KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Barakazi Refakatsiz Çocukları Gündeme Taşıdı

Bingöl eski Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl'de yanında yetişkin olmadan Türkiye'ye yasadışı yollarla giren altı Afgan uyruklu refakatsiz çocuk bulunduğunu dile getirdi.

Barakazi Refakatsiz Çocukları Gündeme Taşıdı
02 NİSAN 2019 SALI 18:05
14
2951
3
AA aa

Bingöl eski Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yurtdışındaki uluslararası kongrelere katılmaya devam ediyor. 31 Mart günü Bingöl'den ayrılan Yücel Barakazi Fransa'nın Strasbourg şehrinde 1-5 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Konseyi ve Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine katıldı. Barakazi, kongrenin izleme komitesi toplantısında refakatsiz çocuklar konusunda Bingöl örneği konulu konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasıyla ilgili bilgi veren Barakazi, “Değişik ülkelerden gelip Avrupa Ülkelerine göç eden, fakat yanında anne-babası veya erişkin bir büyüğü olmayan “Refakatsiz Çocuklar” konusunu konuştum. Avrupalılar sahip çıktıkları bir veya iki çocuğu ekran ve diğer araçlarla kamuoyuna taşıyorlar. Yunanistan'ın Samoa adasına sığınan “Refakatsiz Çocukları “ gündeme taşıdılar. Ben de hem Suriyeli, hem Iraklı ve hem de Afganistanlı çocukları sahiplendiğimizi, belediye olarak gerçekleştirdiğimiz bu sahiplenmeleri ayrıntılı anlattıktan sonra buna Avrupa Konseyi nezdinde dikkat çekerek bilgilendirdiğimi ve bunun gündeme alınarak Avrupa Konseyinin konu ile ilgili Bingöl Belediyesini ve Türkiye'deki diğer belediyeleri desteklemesi gerektiğini belirttim” dedi.

Refakatsiz çocuk, Türkiye topraklarına anne ve babası olmadan veya yanında bir yetişkin bulunmadan giren 18 yaşından küçük, sığınma talebinde bulunan yabancı uyruklu kişi anlamına geliyor. Ortadoğu'da ki iç savaşlardan kaçan veya Avrupa'ya gitmek isteyen birçok göçmen, zorlu yolculuk esnasında çocuklarını kaybediyor ve bir daha haber alınamıyor. Geçtiğimiz günlerde çoğunluğu Afgan kökenli, Suriyeli, Iraklı ve hatta Afrika kökenli birçok yasadışı göçmen Bingöl'de yakalanmış, insan kaçakçılığı yaptığı düşünülen veya organize eden kişilere yönelik operasyon düzenlenmişti.

Refakatsiz çocuklar ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü gibi kurumlar işlem yaparak, sığınma talebinde bulunan refakatsiz çocukların barınma gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Sığınma talebinde bulunan çocuk ile ilgili İl Göç İdaresi Müdürlüğü geçici kimlik belgesi vererek yurtlara veya çocuk hangi uyruktansa, o uyruğa mensup bir ailenin yanına yerleştiriyor.

Edinilen bilgiye göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinde altı refakatsiz çocuk bulunuyor. Bingöl'de yabancı uyruklu çocukların sürekli barınma ihtiyaçlarını karşılayacak yer olmadığı için, refakatsiz çocuklar il dışında bulunan ilgili kurumlara gönderilecek.

Refakatsiz Çocuk Sayısı Mülteci Nüfusunun Yüzde 2 ila 5'ini oluşturuyor

Refakatsiz bir çocuk (küçük) "anne ve babasından ayrılmış olan ve hukuk veya geleneğe göre kendisinden birinci derecede sorumlu olacak birinin bulunmadığı" kişidir. Refakatiz çocukların sayısı ülkeden ayrılmanın nedenleri ve şartlarına göre büyük oranda değişmektedir. Fakat (bilimsel olmayan bir genellemeyle) refakatsiz çocukların mülteci nüfusunun yüzde 2 ila 5'ini oluşturduğu tahmin edilmektedir

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42760)
03 Nisan 2019 Çarşamba 13:56
Yücel bey sizin gibi dürüst ilkelerinden sapmayan uğruna gerekirse herkesi karşına alan biri daha da zor gelir bu memlekete. Umarım ileride sizi tekrar aramızda görürüz. Selametle kalın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42695)
02 Nisan 2019 Salı 20:02
Böyle Bir davranis sergilediginiz icin göndeme getirdiginiz icin sahip ciktiginiz icin
Sükranlarimi sunuyorum
Almanyadan berat seydaoglu mimar
Bingöl sizi cok ariyacaktir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42685)
02 Nisan 2019 Salı 18:31
Hangi kimlikle oraya gitmiş?
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın