KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Eylül 2025 Cuma
°C

Balkanlıoğlu: müsamaha yok!

‘Bankamatik Memur' diye tabir edilen işe gitmeden maaş alan kamu çalışanlarına yönelik incelemelerin devam ettiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, yanlış yapanın kim olduğuna bakılmaksızın gerekli cezanın kesileceğini vurguladı. Başbakan Erdoğan'ın Bingöl hakkında bilgi istediğini kaydeden Balkanlıoğlu, yapılacak hizmetlerin takipçisi olduklarının altını da çizdi. İşte Balkanlıoğlu'ndan önemli notlar… 

Balkanlıoğlu: müsamaha yok!
29 OCAK 2008 SALI 11:13
0
2066
0
AA aa
Aydın Arık'ın Haberi
 

Bingöl'ü ve Bingöllüleri yakından tanımak için yürüttüğü çalışmalar kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerini sürdüren Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekilliği görevini yürüten Genç Kaymakamı Cahit Çelik ile birlikte dün akşam saatlerinde BingolOnline/ Kent Haber Gazetesi'ne ziyarette bulundu. Kent haber Yazı İşleri Müdürü Hakim Değişgeç'e Bingöl'deki çalışmaları hakkında görüşlerini aktaran Vali Balkanlıoğlu, yöneltilen sorulara da net yanıtlar verdi.
“Kapım herkese açık”
Erzincan Refahiye İlçesi'nde görev yaptığı sıralarda dönemin Valisi Merhum Recep Yazıcıoğlu ile çalışan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, halkla ilişkiler konusunda Yazıcıoğlu ile benzerliği dikkat çekiyor.
Yardım isteyenlere, sıkıntısını aktaracaklara kapısının her daim açık olduğunu aktaran Vali Balkanlıoğlu, bu konuda hassas olduğunu, görüşmek isteyen herkesle görüştüğünü ifade etti. Vatandaşlar arasına mesafe koymadığının altını çizen Balkanlıoğlu: “İsteyen gelip makamda, isteyen telefonla arayarak derdini anlatabilir. Bizler, halkımızı için varız. Onlardan kopuk yaşamamızı düşünülemez. Kimseyi kapımızda geri çevirecek değiliz. Kapımız sonuna kadar açıktı. Bunu da laf olsun diye söylemiyorum” dedi.
“İmkânlarımızı halkımız için kullanacağız”
Yoksullara yapılan yardımların arttığı yönündeki görüşler üzerine bir takım değerlendirmelerde bulunan Vali Balkanlıoğlu, mevcut imkânların yoksullar için kullanılacağını, açta ve açıkta kimsenin bırakılmayacağını kaydetti. Bu konuda muhtarlara da telkinlerde bulunduğunu anlatan ve bunun yaşadığı bazı hadiselerden örnekler vererek şekillendiren Balkanlıoğlu: “Bingöl'de yoksulluktan bir insanımızın hayatını kaybetmesi durumunda bizler katil sayılırız. Bizler, yoksullarımızın ihtiyaçlarını gidermek, onların sıkıntılarına ortak olmak durumundayız. Bu konuda muhtarlara ‘yoksul ailelerimizin başına gelecek olumsuzluklardan sizler sorumlusunuz, vebali sizin boynunuza' şeklinde telkininde bulundum ve bildirecekleri yardıma muhtaç tüm ailelerin ihtiyaçlarının giderileceğini de söyledi. Ama yapılacak yardımlar öncesinde gerekli araştırma ve incelemeler yapılacaktır. Öyle her önüne gelen yada ihtiyacı olmadığı halde devletten yardım almaya alışanlara karşı da gerekli önlemleri alacağız. Yardımlar, gerçek ihtiyaç sahiplerine verilecek”
“Müsamaha gösterilmeyecek
İl Özel İdaresi ile diğer kurumlarda görevli olan ancak işe gitmeden maaş alan ve ‘Bankamatik memur' diye tabir edilen kamu çalışanlarına yönelik başlatılan çalışmalarla ilgili yöneltilen sorulara ‘Kim olduğuna bakılmaksızın gereğini yaparız' diyen Vali Balkanlıoğlu, bu tutumda bulunanların tespit edildiğini, çalışmaların ise devam edeceğini söyledi.
Balkanlıoğlu: “Bingöl'de vali olarak ilk göreve başladığım zaman, özel idare sorumluluğunu Genç İlçe Kaymakamımız Cahit Çelik'e verdim. Aldığımız bazı duyumlardan yola çıktık ve bazı kamu çalışanlarının mesaiye gitmediğini tespit ettik ve bu kişiler hakkında gerekli soruşturmayı hemen başlattık. Kim olursa olsun, aşiret çocuğu, ağa çocuğu, müteahhit, siyasetçi yakını, ne olursa olsun fark etmez! Mesai yapmayan hiç kimse devletten bir kuruş alamaz. Bu konuda kesinlikle müsamaha göstermeyiz. Ben Bingöl'ün valisi olarak nasıl mesai yapıyorsam, onlarda yapacak ve yapmak zorundadırlar. İstersem bende mesai yapmam ama vicdan meselesi. Benim vicdanım razı olmaz. Bizde ne ağa, ne de aşiret çocuğu yoktur. Bizde ayırım yok. Yarın merkez alınacağımı bilsem yinede bunlara göz yummayacağım. Çalışmadan, mesai yapmadan memur, işçi, kim olursa olsun gereğini yaparım. Köylerde de aynı benzer durumlar olduğunu duyuyorum.. Hemşire, imam, öğretmen kim işe gitmiyorsa muhtarlar söylesinler. Gerekeni yapmak bize düşer ki, yaparız da” diye konuştu.
“Başbakan, Bingöl'e yakın ilgi gösteriyor”
Havaalanı ve üniversite inşaatının biran önce tamamlanması ve hizmete sunulması konusundaki soruları da yanıtlayan Balkanlıoğlu, bu konuda milletvekilleriyle birlikte ilgili bakanlıklara gidip görüşmelerde bulunduklarını belirtti.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bizzat görüştüğünü, havaalanına duyulan ihtiyacı ve önemi aktardığını ifade eden Balkanlıoğlu: “Ulaştırma Bakanına ‘ Bingöl Üniversitesi açılacak. Bu nedenle havaalanına ciddi bir ihtiyacımız olacak' dedim. Ulaştırma Bakanı da bana ‘ 2009'da olur' dedi. Öte yandan Bingöl'e doğalgaz getirilmesi için Botaş Genel Müdürü ile görüştük. O da 2009 dedi. Başbakanın talimatı var bütün illere 2009 yılında doğalgaz gidecek. Bingöl Üniversitesi için de ilk etapta bir rektör yardımcısı atanacak. Geçen Cumartesi günü Başbakan telefon etti. Sıkıntıların olup olmadığını sordu. Bende üniversite, havaalanı, dubleyol ve doğalgaz ihtiyaçlarımızın bulunduğunu söyledim. Bölünmüş yol için ayrılan para miktarını sordu ben de bir miktar ayırdığımı söyledim. Başbakan da bana ‘Sıkıştığınız noktada haberim olsun. Maliye Bakanına gereken talimatı veririm, size yardımcı olacak' ‘ dedi. Ayrıca Başbakan bana ‘ Bingöl Halkına yardımcı ol, bu konuda yetkilerini sonuna kadar kullan arkandayız' dedi. Yine Başbakan ‘ KÖYDES çalışmalarını, üniversitenin durumunu, ilçelerin durumunu' sordu. Başbakan Bingöl'e yakından ilgileniyor” şeklinde konuştu.
“Olumsuz hava kırılmalı”
‘Bingöl'ü ve Bingöllüleri nasıl buldunuz?' sorusuna ‘Bingöl güzel ve şirin bir il. İnsanlarımız iyi, devletine bağlı, hürmetkâr' şeklinde yanıt veren Balkanlıoğlu, tek sıkıntının, Bingöl'ün terör olaylarıyla anılması olduğunu belirtti. ‘Bingöl'e karşı batı illerinde olumsuz bir bakış açısı var' diyen Balkanlıoğlu: “Bu havayı kırmamız lazım. Yüzenada, Güneşin Doğuşu ile diğer tarihi ve turistik mekânlarımızı anlatmamız, tanıtmamız lazım. Kaplıcalarımız var ama kimse bilmiyor. Yüzen adamız var kimse gelmiyor. Bunları daha iyi tanıtarak olumsuz bakış açılarını değiştirmemiz gerekiyor. Bu mekanlarımızın hak ettiği değerleri bulması için gerekli girişimlerde ve iyileştirici çalışmalarda da bulunacağız” ifadelerini kullandı.
Balkanlıoğlu, İstanbul'daki sanayicileri ve işadamlarını yakın tarihte Bingöl'e getirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.
 
 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.09.2025
17:36
Bingöl`de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından okul çevreleri ve servisleri denetlendi. Denetimlerin yıl boyu süreceği aktarıldı.
11.09.2025
17:29
Bingöl`de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de, üst merkezlerde riskli bulunarak yapılmayan iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı, Bingöl Devlet Hastanesi'nde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
11.09.2025
12:16
Bir ilginç kaza! Bingöl`de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Bir ilginç kaza! Bingöl'de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Otobüsün hareket ettiğini fark eden sürücü kapıyı açmak istese de başarılı olmadı ve otobüs, park halindeki başka bir otobüse çarparak durdu. Kameralara yansıyan kazada maddi hasar oluştu.
11.09.2025
11:56
Bingöl`de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de 7 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli şahıs saklandığı adreste yakalandı. Yapılan aramada 1 adet tabanca ve 14 adet fişek ele geçirildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın