KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Balık pazarına giriyoruz!

Bingöl'deki akarsu ve baraj göllerinde kafes balık yetiştiriciliği için çalışma başlatıldı. Bahadır: İlimizde balık yetiştiriciliği noktasında komşu illerle rekabet edebilir düzeye gelmeyi hedefliyoruz.

Balık pazarına giriyoruz!
26 EYLÜL 2018 ÇARŞAMBA 21:42
6
2717
3
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kent genelindeki akarsu ve baraj göllerinde yaptığı çalışma kapsamında, balıkçılık ve yavru üretimi potansiyelinin uygun olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Açıklamada, balık yetiştiriciliği için uygun sahaların tespiti sonrasında yetiştiricilik yapan ve ihracat pazarında söz sahibi olan firmaları kentte kazandırmak için ön çalışma yapıldığı belirtildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, Özlüce barajından ilk numunenin alındığı belirtilen açıklamada, “Yukarı Kalehan Barajı ile Beyhan Barajı Göllerinin kafeslerde balık yetiştiriciliği açısından, kaynak sularının ise yavru üretimi açısından uygunluğunun tespiti için su numune alma çalışmalarına başlanarak ilk numune alım işlemi Özlüce Baraj Gölü sahasında gerçekleştirildi” denildi.

Çalışmaların ardından yatırımcıları Bingöl'e davet edeceklerini söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır ise, “Ülkemizde, kırsal alanlarda alternatif olarak yapılan ve milli ekonomimize doğrudan katkı sağlayan su ürünleri yetiştiriciliğinin, ilimiz iç sularında modern tekniklerle yapılması, İlimizin, Avrupa Birliği, Uzakdoğu ve Amerika kıtası ülkelerini kapsayan su ürünleri ihracatı pazarında, söz sahibi olması açısından böyle bir çalışma başlattık. İl müdürlüğümüzce başlatılan çalışma kapsamında; baraj göllerimiz başta olmak üzere akarsu ve kaynak sularımızdan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün lojistik desteğiyle aylık periyodik olarak su numuneleri alınacak olup, yıllık bazda su kalitesi parametreleri yönünden incelemesinin yapılacağını sonuçların olumlu olması durumunda yatırımcıları ilimize davet edeceğiz. İlimizde balık yetiştiriciliği noktasında komşu illerle rekabet edebilir düzeye gelmeyi hedefliyoruz” dedi.

Öte yandan İl Müdürü Bahadır, saha çalışmasındaki desteklerinden dolayı İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mehmet Emin Boğatekin ve ekibine teşekkür etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31485)
27 Eylül 2018 Perşembe 14:06
Gerçekten de tebrik ediyorum arkadaşlarımızı olur olmaz bilemeyiz ama her yerde oluyorsa burada neden olmasın.Bu memlekette taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31480)
27 Eylül 2018 Perşembe 10:09
Geç bile kalındı .Bingöl'ün her tarafı su.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31475)
26 Eylül 2018 Çarşamba 22:10
Ufak at balıklar yesin
30.06.2025
20:07
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl`e geliyor
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleştirilecek program, Bingöl Merkez İnönü Mahallesi, Maden Sokak'ta bulunan Semerkand Mescidi'nde düzenlenecek.
30.06.2025
19:47
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği gerçekleştirdi, vatandaşları bilgilendirildi.
30.06.2025
18:16
Türkiye`yi temsil edecekler
Türkiye'yi temsil edecekler
Bocce Bowling ve Dart Milli Takıma seçilen Bingöllü sporcular Sayak ve Gezli, 1-6 Eylül 2025 tarihlerinde İsviçre'de olacak Avrupa Büyükler Raffa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekler.
30.06.2025
17:24
Zıkte Aşireti Hınıs`ta Buluştu
Zıkte Aşireti Hınıs'ta Buluştu
Bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendiren Ataoğlu: 'Elbette yollar uzun, şehirler uzak olabilir. Fakat bizler biliriz ki, mesafe sadece haritalarda vardır. Gönüllere sınır çizilemez. Ne zaman ki birbirimizi unutur, aramıza fitne düşmesine izin veririz; işte o zaman asıl kaybımız başlar' dedi.
30.06.2025
17:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de üzerinde uyuşturucu ile yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
30.06.2025
17:22
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Yıpranma hakkı, statü tanımı, taltif ve KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması taleplerini dile getiren Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş; 'Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın