KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Bakan çelik'e mektup

Eğitim Bir-Sen Solhan İlçe Temsilciliği Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e talep ve beklentilerini içeren bir mektup gönderdi.

Bakan çelik`e mektup
17 AĞUSTOS 2006 PERŞEMBE 11:07
0
1794
0
AA aa
Edinilen bilgiye göre, Eğitim Bir-Sen Bingöl İli Solhan İlçe Temsilciliği, Milli Eğitim Bakanı Çelik'e bir mektup gönderdi.

Eğitim çalışanlarının sıkıntı ve taleplerinin belirtildiği mektupta, taleplere cevap verilmesi istendi.
Eğitim Bir-Sen Solhan Temsilcisi Nevzat Öylek başkanlığında hazırlanan mektupta talepler şöyle sıralandı.

1-Her yıl öğretmenlere verilen eğitim öğretim ödeneği bu yıl ifade ettiğiniz rakamı yetersiz bulmaktayız. Bu rakamın 600 YTL çıkarılarak, yılda 2 defa verilmesini istiyoruz.
2-Eğitim öğretim ödeneği malumunuz hizmetli ve memurlara ödenmediği için ayrımcılığa sebep olduğunu düşünüyoruz. Memur ve hizmetlilere de bu ödeneğin verilerek ayrımcılığa son verilmesini talep ediyoruz.

3-Yardımcı Hizmetler sınıfı çalışanlarının mesai süresi belli değil, bunun için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Oysa anayasamızda angarya yasaklamasına rağmen günde hiçbir ücret almadan 8 saatten fazla çalışmak angarya olduğu tüm hukukçuların malumu. Bunun için ya mesai ücreti yada mesai sürelerini belirlemek için bir çalışmanız olacak mı?

4-Aynı kurumda çalışan bir öğretmen çocuğuna DPY ve Bursluluk sınavlarında kontenjan ayrılırken neden memur ve hizmetlilerin çocuklarına böyle bir kontenjan ayrılmıyor? Sizce bu ayırımcılık değil mi?

5-Kurumumuzda çalışıp derse girmeden ek ders alan Şube müdürlerine ve Şeflere ek ders ücreti veriliyor da hizmetli ve memurlara neden  verilmiyor?

6-Uzun süredir Yatılı okullarda çalışanlarına ek iyileştirme yapacağınızı dile getirdiniz. Bunu ne zaman gerçekleştirmeyi düşünüyorsunuz?

7- 24 Kasım 2004 öğretmenler günü mesajınızda ( unutmuş olabilirsiniz ama bizler unutmadık) Doğu ve güneydoğuda çalışan öğretmenlere doğu tazminatı vereceğiz demiştiniz doğuda çalışma tazminatı ne, oldu ne zaman iyileştirme düşünüyorsunuz?

Eğitim çalışanları olarak Bakan'ın her söylediğini önemsediklerinin kaydedildiği açıklamada; “Biz eğitim çalışanları bakanımızın söylediği her şeyi önemserdik. Söylenenler yerine getirilmeyince bizler hep üzüldük. Sizlerin, bizleri daha fazla üzmemeniz için yukarıda sıraladığımız ve bulunduğunuz vaatleri yerine getirmenizi bekliyoruz” denildi.

bingöl kent haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın