KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Bakan yılmaz, muhtarları dinledi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, muhtarlar ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Bakan yılmaz, muhtarları dinledi
06 MAYIS 2012 PAZAR 21:55
0
1472
0
AA aa

Cumartesi günü saat 18.00'de Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcıları Abdulaziz Aydın, M. Alper Çığ, kurum müdürleri, il genel meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. 

Küçüktekören Muhtarı Ahmet Baraç, sulama kanalı olmadığı için çiftçilerin büyük sıkıntılar çektiğini, bu nedenle tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini belirterek, Yamaç Sulama projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Bundan önceki dönemlerde sürekli yol ve altyapı gibi çalışmalara önem verildiğine dikkat çeken Bakan Yılmaz şöyle konuştu: “Ancak bu gün sulama daha öncelikli hale geldi. Yamaç, Ilıcalar, Genç ve Servi gibi bazı bölgelerde gölet projelerimiz var. Bunların dışında bir de küçük sulama çalışmaları yapmamız gerekiyor. Gölet projeleri ile ilgili DSİ Genel Müdürü ile görüştüm, çalışmalar hızlandırılacak.”

Muhtarların, bazı köylerin altyapı, işçe suyu ve sulama gibi sorunlarının hepsinin çözüldüğünü bazı köylerin ise sorunlarla boğuştuğu şikâyetlerine Bakan Yılmaz, “Köylere hizmet yapılırken adaletin gözetilmesi gerekiyor. Bu nedenle İl Özel İdaresinin temel ihtiyaçlara yönelmesi lazım” dedi.

 Zorlu kış şartları nedeniyle yollarda bozulma meydana geldiğini belirten Bakan Yılmaz, önceliği tahrip olan yollara vereceklerini söyledi. Bakan Yılmaz, “Bu yolları tamir etmezsek o yollara harcadığımız para boşa gidecek. Bakımını yapmazsak ilerde çok daha büyük maliyetler ile karşı karşıya kalabiliriz.” Bakan Yılmaz, temel prensiplerinin birinci kat çalışması yapılan yolların ikinci kat çalışması yaparak işi tamamlamak olduğu söyledi.

Hayvan yetiştiricilerinin süt pazarlamada sıkıntı çektiklerini belirten muhtarlar, bu konuda süt toplama çalışması yapılmasını istediler. Bakan Yılmaz ise SÜTAŞ'ın süt toplama projesi olduğunu ve Valilik ile birlikte çalışma yapıldığını belirtti.

Yoğun kar yağışı nedeniyle buğday ve arpa tohumlarının yandığını bu nedenle ellerinde tohum dahi kalmadığını aktaran muhtarlar Bakan Yılmaz'dan yardım istedi. Bakan Yılmaz, Tarım Müdürüne konunun araştırılarak gerekenin yapılması talimatını verdi.

Sorunlarını kurumlara ilettiklerinde “Ödenek yok” yanıtı aldıklarını söyleyen muhtarlar, Bakan Yılmaz'dan ödenek istediler. Bakan Yılmaz ise, İl Özel İdaresine sürekli destek olduklarını ve genelde bu destekleri kalıcı hizmetlere yaptıklarını söyledi. Bakan Yılmaz, ödenekleri arttırmaya devam edeceklerini belirtti.

Havaalanı konusuna değinen Bakan Yılmaz, çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Geçen yıl yapılan saldırının bir takım olumsuzluklar ortaya çıkardığına dikkat çeken Bakan Yılmaz, “Geçen yıl yapılan saldırı biraz çalışmaları geciktirdi. Ama kim ne yaparsa yapsın biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Para problemi de yaşatmadık. Gelecek yıl inşallah Bingöl hava ulaşımı olan bir il olacak” dedi. Bakan Yılmaz, olağan üstü bir olay olmadığı sürece fiziki işleri 2012 yılı içersinde bitirmeyi hedeflediklerini vurguladı. 

Doğalgaz etüt çalışmalarının bitirildiğini belirten Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“İnşallah önümüzdeki günlerde BOŞAT doğalgaz yapımını ihale edecek. İhale süreçleri bizim kontrolümüzde olmadığı için tarih vermek istemiyorum. Bazen ihalelerde sorun çıkabiliyor. Bu nedenle kesin tarih veremiyoruz ancak takibini yapıyoruz. Ancak birde şehir içi şebeke ihalesi var. Bunu da BOTAŞ değil özel firmalar yapıyor. Maalesef doğuda bir çok ile doğalgaz gittiği halde kullanamıyorlar. Özel sektör doğuda karlı görmediği için gelip işi yüklenmiyor. BOTAŞ burada bir değerlendirme yapıyor. Özel sektör girmezse devletin girme ihtimali var.” Bakan Yılmaz, doğalgazın hükümetin taahhüdü olduğunu söyledi.

Diyarbakır – Bingöl – Erzurum yolu projesine büyük önem verdiği belirten Bakan Yılmaz, “Bu projeye havaalanı ve doğalgazdan daha fazla önem veriyorum. Doğu batı ekseninde duble yollarımız bitti, kalite problemimiz var. İnşallah onu da bu yıl büyük oranda çözeceğiz. Birde Gap'ı Karadeniz'e bağlayan projemiz var. Bunun getireceği ticari hareketlilik son derece önemli. Bakan olur olmaz programa aldığım bir projedir. İhalesi yapıldı, ödeneği çıkarıldı. Geçen yaz bu güzergahta yüzlerce araç çalıştı. Fakat geçen yıl bu güzergahta bazı saldırılar oldu. Bunun getirdiği bazı yavaşlamalar oldu. İnşallah bu sene hızlı bir şekilde çalışmalara devam edeceğiz.” Bakan Yılmaz, yol olmadan kalkınmanın olmayacağını bu nedenle yol çalışmalarına önem verdiklerini ifade etti.

SÜTAŞ'ın kamu kuruluşu olmadığına dikkat çeken Bakan Yılmaz, “Bu konuda net bir şey söyleyemeyeceğim. Özel sektör bu, bu konuda kesin bir şey diyemem. Yarın karar değiştirir, vazgeçer. Ben kesin gelecek diyemem. Kamu kurumu olsa rahat konuşurdum. Ancak gereğini yapıyorum, buna emin olun” dedi.   

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın