KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Bakan yılmaz: muhafazakar ve demokrat bir partiyiz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bir taraftan muhafazakar ve demokrat bir partiyiz. Ama muhafazakarlığımız tarihimize, kültürümüze, aile yapımıza bağlı olmak anlamında bir muhafazakarlıktır. Diğer alanlarda Ak Parti sonuna kadar değişimcidir ve dönüştürücü bir partidir. Bunu da icraatlarıyla ortaya koymaktadır” dedi.

Bakan yılmaz: muhafazakar ve demokrat bir partiyiz
07 MAYIS 2012 PAZARTESİ 20:45
0
1707
0
AA aa

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Yılmaz, partisinin il başkanlığı kongresine katıldı. 

Kongrede bir konuşma yapan Yılmaz, Türkiye'nin karanlık dönemlerden AK Parti sayesinde kurtulduğunu, kurulduktan çok kısa bir süre sonra iktidara gelen ve her seçimde oyunu artıran Ak Parti'yi çok iyi anlamak gerektiğini söyledi.

Ak Parti'nin değişim ve dönüşümün adresi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bir taraftan muhafazakar ve demokrat bir partiyiz. Ama muhafazakarlığımız tarihimize, kültürümüze, aile yapımıza bağlı olmak anlamında bir muhafazakarlıktır. Diğer alanlarda Ak Parti sonuna kadar değişimcidir ve dönüştürücü bir partidir. Bunu da icraatlarıyla ortaya koymaktadır. Ak Parti, bölgesinde değişim dinamiğini tetiklemiştir. Ak Parti devrimci bir partidir" diye konuştu.

Daha önce halkın oyuyla iktidar olanların, halka verdikleri sözleri unutarak başkalarının vesayetinde çalıştıklarını dile getiren Yılmaz, şöyle dedi: 

"Ak Parti milletin bağrından doğduğu gibi milleti Ankara'da en onurlu, en doğru şekilde temsil etmiştir ve halkın siyasete olan güvenini yeniden tazelemiştir. Ak Parti yapay bir oluşum değildir. 11 yıllık geçmişimiz var ama aslında tarihi çok derin köklerinden güç alan bir partidir. Türkiye için kayıp yıllar olan 1990'lı yıllarda kriz üzerine krizler yaşandı. Bir gece insanlarımız yoksullaştı. Bütçemizin büyük bir kısmı faize gitti. Birtakım bankalarda on milyarlarca Dolar paramız batırıldı. Milletin seçtiği insanlar, hükümetler, 28 Şubat gibi süreçlerle alaşağı edildiler. Milletin gözü önünde komplolar yapıldı. Karanlık dönemler yaşandı."

-"Laf etmek kolay ama iş yapmak zordur"-

Bakan Yılmaz, Ak Parti'nin halka verdiği güvenin temelinde "Vereceğiniz sözü tutacaksınız ama, tutamayacağınız sözü vermeyeceksiniz" anlayışının olduğunu kaydetti.

Geçmişte çok söz verildiğini anımsatan Yılmaz, şunları söyledi: 

"Konuşmak, laf etmek kolay ama iş yapmak zordur. Bir laf etiyseniz sonuna kadar arkasında duracaksınız. Ak Parti iktidara geldiği günden beri acil eylem planlarıyla, planlı programlı bir şekilde halka sözlerini verdi ve bütün sözleri yerine getirdi. Ak Parti iktidarında gümrük ve sosyal alanda reform yapıldı, ekonomi büyüdü. Sadece ekonomiyi büyütmedi bu parti, sadece sosyal alanda bir restorasyon yapmadı aynı zamanda temel hak ve hürriyetleri geliştirdi. Ak Parti'den önceki dönemleri gerçekten iyi hatırlamamız lazım. Yaylaların kapalı olduğu günleri yaşamadık mı-, yollarda defalarca kontrollerin yapıldığı dönemleri yaşamadık mı-, işkencelerin, faili meçhul cinayetlerin olduğu dönemleri yaşamadı mı bu bölge."

-"Darbecilerden hesap sorulmalı"-

Darbe ve darbeciler hakkındaki soruşturmalara değinen Yılmaz, yapılan her darbenin milletin iradesine ve değerlerine, ekonomiye, kalkınmaya, Türkiye'nin uluslararası itibarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibar ve prestijine karşı yapıldığını belirtti. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ordumuz göz bebeğimizdir. Ama darbecileri bir tarafa ayırmamız lazım. Bu millete darbe yapanlara siyaseten, ahlaken ve hukuken de hesap sormamız lazım. Türkiye çok şükür bugünlere geldi bugünleri gördü ve bu Ak Parti dönemine nasip oldu. Şimdi ileri demokrasi istiyoruz. Bunu yapmak üzere yeni anayasa çalışmalarımız başlatılmıştır. Normal demokrasiden ileri demokrasiye de inşallah geçeceğiz."

-"Orda bir köy var uzakta, artık o köy uzak değil"-

Yılmaz, Ak Parti iktidarında hiçbir dönemde yapılmadığı kadar doğuya yatırım yapıldığını vurguladı. Geçmişte doğudan bahsederken adeta çok uzak memleketlerden bahseder gibi bahsedildiğini ifade eden Yılmaz, "Orda bir köy var uzakta, diye şarkılar söylüyorlardı. Artık uzakta bir köy yok. Artık bütün köyler yakın. Artık bütün köyler ulaşılabilir durumda" dedi.

