KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2026 Cuma
°C

Bakan yılmaz teleferikte mahsur kaldı

Van'da gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan, Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak tesislerinde elektriklerin kesilmesinden dolayı 10 dakika havada mahsur kaldı.

Bakan yılmaz teleferikte mahsur kaldı
19 ŞUBAT 2012 PAZAR 20:17
0
2438
1
AA aa

Van'daki programı kapsamında gazetecilerle kahvaltı yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van'ın ekonomik olarak ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. 2005-2011 yılları arasında Van'a SODES ve KÖYDES projeleri kapsamında 190 milyon TL yatırım yapıldığına dikkat çeken Yılmaz, Van'da önemli toplantılar yaptıklarını bildirdi.

Van'ın ekonomik değerlerine de değinen Bakan Yılmaz, "Turizm alanı çok ciddi bir sektör. Van'ın bu konuda potansiyeli çok iyi. Yine ticaret olmazsa olmazımızdır. Bölgenin kalkınması için daha fazla kanal açılmalı ülkelerle ticaret yapılmalıdır. Komşu ülkelerle ticaret yapmadan bölgenin kalkınması düşünülemez. Tarım ve hayvancılık yine aynı şekilde bölge için çok önemli. Sanayi için uygun bir ortam var. Van, deprem öncesinden daha iyi olacak" dedi.

Bakan Yılmaz, kahvaltıdan sonra beraberindekilerle birlikte Anadolu konteyner kente geçerek burada kalan ailelerle görüştü. Depremzede ailelerin sorunlarını dinleyen Yılmaz, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu konteyner kentte incelemeler yaptıktan sonra Bakan Yılmaz, Vali Münir Karaloğlu ile birlikte Gevaş ilçesindeki Abalı kayak tesislerine geçti. Burada minik kayakçılarla sohbet eden Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyete tesislerde kestane ve közde patates ikram edildi. Yapımı yeni tamamlanan 800 kişi kapasiteli kayak tesislerinin ek telesiyej tesisinin açılışını yapan Bakan Yılmaz açılıştan sonra telesiyeje binerek tesisin zirvesine çıkmaya başladı.

Ancak, Vali Münir Karaloğlu ve Bakan Cevdet Yılmaz'ın bindiği telesiyejde elektrikler kesildi. Jeneratörün de devreye girmemesi üzerine Yılmaz ve Vali Karaloğlu yaklaşık 10 dakika boyunca havada asılı kaldı. Jeneratörlerin devreye girmesiyle zirveye çıkan Yılmaz, Van'ın önemli merkezlerinden birisinin de Abalı Kayak Tesisi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu tesisler burada yaşayanlar ve dışarıdan gelenler için bir turizm merkezi.

Van'ın daha güzel bir turizm cazibe merkezi olması için çalışıyoruz. Kar bu bölge için bir nimettir. Bunun ekonomik değerlere dönüştürülmesi gerekir. Biz Bakanlık olarak cazibe merkezleri programları kapsamında bu tesisleri destekliyoruz. Ayrıca, burada bir deprem yaşandı. Bu depremin psikolojisinin silinmesi için bu tesislerde sık sık etkinliklerin yapılması gerekir."

Bakan Yılmaz ve Vali Karaloğlu, daha sonra minik kayakçılara eşofman hediye ederek tesislerden ayrıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Selim ELHANSU (@Misafir_8018)
21 Şubat 2012 Salı 15:58
Sayın editör, bakan beyin bu haber yazısına yorum yazıyoruz ama maalesef yayınlamıyorsunuz. bu nasıl bir basın yayın ilkesi anlayışı biz anlayamadık....
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
17.04.2026
18:31
Bingöl`de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında jandarma ekiplerince bir adrese düzenlenen operasyonda silah ve mühimmatlar ele geçirildi.
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl`de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın