KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Baluken, özerklik dedi

BDP Bingöl Milletvekili Baluken, Demokratik Özerklik modelinin temel çözüm modelleri olduğunu söyledi.

Baluken, özerklik dedi
05 HAZİRAN 2012 SALI 06:59
0
1569
1
AA aa

BDP 2. Yerel Yönetimler Konferansında yerel yönetimler olarak Demokratik Özerkliği daha güçlü inşa etme arayışlarına girdiklerini belirten BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Demokratik Özerklik modelinin temel çözüm modelleri olduğunu belirtti.

Diyarbakır'da Cegerxwîn Gençlik ve Kültür Merkezi'nde "Öz Yönetim Gücüyle Demokratik Özerkliği Zaferle Taçlandıralım" şiarıyla üç gündür süren BDP 2. Yerel Yönetimler Konferansı'nda, BDP'nin yerel yönetimlerdeki üç yıllık çalışmaları ile Demokratik Özerkliğin yerel yönetimler üzerinden inşası üzerine tartışmalar yürütüldü.

Kürt halkının 90 yıldır devam eden sorunun çözümü için Demokratik Özerklik modelini formülleştirdiğini ve dünyaya ilan ettiğini ifade eden BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Demokratik Özerkliğin esas olarak kendi öz gücünü açığa çıkaran, kendi öz yönetimini esas alan bir anlayışa, bir paradigmaya dayandığını belirterek, en uygun zeminin yerel yönetimler olduğunu kaydetti.

13 yıllık yerel yönetim deneyimine dayanan bir parti olduklarını hatırlatan Baluken: “Bu 13 yıl içerisinde ortaya koymuş olduğumuz yerel yönetimler modeliyle demokratik, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü, paradigmaya dayalı yerel yönetimler modeliyle klasik belediyecilik anlayışını aşan ve klasik sisteme alternatif bir yaşamı modelleştiren bir tutuma sahibiz. Ancak bunun pratik hayata geçmesiyle ilgili gerek sistemin yöneliminden kaynaklı, gerekse bizim modelin içselleştirilmesi, özümsenmesi ve pratiğe yansıtılması ile ilgili yetersizliklerimizden kaynaklı bir takım sıkıntılar var” dedi.

Ortadoğu'nun yeniden dizayn edildiği bir süreçten geçtiğini ifade eden Baluken, Kürt halkının statüsünün yoğun olarak gündemleştiği bir dönemde kendi yetmezliklerinden kaynaklanan sorunların aşılması için böylesi bir konferans düzenlediklerini belirtti.

2. Ekoloji ve Yerel Yönetimler Konferansı'nı Demokratik Özerkliğe katkı sunacak, Demokratik Özerklik'in yerel ayağının inşasını hızla bitirecek bir yerel yönetimler modelinin uygulanması esasında tartışmalar yürüttüklerini belirten Baluken: “Şimdiye kadar ki tartışmalarımızda sonuca dair, kararlaşmaya dair çok önemli bir takım sonuçlar açığa çıkmış durumda. Bu sonuçları halkımızla ortaklaştırarak özellikle katılımcı, halkçı, demokratik niteliğini ön plana çıkaracak mekanizmaları işleterek, Kürt halkının bu modeli özümsemesini sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
dareheni (@Misafir_8621)
05 Haziran 2012 Salı 20:31
Kutluyorum bdp yi bunca emek ve cabadan sunra vardiklari sunuc demokratik özerklik bundan da kesinlikle taviz vermiyeceklerini acikladilar kendileri bu demokratik özerkligi herhalde cok yüsek bulmuslar taviz vermiyeceklerine göre! bence en dibe vurmuslar bunun daha asagisi varmi birde demokratik muhtarliklari da buna eklesinler daha yuksek olur demokratik amara muhtarligini da unut masinlar cünkü unun basina halk önderleri gecekya
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın