KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Baluken: 'siyasi soykırım uygulanıyor

BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever’in tutuklanmasına tepki gösteren BDP Bingöl Milletvekili Baluken, AKP’nin seçim başarılarını kabullenemediğini siyasi soykırım uyguladığını söyledi.

Baluken: `siyasi soykırım uygulanıyor
06 HAZİRAN 2012 ÇARŞAMBA 06:45
0
1311
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken, BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever ve partili Okan Bıçak ve Savaş Şahin'in tutuklanmasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan BDP Bingöl Milletvekili Baluken: “Partimiz, ortaya koyduğu siyasi perspektif ve hizmet anlayışı ile 2009 Mahalli Seçimlerinden büyük bir başarı ile çıkmıştır. Bu başarımızın akabinde AKP hükümetinin uygulamaya koyduğu siyasi soykırım operasyonları Nisan 2009 tarihinden beri devam etmektedir. 2011 Genel Seçimlerinde ilimizde kazandığımız başarıyı kabullenemeyen AKP ve onun yerel temsilcileri Siyasi Soykırım Operasyonlarını ilimiz üzerinde yoğunlaştırmıştır. Partililerimiz, parti yöneticilerimiz ve parti seçilmişlerimize yönelik artan siyasi soykırım operasyonları adeta AKP'nin kaybettiği seçimin rövanşını alma mücadelesine dönmüştür. Bu kapsamda, seçim döneminde partimiz adına gece gündüz demeden çalışan ve AKP'nin tüm faşizan yaklaşımlarını deşifre eden arkadaşlarımızın birçoğu hukuk ve ahlak dışı gerekçelerle tutuklanmıştır” dedi.

Yapılanları sindirme politikası olduğunu vurgulayan Baluken: “Geçtiğimiz zaman içerisinde basına da yansıdığı şekliyle Bingöl'ün huzurundan dem vuranlar, kapalı kapılar ardında siyasi soykırım operasyonlarının hem planlayıcısı hem de emrini verenleri olmuştur, olmaya da devam etmektedirler. Halkımızın iradesi olan Karlıova Belediye Başkanımız Ferit Çelik başta olmak üzere seçilmişlerimiz, yöneticilerimiz ile tüm parti çalışanlarımız tutuklanmıştır. Son Siyasi Soykırım Operasyon dalgasında ise Bingöl İl Başkanımız Halis Yurtsever ve partili arkadaşlarımız Okan Bıçak ile Savaş Şahin tutuklanmıştır. Bingöl halkına yönelik baskı, sindirme politikaları had safhaya vardığı bu süreçte, Bingöl'ün huzuru konusundaki açıklamaların bir çarpıtma olduğu açıktır. Bingöl ilimiz başta olmak üzere tüm Bölge halkı üzerinde yoğunlaşan hem siyasi hem de askeri operasyonlar göstermiştir ki, AKP hükümeti zulmün kalesi konumuna gelmiştir. Roboski katliamından tutalım da Siyasi Soykırım Operasyonlarına kadar tüm baskı ve zulüm uygulamaları AKP hükümetinin emri ile gerçekleştirilmiştir. AKP'ye oy veren tüm Bingöllü hemşerilerimiz, bu katliamlara ortak olmama konusunda hassasiyet göstermeli ve halkımızın AKP'ye Roboski katliamını, siyasi soykırım operasyonlarını gerçekleştirmesi için oy vermediğini hatırlatması gerektiğini belirtiyoruz. Vicdan sahibi hiçbir insanın AKP döneminde yaşanan katliamları kabullenmeyeceğine ve gereken sorgulamayı gerçekleştireceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yurtsever'in, AKP politikalarına direndiği ve söz konusu politikaları teşhir ettiği için tutuklandığını iddia eden Baluken: “Siyasi Soykırım Operasyonları kapsamında tutuklanan Bingöl İl Başkanımız Halis Yurtsever, ihale takip etmediği, kirli yolsuzluk işlerine bulaşmadığı, halkının haklı siyasi taleplerini dillendirdiği, barış ve demokrasi çerçevesinde onurlu bir yaşamı talep ettiği için AKP'nin emrindeki kolluk kuvvetleri ve yargısı tarafından tutuklandı. AKP'nin rant ve yolsuzluk uygulamalarına bulaşmayan, halkla birlikte halk için yönetim anlayışını ortaya koyan partimiz ülkenin her merkezinde hedef haline gelmiş, son olarak da BDP Bingöl İl Başkanımız Halis Yurtsever, AKP politikalarına direndiği ve söz konusu politikaları teşhir ettiği için tutuklanmıştır. İl Başkanımızın tutuklanmasının ardından partimizdeki görevleri devralacak olan arkadaşlarımız, parti ilkelerimizden taviz vermeyecek ve AKP'nin baskı, zulüm ve soykırım politikalarına asla boyun eğmeyecektir. Halkımızın demokratik, eşit ve barış dolu yaşam talepleri çerçevesinde meşru, demokratik ve barışçıl yollarla yürüttüğümüz mücadelemizi tüm halkımız ve partililerimiz ile beraber bundan sonra da sürdüreceğimizin sözünü Bingöl halkımıza ve duyarlı kamuoyuna deklare ediyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın