KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Baluken'den karlıova olayları için araştırma önergesi

Karlıova ilçesinde bir korucunun öldürülmesinin ardından çıkan olaylarla ilgili BDP Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken, Meclis’e araştırma önergesi vererek, olayların araştırmaya açılmasını istedi.

Baluken`den karlıova olayları için araştırma önergesi
17 EKİM 2011 PAZARTESİ 21:12
0
2421
5
AA aa

BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, 28 Temmuz 2011 tarihinde, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, silahlı bir saldırıda Taşlıçay köyü korucusu Hacı Alan'ın öldürüldüğü, bunun üzerine Taşlıçay köyü korucularının ilçe merkezinde ''ev ve iş yerlerine rastgele ateş açtığı ve tehditler savurduğu'' öne sürüldü.

Gerekçede, güvenlik güçlerinin bu durum karşısında seyirci kaldığı, ilçe halkını korucuların insafına terk ettiği iddia edildi. Görgü tanıklarının ve sivil toplum kuruluşlarının raporlarındaki ifadelerde, olaydaki ihmal ve hukuksuzluğun gözler önüne serildiği ileri sürüldü.

Önergede, ''olayla ilgili gerçeklerin aydınlatılması, zararın belirlenip tazminin sağlanması'' için Meclis araştırması açılması talep edildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza (@Misafir_6608)
18 Ekim 2011 Salı 19:18
karlıovada sokak ortasında devlet görevlisini katlediyorlar bu sanki tamamen normal bişey miş gibi davranıp neymiş efendim korucular etrafı yakıp yıkmışlar o da haklı adam karlıovadayken kafasına sıksaydılar bunu söyleyemezdi.
deniz qezmiş (@Misafir_6605)
18 Ekim 2011 Salı 13:04
ALLAHINA KURBAN BABA....
zaza (@Misafir_6604)
18 Ekim 2011 Salı 12:27
iddia ediyorum bu adamın yapacağı her şeyin altında mutlaka örgütsel bir bağ çıkacaktır. keşke yerinde otursaydıda bingölün ismi kirlenmeseydi.
asd (@Misafir_6600)
17 Ekim 2011 Pazartesi 23:33
adam hiç olmassa yerinde oturmuyor boş boş sesi çıkıyor hakkını arıyor eşref taş meclistemi deyilmi zaten haberimiz yok
mucahit dervişoğlu (@Misafir_6599)
17 Ekim 2011 Pazartesi 23:10
iyi yapmış sayın vekillimiz.....
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
11.08.2026
22:06
Bingöl`de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de bir inşaatta asansör montajı yaptığı sırada üzerine asansör kabini düşen 32 yaşındaki işçi Muhammed Uyğur, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
11.08.2026
22:04
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Çelik, ulaşım altyapısının güçlendirilmesiyle birlikte Hesarek'i ilin ve bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
11.08.2026
22:03
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde çalıştığı inşaatta dengesini yitirerek düşen 70 yaşındaki işçi Necmettin Barut, hayatını kaybetti.
11.08.2026
22:02
Bingöl`de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl'de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı çalışma programı kapsamında kentin dört bir yanında kaldırımları yeniliyor. Bazalt, begonit ve kilitli parke uygulamalarıyla hem yaya güvenliği artırılıyor hem de engelli vatandaşlar için erişilebilir güzergahlar oluşturuluyor.
11.08.2026
22:00
Bingöl`ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
Bingöl'ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
DSİ, Bingöl içmesuyu isale hattındaki çalışmaları tamamladı. Yeni hat ve 5 bin metreküplük depo ile kentin içme suyu ihtiyacının 2055 yılına kadar karşılanması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın