KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Baluken, öğrenciler için önerge verdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Kürt ve sol görüşlü öğrencilere yönelik saldırılar olduğunu belirterek, önergesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplamasını istedi.

Baluken, öğrenciler için önerge verdi
07 HAZİRAN 2012 PERŞEMBE 06:10
0
1337
0
AA aa

Önergesinde 8 soru soran BDP Bingöl Milletvekili Baluken, öğrencilerin can güvenlikleri sağlanmadığından ötürü öğrenim hayatlarına ara verdiklerine dikkat çekerek; konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına önerge verdi.

Önergesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Baluken: “Son zamanlarda Kürt ve sol görüşlü üniversite öğrencilerine yönelik artan saldırılar ve bu saldırılar sonrasında kolluk kuvvetlerinin, üniversite özel güvenlik görevlilerinin ve üniversite yönetimlerinin saldırıya uğrayan öğrencilere yönelik cezai yaptırımlar uygulaması, saldırgan kesimlere ilişkin ise herhangi bir yaptırımda bulunmaması kamuoyunda infial yaratmaktadır. Son süreçte yaşanan saldırılarda onlarca öğrenci yaralanmış, saldırıya uğrayan öğrencilere soruşturmalar açılmış ve adli süreçler başlatılmıştır. Tüm bu saldırı, soruşturma ve gözaltı furyasından sonra saldırıya uğrayan öğrenciler kaldıkları yurtlardan kayıtlarını sildirmek zorunda kalmış ve can güvenlikleri sağlanmadığından ötürü öğrenim hayatlarına ara verme durumuna düşmüştürler.

Baluken, önergede şu sorulara cevap aradı:

1) Fırat Üniversitesi'nde bir hafta boyunca Kürt öğrencilere yönelik saldırılar gerçekleşmektedir. Bu saldırıları gerçekleştirenlerin çoğunlukla öğrenci olmayan kişilerden oluştukları iddia edilmektedir. Kürt öğrencilerine yönelik bir haftadır sürdürülen sistematik saldırıların önlenmesine yönelik kolluk kuvvetleri herhangi bir önleyici girişimde bulunmuş mudur? Bulunmamışsa, gerekçeleri nelerdir?

2) Fırat Üniversitesi'ndeki saldırılardan dolayı Kürt öğrenciler can güvenliklerinin risk altında olduğu gerekçesi ile Final Sınavı Dönemlerinde sınavlarına girememiştir. Sınavlara girememenin öğrenciler nezdinde ortaya çıkardığı mağduriyetlerin giderilmesine yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır?

3) Ankara Balgat Semtinde bulunan Tahsin Bangaoğlu Öğrenci Yurdunda Kürt öğrencilere yönelik saldırılarda gerçekleşmiştir. Öğrencilere yönelik saldırı gerçekleştirenlere ilişkin herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? 100 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğrayan öğrencilere soruşturma açılmasının nedeni nedir? Saldırıya uğrayan öğrencilerin yurttan çıkış işlemlerini bir hafta boyunca yapamamalarının ve yurttan çıkışlarını vekaleten yaptırtmalarının sebebi nedir? Saldırıya uğrayan öğrencilerin yurt odalarında bulunan dolap kapıları, kilitleri ve özel eşyaları saldırgan grup tarafından kırılırken, bu saldırıların önlenmesine yönelik yurt idarecilerince neden önlem alınmamıştır? Saldıran gruptaki öğrencilerin olaylar boyunca yurt müdür yardımcıları ile beraber dolaşıp, etrafa tehditler savurdukları iddiaları vardır. Söz konusu bu iddialara ilişkin herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

4) Marmara Üniversitesi'nde son iki gün içerisinde 5 öğrencinin yaralandığı saldırılar gerçekleştirilmiştir. Bu saldırganlarla ilgili üniversite yönetimince herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Saldırıya uğrayan öğrencilerin iddialarına göre saldırganlar arasında öğrencilik vasfını taşımayanlar da bulunmaktadır. Öğrenci olmayan kişilerin üniversite kampüsüne girip öğrencilere yaraladığı iddialarına ilişkin herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

5) İstanbul Üniversitesi'nde öğrenim gören bir öğrenci kafasına vurulan balta ile yaralanmıştır. Basına da yansıdığı şekliyle saldırgan kişi veya kişilerin “ Sosyal Bilimlerde bütün öğrencileri öldüreceğiz.” Tehditleri kullanılmıştır. Söz konusu saldırgan şahıs ya da şahıslar hakkında herhangi bir adli ve idari soruşturma açılmış mıdır? Bir üniversite kampüsüne ellerini, kollarını sallayarak baltalı bir şekilde giren şahıslar varken, bu şahısların üniversiteye girişleri nasıl gerçekleşmiştir? Üniversitenin güvenliğinden sorumlu Özel Güvenlik Birimleri ve özelleştirilme usulü ile hizmet alınıyorsa güvenlikten sorumlu şirket hakkında soruşturma açılmış mıdır?

6) Kürt ve Solcu öğrencilere yönelik artan saldırılar sonucu saldırıya uğrayan öğrenciler yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılmaktadırlar. Bu durumdan dolayı mağduriyete uğrayan öğrencilerin öğrenim hayatlarına devam edebilmesine yönelik herhangi bir çalışma var mıdır?

7) Üniversitelerde gerçekleşen en demokratik hak talep eden eylemler bile soruşturmaya tabi tutulurken, son bir hafta içerisinde Fırat, İstanbul ve Marmara Üniversitelerinde öldürücü ve yaralayıcı saldırıları gerçekleştiren kişilere yönelik herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Emniyet kayıtlarına yansıdığı şekli ile son bir yıl içerisinde üniversitelerde gerçekleşen olaylar sonrasında sağ görüşlü öğrenciler veya kişilere şu ana kadar kaç tane soruşturma açılmıştır?

8) Öğrenci camiasında sıkça dillendirilen ve ilgili aktivist hareketlerinde onayladığı üniversite öğrencilere yönelik polis gözaltısının sınav dönemine getirilmesi ve karşıt görüşlü saldırıların da yine sınav dönemlerine denk gelmesi iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu iddialar doğru ise, söz konusu saldırı veya gözaltı süreçlerinin aynı zaman dilimine denk gelmesi rastlantı mıdır?” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın