özmekik'e, Bingöl'de de gerekli çalışma imkanlarını sağlayan Gençlik ve Spor il Müdürümüz Şefik Kara ile şube Müdürü Enver Bazencir'e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bingöl Gazetesi