Terör olaylarına da değinen Yılmaz, terörün en büyük zararı bölgeye verdiğini ve bunun artık bunun bitmesini istediklerini söyledi.

Bakan Yılmaz, son bir ayda Bingöl'de yapılan hizmetleri anlattı

Bakan Yılmaz, konuşmasının sonunda son bir ayda Bingöl'de yapılan hizmetleri anlatarak, şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl'e yaptığımız bütün hizmetlerden teker teker burada bahsetmek mümkün değil. Üniversiteden duble yollara, eğitim kurumlarından kırsal kalkınma programlarına, tarımsal kooperatiflerden kayak tesislerine, çağrı merkezlerinden SODES projelerine, TOKİ konutlarından DSİ'nin yatırımlarına, sağlık alanı, sosyal yardımlaşmaya,  toplulaştırmadan OSB'ye, küçük sanayi projelerimize, teşviklerden Et Balık Kurumu'nun yenilenmesine, gibi daha sayamadığım sayısızca hizmetlerimizi yaptık yapmaya devam ediyoruz. 

Çok uzun süredir Bingöl'ün en büyük sorunu, derdi olan Düzağaç tapu sorunu vardı. Bu konuda Ankara'da bir komisyon kurdum. Bingöl'den ilgili kurumların ilgililerini çağırdım. Bu komisyonla uzun soluklu bir çalışma yaptık. Sonuçta ben onlara bunun idari bir yolu var mı diye sordum. İdari bir çare bulamadılar.  O zaman bunu bir kanuni düzenlemeyle haletmemiz lazım dedik.  V e sağ olsunlar bakanlıktaki arkadaşlar Bingöl'ün bu sorununun çözümü konusunda bir madde formüle ettiler ve o maddeyi de en son çıkan 2/B yasasına dahil ederek bu büyük sorununu çözmüş olduk. Bingöllümüze hayırlı uğurlu olsun. 

Yine son 1 ay içerisinde afet kapsamında yapılan konutlarımızın altyapı sorunu vardı. Sadece Bingöl'ün eski afetlerden yapılmış konutlarının altyapı çalışmaları için 19 milyon TL7nin üzerinde bir ödenek gönderdik.  İnşallah bu yıl içerisinde bu problemde çözülmüş olacak. 

Yine son bir ay içerisinde Türkiye'de ilk defa SUKAP projesi kapsamında uygun ve uzun vadeli kredi ile Bingöl'ümün altyapı sorununu geçtiğimiz günlerde temelini atarak başlattık. Bingöl'ümüzün 40 yıldır özlemle beklediği altyapı sorununa kazmayı vurarak çözüme kavuşturmuş olduk. 

Yine Üniversitemize Veterinerlik Fakültesi kurduk. Geçtiğimiz günlerde Bakanlar kurulumuzun kararı resmi gazetede onaylandı ve Bingöl üniversitemiz 6'nci fakültesine kavuşmuş oldu. Bu fakültemiz inşallah hem çiftçilerimize hem hayvancılıkla geçimlerini sağlayan vatandaşlarımıza çok önemli katkılar sağlayacaktır. 

Bu saydıklarımı biz sadece 1 ay içerisinde gerçekleştirdik. Geçmişte bu hizmetler bırakın 1 yılı 5-6 yılda gerçekleştirilemezdi. İşte AK partinin farkı budur.  

Yine İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) adı altında bir projemizi Bingöl'ümüze kavuşturduk. AB fonlarına bir başvuruda bulunduk.  Bingöl'de İŞGEM kuralım dedik.  Valimizin de çok kaliteli bir proje hazırlayarak AB'ye sunduk ve onaylandı. Şimdi yer bakıyoruz.  Bu çok önemli. Yeni bir bir iş ruhu oluşturmak, yeni işyerleri açmak için son derece önemli bir çalışmadır.

Yine bildiğiniz gibi TOKİ içmeler mevkiinde kontular yaptı. Şimdi bunlara TOKİ yenilerini katmaya karar verdi. TOKİ şimdiye kadar Bingöl'e 3501 adet konut yapmış. İçmeler konutlarını da teslimi durumunda bu rakam 4 binin üzerine çıkmış olacak. Buna alt gelirliler için 612 adet konut daha yapma kararı alındı. Bu konutlarımızda yine aynı bölgede İçmeler bölgesinde yapılacak.  Yoksul insanlarımız, imkanı kısıtlı vatandaşlarımız daha modern konut imkanı kavuşmuş olacaktır inşallah.

Askeri alanlar şehrimizin büyük bir bölümünü kapatmış durumda. Kıbrıs mahallesi gibi. Bu konurda bir çalışma yürüttük.  42 dönümlük alan askeri alandan çıkartılıp belediye devir kararı alındı. Bu alanda inşallah güzel bir ticaret merkezi kuracağız. Bingöl'ün önünü açacak, gelişmesine vesile olacak alanı inşallah en iyi şekilde değerlendireceğiz.  Buda özellikle Kıbrıs Mahallesi büyük bir faydası olacak bir alandır.  Yine Kıbrıs Mahallemizde yeni bir ağız diş sağlığı merkezi yapıyoruz. Sağlık müdürlüğü bir kompleks içerisinde toplum merkezi kompleks merkezi ile o bölgeyi Bingöl'ün en değerli bölgesi yapacağız inşallah. Her mahallemize her bölgemize yatırımlarımız devam ediyor ve devam edecek.”

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın