KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Baluken, çocuk yuvalarını sordu

BDP Bingöl Milletvekili Baluken, TBMM’ine önerge vererek, çocuk yuvalarında sorunların her geçen gün arttığını söyledi.

Baluken, çocuk yuvalarını sordu
30 MAYIS 2012 ÇARŞAMBA 08:49
0
1495
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumları ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na araştırma önergesi verdi.

Aile ve Sosyal Bakanlığı'na bağlı bulunan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki, kurum ve kuruluşların incelenmesi, sorunların belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla meclis araştırma önergesi veren Baluken: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki kuruluşların temel ilkeleri şöyle sıralanmıştır. Anayasada belirtilen Sosyal Devlet olma ilkesi çerçevesinde kuruluş felsefesi; insan haklarına, evrensel hukuk ilkelerine ve uluslararası sözleşmelere bağlı çalışmak, bilimsel veriye dayalı sürdürülebilir hizmet vermek, işbirliğine açık, tarafsız ve şeffaf olmak, tüm hizmet verilen kesimlerin ve çalışanların memnuniyetini sağlamak. Bunun yanı sıra söz konusu kurumlarda; sosyal açıdan dezavantajlı çocuk ve gençlerimiz toplumsal yaşama hazırlanmakta ve bu kesimlerin ihtiyaçları giderilmektedir. Planlanan vizyon ve misyon böyle iken, çocuk yuvalarımızda sorunlar her geçen gün büyümekte, kamuoyunda sıkça gündemleşmektedir. Söz konusu kurum ve kuruluşlarda, çocukları topluma kazandırmak bir yana kötü muamele ve yasa dışı yaklaşımlarla çocuklar, sosyal hayattan kopuk hale getirilmektedir. Basına sık sık yansıdığı şekli ile çocuklara işkence yapılması, yuvalardan kaçırılan çocuklar, insanlık dışı bir şekilde satılmak istenen çocuklar, taciz gibi birçok sorun ilgili kurumlarda yaşanmıştır. Tüm bu sorunların yanı sıra kamu idaresinin Çocuk Yuvaları için ayırdığı ödeneğin düşük olması ve hizmetin dışarıdan satın alınması yolu ile gerçekleştirilmesi söz konusu sorunları içerisinden çıkılmaz hale sokmuştur. Özel kurum ve kişilere devredilen hizmet anlayışı beraberinde çocuklara yönelik güvenli ve şeffaf yaklaşımı da aşındırmıştır. Ayrıca sorunları katı merkeziyetçi, bürokratik yöntemlerle çözme anlayışı nedeniyle, taşra hizmeti veren bu tür hassas kurumlardaki olumsuz durumlar merkeze taşınamamakta ve bir şekilde üstü örtülmektedir. Bunlardan hareketle; başta taşradaki çocuk yuvaları olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki kuruluşlardaki ihlallerin incelenmesi, ihlale uğramış çocukların belirlenip gerekli tıbbi ve rehabilite edici yardımların yapılması, çocuklara yönelik ihlallerin sebeplerinin kaynağına inilerek bu sebeplerin ortadan kaldırılma yolunun bulunması, merkezi bütçeden ayrılan ödenek miktarının yeterliliğinin araştırılması, hizmet alımında özelleştirmeden kaynaklı sorunların belirlenmesi ve çocuklarımızın daha iyi şartlarda yaşamaları, eğitim almalarının yolunun açılması amacıyla bir Meclis Araştırması açılması gerekmektedir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2025
21:59
12Bingölspor`dan 3. Lig hazırlığı!
12Bingölspor'dan 3. Lig hazırlığı!
BAL 2024-2025 sezon şampiyonu olup 3. Lig'e yükselen 12 Bingölspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da çeşitli toplantılar ve görüşme yapacak olan kulüp yönetimi, birlik çağrısında bulundular.
13.05.2025
19:24
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi eski binasının yıkım işi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca 10,5 milyon lira muhammen bedel üzerinden açık teklif usulüyle ihale edilecek. İhale tarihi ve diğer detaylar şöyle;
13.05.2025
19:11
Vali Usta`dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Vali Usta'dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ziyaretinde kurum ve yöneticilerinden beklentilerini aktaran Vali Usta, önceki dönem il müdürü Mustafa Loğoğlu'nun tutumlarına atıfta bulunarak uyarı mesajlarını net ifadelerle paylaştı!
13.05.2025
16:11
Bingöl`de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Bingöl'de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Yeni açılan poliklinikler; kas-iskelet sistemi hastalıkları, bel ve boyun fıtıkları, romatizmal rahatsızlıklar, felç sonrası hareket kayıpları, ortopedik ameliyatlar sonrası rehabilitasyon süreçleri ve spor yaralanmaları gibi çok sayıda fiziksel sorunun tanı ve tedavisinde önemli bir rol üstlenecek.
13.05.2025
15:50
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı!
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı!
Yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı. Ayrıca ehliyetsiz araç kullanılması ile ilgili şüpheli şahıslara toplam 56 Bin TL idari para cezası uygulandı.
13.05.2025
14:38
Bingöl`de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet refüje çıkıp takla attı. Kazada 1 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın